Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, patrzcie jedna osoba jak potrafi dzielić. Na nas bardzo dobrze sprawdza się zasadą dziel i rządź, wykorzystywana przez rząd Partii interesów Syjonistycznych, oraz obce agentury 😉 Co do protestu, na tvn'ie pewnie coś więcej pokażą, i zaraz będzie szczekanie że opłacony przez PO, w sumie nie dopuścić tam żadnego partyjniaka, bo może się źle skończyć.
@Marekfarmer do kurwy nędzy nie chce ci się liczyć ognisk to ja policzę, 2014-2015 3 ogniska u świń.l, teraz naliczyłem 2018-2017r na oficjalnej stronie ministerstwa +- 15 ognisk i od przypadków aż żółto. Pierwsze kłamstwo udowodnione, weź zmień charakter bo upierasz się na swoim, a my ci próbujemy coś wytłumaczyć...
Opublikowano
22 minuty temu, marekfarmer napisał:

Chciałeś  pokazać moje kłamstwa  pisząc  kłamstwa   dobre   xD  xD  xD 

A gdzie  pisałeś  o  Emeryturze w ZUS  bo  ani słowa  w twoich postach nie ma  ,,ZUS,,

Wysokość  Emerytury  Rolniczej  Netto  porównajmy  hyyy

2015 rok  794zł  netto    po 67 latach pracy

2018  rok 1060zł netto po 65 latach pracy mężczyźni  60 kobiety

To jak  kiedy Emeryt  ma lepiej  za PSL  czy  PiS    xD  xD  xD 

Potrafisz  udowodnić  że mi  płaca za posty  czy  tylko  potrafisz  rzucać  oszczerstwa i kłamstwa   ???

A ty chciałeś pokazać jego kłamstwa pisząc swoje kłamstwa dobre.

Ta kwota z 2018 roku jest brutto a nie netto. Tak dobrze to jeszcze nie ma z tą emeryturą. Więc na przyszłość nie kłam.

Opublikowano

109 ognisko asf wykryto 19 V kolo nasielska-to najbardziej do tej pory wysuniety na zachod punkt, ,

plotu prawdopodobnie nie bedzie- ma sie zebrac jakas rada i dopiero za pare dni decydowac co dalej robic z pomorem- dzisiaj  tak mowil morawiecki w tvp-info,

z prasy rolniczej 9 V rolnicy z podlasia mieli protestowac w bialymstoku- z pelna parada na 20 ciagnikow- niestety spotkala ich niespodzianka-zakaz wjazdu dla ciagnikow rolniczych:P

Opublikowano (edytowane)

@zetorki12 Nie wiem jaka była w 2015 roku podstawowa emerytura w krus. Ale całkiem możliwe, że pisowska propaganda podrzuca takim jak on takie dane. Biorąc emeryturę z 2015 roku netto I tą teraz brutto kitując mu, że to netto by pokazać jak za pisu dobrze.

Edytowane przez hubertuss
Gość marekfarmer
Opublikowano
28 minut temu, Mich9 napisał:

@Marekfarmer do k**wy nędzy nie chce ci się liczyć ognisk to ja policzę, 2014-2015 3 ogniska u świń.l, teraz naliczyłem 2018-2017r na oficjalnej stronie ministerstwa +- 15 ognisk i od przypadków aż żółto. Pierwsze kłamstwo udowodnione, weź zmień charakter bo upierasz się na swoim, a my ci próbujemy coś wytłumaczyć...

A zacytuj mi post  w którym napisałem że  Teraz jest mniej ognisk   jak za PSL  ????   

I gdzie  widzisz kłamstwo  ????

Opublikowano

Na każdym kroku kłamiesz i wciskasz kit . Wytłumacz choćby , co nie tak było w wizycie Wałęsy u protestujących .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

udowodnij  że kłamie   forumowy  ,,palan...,,

Zacytuj mi post  gdzie  napisałem że było coś nie tak  ????

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

A to nie ty obszczymurze pierwszy wkleiłeś link z komentarzem o popisie Bolka ? By nie On to nadal byś PGR z rodzicami pracował wykonują zalecenia bratniego narodu . Trochę szacunku dla byłego prezydenta .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Zamiast  konkretów  epitety    widzę merytorycznie   xD   xD  xD 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam zamiar , ale delikatnie plany mi się krzyżują .:(:(

A ewentualnie - gdzie zbiórka i o której ?

