Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam,jeżeli posiadasz któryś z tych ciągników to pewnie mi pomożesz. . . 

Posiadam od niedawna pierwszego w swoim gospodarstwie jd o modelu 6920 na pompie cr. . . . A mam taki problem że jak zapale ciągnik i minie 15 minut,za każdym razem jest to ten sam czas co do sekundy to traktor wchodzi na inne obroty ,staje się taki metaliczny głos,wyraźnie chodzi głośniej. .  Wyłącze zapłon chodzi normalnie cicho,czekam 15 minut i znowu to samo i tak w kółko. . . Moc i spalanie bez zmian,błędów brak. . .  

Proszę o pomoc czy to normalne że te ciągniki tak robią? Jeżeli posiadasz taki ciągnik to pewnie pomożesz! Pozdrawiam!

Opublikowano
35 minut temu, johniy861 napisał:

a czy dzieje sie tak samo na zimnym i ciepłym silniku? ogólnie johny tak mają ze na ssaniu mają trochę inny głos silnika. Dźwięk zmienia sie przy 3 kresce temperatury?

Wiem o co Ci chodzi,na ssaniu chodzi chwilę zaczyna od obrotów tak jak jest teraz ciepło 890 i spada. . . Ale to nie o to chodzi. . . 

Zapale go, co 15 minut co do sekundy zmieni głos na taki ciężki. . . . Głośniej chodzi po prostu. . . .  Mechanik twierdzi że każda dwudziestka tak robi. . . .  Więc się pytam czy wasza też tak zmieni a głos na postoju co 15 minut. . . 

Opublikowano

No w serii 30 tego nie ma,tylko 20 tak mają. . . Dowiedziałem się że jak ciągnik pracuje to nie zmieni głosu silnika jak wcześniej. . . Zmienia głos na postoju po 15 minutach. . . . 

Podobno ta seria tak ma i nic dziwnego w tym,tak niby ma być. . . 

Może ktoś inny coś powie. . . . 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez CezaryRoszkowski
      Halko,
      kupiłem prasoowijarke i potrzebny mi load sensing (ls) do lepszego funkcjonowania maszyny.
      Ciągnik 6820, co to za gniazdo ? Zwyklę wyjście hydraulicze czy moze jakis swobodny spływ ?
      Zdj dla znawców

• Przez CezaryRoszkowski
      Halko, jutro chce uruchomić prase czy przewód nr 1 (głowny przepływ oleju) moze byc w tej samej sekcji gniazd co przewód nr 2 (podbieracz) ?
      Czy może należy go wpiąć w inne gniazdo?
      W instrukcji napisane, ze zle podlączenie grozi uszkodzieniem

Pozdrawiam

• Przez damian123141
      witam. zakupilem prase w tamtym roku unia famarol 2017 rok nową . koledzy czy gdzieś sie smaruje łozyska na walcach ?  nie widzę smarowniczek na łozyskach walcowych 

• Przez Konrad2510
      Witam czy mogę składać więcej niż 50 hektarów do dopłat bo dopłata większa jest do 50 a jak złożę więcej to mi zabiorą dopłaty do MR czy zapłacą do 50 a reszta normalnie, proszę o rade
    • Przez Piotr1216
      Witam Mam pytanie otóz parę dni temu spaliła mi się stodoła wypełniona sianem, zostałem obudzony przez siasiadów a gdy ujrzałem stodole była to była już w plomieniach, była ubezpieczona, jak przebiega i jak długo trwa procedura odszkodowawcza, jak postępować w tym wypadku drugi dzień była zgłoszona szkoda ale nikt się nie odzywa.. a czym szybciej miałbym odszkodowanie to bym odbudowal ta stodole chociaż
  • Dodaj nową pozycję...
v