Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Zaczynam moja przygodę z opryskami, obliczylem wymagane ciśnienie tylko mam pytanie, czy ustawiam je na rozdzielaczu przy włączonych sekcjach czy wylaczonych? (proszę bez negatywnych komentarzy, byłem na kursie lecz tam nic nie było o kalibracji opryskiwacza) 

Pozdrawiam 

Gość chucknorris
Opublikowano

co to za opryskiwacz??

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To i ja spytam żeby zwiększyć ciśnienie to trzeba śncisnąć sprężynę czy zluzować tą śrubą

IMG_20180513_150508.jpg

co to za  opryskiwacz ??

Gość chucknorris
Opublikowano

Widziałem coś podobnego, muszę spytać właściciela ,nie jest to czasem rzemiosło z Końskch.?

Opublikowano
1 godzinę temu, kuba24051 napisał:

włączone wszystkie sekcje + wlączone mieszadło

Z włączonym mieszadłem pryskasz ? Mam na myśli to dodatkowe , nie to które się włącza automatycznie . Może na to mówi się rozwadniacz .

Opublikowano

Nie widzę sensu włączonego mieszadła górne (koszyk) podczas oprysku. Niepotrzebnie pompa wytwarza większe ciśnienie. 

Swoją drogą czy ktoś widział porządne duże manometry logarytmiczne z dobrze wyskalowaną podziałką od 1 do 5 bar? Bo problem polega na tym mam Tadlena 815 i metanometr jest bardzo mały i wyskalowany do 10 bar. Zazwyczaj korzystam z ciśnienie do 4 bar, ale wartości są takiego jak np. 3.2 czy 3.7 ciężko ustawić. A dwa że z kabiny nie widać tak mocno. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinUrsus1134
      Witam jak ustawic miernik impulsow w tylnym moście? Zregenerowalem podnosnik i majster każal przed montażem ustawic pzdr
    • Przez kubatedi
      Cześc wam !
      Mam pytanie czy dobrze na tym wyjdę
      Mam pole 1.12h posiane tam jest teraz żyto dankowskie diament i mam pytanie czy po tym życie można posiać pszenżyto ozime Meloman oczywiscie z centrali   Jest to pole klasy V  piaseczek O jarym zbożu  tu nie ma mowy   A żyto hybrydowe nie zbyt mnie interesuje I teraz chciałbym zrobić tak ściernisko po życie opryskać agrosarem na perz następnie przed orką siewną dać 2t/h agrosulca i do tego 1t/h wapna nordkalk  nastepnie przedsiewnie 300-400 kg polifoski 6 i posiać  to pszenżyto
      Za wszelkie oponie "kulturalne" bardzo dziękuję
    • Przez Radek21412
      Cześć. Niedawno kupiłem używany rozsiewacz Amazone ZA-M i do tego odzielnie używany komputer Amatron 3. Po podpięciu wszystkiego komputer pokazuje siew na 24 m a ja mam, ścieżki na 18 metrów. Chcę ustawić siewnik na sianie 18 metrów i tu pytanie jak to zrobić, bo instrukcja obslugi nic nie podaje a w opcjach komputera nigdzie nic takiego nie ma. Jedyną opcją wydaje mi się reset ustawień, ale trochę się tego obawiam. Zapisałem wszystkie dane jakie trzeba tj. parametry wagi, ustawienia zasów, liczbę impulsów, ale najpierw chciałbym zapytać się czy jest może jakiś inny sposób. Oprogramowanie dla siewnika pokazuje, że są 4 języki. Ale nigdzie nie ma opcji do ich zmiany i tu drugie pytanie. Czy reset ustawień móglby sprawić, że wyskoczą takie opcje jak wybór szerokości siania czy zmiana języka?
    • Przez tomek2201
      Witam. Dodajecie do oprysków na chwasty mocznik? Jak to wpływa na działanie herbicydu? Nie osłabia to jego działania? Zastanawiam się czy nie dodać do oprysku jakieś 12 kg mocznika na hektar. Nie będzie to za dużo? Roślin nie przypale?
    • Przez kubatedi
      Cześć mianowicie mam żyto dankowskie diament jest niestety rzadkie i chciałbym jeszcze zaplikować na druga dawkę ok 200kg/h saletry amonowej 34N co da w przeliczeniu około 70N w czystym składniku i teraz moje zapytanie czy przed podaniem tej dawki mogę zastosować taki oprysk (tzn taką mieszaninę ) Creone 480sl+Jakiś nawóz makroelementowy  +karate zeon 100 cs ?
      Dzięki za odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v