Edytowane przez zetorki12
Gość 30pawel
Opublikowano
Jakiej emerytury oczekujecie płacąc dziadowskie składki w krus? Trzeba liczyć tylko na siebie bo krusu może zaraz nie być jak pieniędzy z ofe. Albo przenieść się do zus tam przynajmniej składki są godne bo emerytura nadal dziadoska:)
Opublikowano

Wlaśnie w KRU-się jest to niesprawiedliwe bo ten co ma 2ha i ten co ma 100ha plaći te same składki i mają taką samą emeryturę.a co do rządu to się niewypowiadam się bo mi się niedobrze robi na samą mysl

• Like 1
Opublikowano

i w KRUS i w ZUS składki to lipa ,w rolnictwie powinno być od ha ,i emerytura podobnie ,masz dużo ha płacisz dużo ,ale i emerytura spora ,ten co ma 2ha płaci mało ,ale jak chce lepszą emeryturę to niech myśli zawczasu  ,to by byo sprawiedliwe ,podobnie w Zus od dochodu ,

jest tylko jedno ale ,czy nas na emeryturze nie oszukają i dostaniemy grosze

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Chciałeś  pokazać moje kłamstwa  pisząc  kłamstwa   dobre   xD  xD  xD 

Dlatego się nie rozpoczął w 2014  roku  że  PySL  wysłał projekt   PROW 2014-20 do Brukseli do zatwierdzenia w Grudniu 2014  roku    xD  xD  xD 

TO udowodnij że był  nabór  na MGR w 

2012

2013

2014

2015  obszar D 

Czekam  :D  :D 

A gdzie  pisałeś  o  Emeryturze w ZUS  bo  ani słowa  w twoich postach nie ma  ,,ZUS,,

Wysokość  Emerytury  Rolniczej  Netto  porównajmy  hyyy

2015 rok  794zł  netto    po 67 latach pracy

2018  rok 1060zł netto po 65 latach pracy mężczyźni  60 kobiety

To jak  kiedy Emeryt  ma lepiej  za PSL  czy  PiS    xD  xD  xD 

Potrafisz  udowodnić  że mi  płaca za posty  czy  tylko  potrafisz  rzucać  oszczerstwa i kłamstwa   ???

Chcesz dowodów że kłamiesz? OK

PROW jak twierdzisz PSL zawiózł do Brukseli w Grudniu - KŁAMIESZ!!! Projekt Polski dostarczony w kwietniu jako jeden z pierwszych, zatwierdzony w grudniu, Polska była jednym z trzech kraju które zakończyły negocjacje :D 
http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/prow-2014-2020/prow-na-lata-2014-2020-zatwierdzony.html

MGR
Na szybko szukając proszę bardzo MGR było, w 2015 na D nie było zgadza się, a dlaczego? To już zapytaj swoich. Zgodnie z umowami z Brukselą, w 2015 pierwszo był jak sie nie mylę młody rolnik, a następnie modernizacja na ABC termin 19.10 - 17.11.2015 na D miał być ogłoszony w innym termin ale jeszcze 2015, ale jak wiemy PiS wtedy przejął władzę zwolnił wszystkich a nowi nie wiedzieli nawet co to jest wniosek na modernizację, a tym bardzie o co chodzi z D :D 

A co do 2012-2014 to linki poniżej
http://www.arimr.gov.pl/dla-beneficjenta/kolejnosc-przyslugiwania-pomocy-dla-wnioskodawcow-prow-2007-2013-archiwalne-listy/modernizacja-gospodarstw-rolnych-kolejnosc-przyslugiwania-pomocy-w-naborach-przeprowadzonych-od-2011-r.html

http://www.arimr.gov.pl/ogloszenia-prezesa-arimr/artykuly/prezes-agencji-restrukturyzacji-i-modernizacji-rolnictwa-informuje-3.html

http://www.arimr.gov.pl/ogloszenia-prezesa-arimr/artykuly/ogloszenie-prezesa-agencji-restrukturyzacji-i-modernizacji-rolnictwa-andrzeja-grossa-7.html

Warto pamiętać że to były początki PROW, ale co miało sie odbyć co było wynegocjowane z UE odbyło się :D 

Nie napisałem słowa ZUS, ale gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś nie robił teraz z siebie pajaca. A co do tych przykładów to już koledzy wyżej Ci wytknęli twoje manipulacje :D No za PiSu żaden emeryt nie ma dobrze :D a choćby taka ostatnia propozycja PSL emerytura bez podatku, napewno zwiększyłyby się emerytury i dla tych na KRUS i ZUS, ale co PiS zrobił? odrzucił projekt :D taki jest dobry dla emerytów 

Podaj swoje imię i nazwisko (prawdziwe), adres zamieszkania, a udowodnię że Ci płacą :D 

Dnia 20.05.2018 o 06:58, marekfarmer napisał:

Sawicki sobie  radził  z ASF        a jakim cudem to się tak rozniosło za jego  Panowania  a objoł stanowisko 3 tygodnie po wykryciu  pierwszego ogniska.  

Jurgiel Tak samo sobie radzi z ASF  jak Sawicki  bo te  same  unijne  mechanizmy  działają.   Nikt  nie ma skutecznego lekarstwa  na ASF  bo jak pokazał  przykład  z pod warszawy  nie  dziki  są  tu głównym problemem  bo także  ludzie. Do puki we łbach niektórych  będzie siedzieć  mentalność  z XIX wieku  to nigdy  tej choroby  się nie pozbędziemy.

Dnia 20.05.2018 o 07:22, marekfarmer napisał:

Jurgiel zrobił więcej jak PSL przez  8 lat  i takie są fakty

Dnia 21.05.2018 o 07:19, marekfarmer napisał:

Za  sawickiego się rozniósł  pokazać    przykład każdego ogniska z datą  ???

16 godzin temu, marekfarmer napisał:

Nie chce mi się dzisiaj bawić  w poszukiwania  i liczenie ognisk ASF bo  podają  w sztukach padłych dzików  bądź  odstrzelonych  chorych  więc  chcesz to sobie policz ogniska.

Chciałeś żeby Ci pokazać kiedy kłamiesz? Proszę bardzo :D 

I na koniec gdzie są podwojone dopłaty obiecywane przez PiS w kampanii??? 

Edytowane przez zarzeckimichal
Gość marekfarmer
Opublikowano
7 godzin temu, zarzeckimichal napisał:

Chcesz dowodów że kłamiesz? OK

PROW jak twierdzisz PSL zawiózł do Brukseli w Grudniu - KŁAMIESZ!!! Projekt Polski dostarczony w kwietniu jako jeden z pierwszych, zatwierdzony w grudniu, Polska była jednym z trzech kraju które zakończyły negocjacje :D 
http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/prow-2014-2020/prow-na-lata-2014-2020-zatwierdzony.html

MGR
Na szybko szukając proszę bardzo MGR było, w 2015 na D nie było zgadza się, a dlaczego? To już zapytaj swoich. Zgodnie z umowami z Brukselą, w 2015 pierwszo był jak sie nie mylę młody rolnik, a następnie modernizacja na ABC termin 19.10 - 17.11.2015 na D miał być ogłoszony w innym termin ale jeszcze 2015, ale jak wiemy PiS wtedy przejął władzę zwolnił wszystkich a nowi nie wiedzieli nawet co to jest wniosek na modernizację, a tym bardzie o co chodzi z D :D 

A co do 2012-2014 to linki poniżej
http://www.arimr.gov.pl/dla-beneficjenta/kolejnosc-przyslugiwania-pomocy-dla-wnioskodawcow-prow-2007-2013-archiwalne-listy/modernizacja-gospodarstw-rolnych-kolejnosc-przyslugiwania-pomocy-w-naborach-przeprowadzonych-od-2011-r.html

http://www.arimr.gov.pl/ogloszenia-prezesa-arimr/artykuly/prezes-agencji-restrukturyzacji-i-modernizacji-rolnictwa-informuje-3.html

http://www.arimr.gov.pl/ogloszenia-prezesa-arimr/artykuly/ogloszenie-prezesa-agencji-restrukturyzacji-i-modernizacji-rolnictwa-andrzeja-grossa-7.html

Warto pamiętać że to były początki PROW, ale co miało sie odbyć co było wynegocjowane z UE odbyło się :D 

Nie napisałem słowa ZUS, ale gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś nie robił teraz z siebie pajaca. A co do tych przykładów to już koledzy wyżej Ci wytknęli twoje manipulacje :D No za PiSu żaden emeryt nie ma dobrze :D a choćby taka ostatnia propozycja PSL emerytura bez podatku, napewno zwiększyłyby się emerytury i dla tych na KRUS i ZUS, ale co PiS zrobił? odrzucił projekt :D taki jest dobry dla emerytów 

Podaj swoje imię i nazwisko (prawdziwe), adres zamieszkania, a udowodnię że Ci płacą :D 

Chciałeś żeby Ci pokazać kiedy kłamiesz? Proszę bardzo :D 

I na koniec gdzie są podwojone dopłaty obiecywane przez PiS w kampanii??? 

Ciekawe  bardzo   PiS  obejmował władze w  połowie  Listopada   więc  jak miał ogłosić  nabór    na Obszar  D  skoro  nic nie było przygotowane  bo  muszą to ogłosić  przynajmniej na 30 dni  przed  rozpoczęciem przyjmowania wniosku

Co do

2012 -    Tylko województwo  Podkarpackie   a  gdzie   pozostałe  województwa

2013 - Brak  MGR w całym Kraju

2014 - Brak MGR w całym Kraju

2015  - Dlaczego nie ogłosili razem  z ABC  bszaru  D   ????

Piszemy o  Rolnictwie  a  ty nie pisząc  masz na myśli  ZUS  no ciekawe  xD  xD  xD

Dane  z KRUS

Rolnik, ur. 7.10.1948 r., przekazał w grudniu 2017 r. gospodarstwo rolne, a w marcu 2018 r. zgłosił wniosek o emeryturę rolniczą. Zainteresowany udowodnił następujące okresy ubezpieczenia:

• od 8.10.1964 r. do 30.06.1969 r. – praca w gospodarstwie rolnym rodziców; w przypadku wnioskodawcy okres ten nie ma wpływu na wysokość emerytury rolniczej (jest jedynie uwzględniany przy ustalaniu prawa do tego świadczenia),
  • od 1.07.1969 r. do 30.06.1977 r. – okres zatrudnienia poza rolnictwem – 8 lat (okres ten przelicza się półtorakrotnie i wynosi 12; (okres liczony wg wskaźnika 1% emerytury podstawowej – 12%),
  • od 1.07.1977 r. do 31.12.1982 r. – praca we własnym gospodarstwie rolnym – 5 lat i 6 miesięcy (okres liczony wg wskaźnika 1% emerytury podstawowej – 5,5%),
  • od 1.01.1983 r. do 31.12.1990 r. – praca we własnym gospodarstwie rolnym – 8 lat (okres liczony wg wskaźnika 1% emerytury podstawowej – 8%),
  • od 1.01.1991 r. do 31.12.2017 r. – okres pracy we własnym gospodarstwie rolnym – 27 lat (okres liczony wg wskaźnika 1% emerytury podstawowej – 27%).

Zainteresowany spełnił warunki do uzyskania emerytury rolniczej, gdyż osiągnął wiek emerytalny (od 1.10.2017 r. wynosi 65 lat dla mężczyzny) oraz posiada wymagany, co najmniej 25-letni, okres ubezpieczenia.

Wysokość części składkowej: 52,5% (12% + 5,5% + 8% + 27%) x 912,86 zł (kwota emerytury podstawowej obowiązująca od 1.03.2018 r. do 28.02.2019 r.) = 479,25 zł.

Liczba pełnych lat przyjętych do ustalenia części składkowej wynosi 52, zatem część uzupełniającą (95% emerytury podstawowej) zmniejsza się o 16% emerytury podstawowej /(52 – 20) x 0,5%/, przy czym nie może być niższa niż 85% emerytury podstawowej.

Wysokość części uzupełniającej: 85% x 912,86 zł (kwota emerytury podstawowej obowiązująca od 1.03.2018 r. do 28.02.2019 r.) = 775,93 zł.

Wysokość emerytury rolniczej wynosi 479,25 zł + 775,93 zł = 1.255,18 zł brutto (łączna wysokość części składkowej i części uzupełniającej). Ze świadczenia potrącana jest zaliczka na podatek dochodowy i składka na ubezpieczenie zdrowotne.

Zaliczka na podatek dochodowy:

1.255 zł (po zaokrągleniu do pełnych złotych) x 18% - 46,33 zł (ulga) = 179,57 zł Łączna kwota składki na ubezpieczenie zdrowotne:
1.255,18 zł x 9% = 112,97 zł

Kwota składki na ubezpieczenie zdrowotne, o którą zmniejsza się zaliczkę na podatek dochodowy od osób fizycznych (odprowadzana do NFZ):
1.255,18 zł x 7,75% = 97,28 zł 

Kwota składki na ubezpieczenie zdrowotne finansowana ze świadczenia (potrącana z kwoty netto świadczenia): 
113 zł (po zaokrągleniu do pełnych złotych) – 97,28 zł = 15,72 zł

Kwota podatku dochodowego odprowadzana do urzędu skarbowego: 179,57 zł – 97,28 zł = 82,29 zł ~ 82 zł (po zaokrągleniu do pełnych złotych)

Świadczenie do wypłaty 1.255,18 zł – 82 zł – 97,28 zł – 15,72 zł = 1.060,18 zł.

Opublikowano (edytowane)

I na tym konkretnym przykładzie udowodniłeś swoją ...............( wstaw co chcesz ).

4 godziny temu, marekfarmer napisał:

.......... 912,86 zł kwota emerytury podstawowej obowiązująca od 1.03.2018 r. do 28.02.2019 r...........

I proste pytanie: czy każdy, kto spełni krusowskie warunki otrzymania emerytury dostanie kwotę z podanego przykładu?

Edytowane przez jacek1296
Gość 30pawel
Opublikowano
W tvp1 coś o tym wspomnieli. Nie za dużo ale lepsze coś niż nic. Teraz ludzie mają inne rzeczy do roboty niz strajkować tym bardziej w środku tygodnia.