Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Witam. Mam do was pytanie. chciałbym zrobić sterowanie rewersem z joysticka ładowacza w moim Renault Ares 550rx ponieważ byłoby to dla mnie duże udogodnienie. i pytanie do Was, jak to zrobić i czy wgl się da. Rewers oczywiście jest elektrohydrauliczny. można puścić tylko wiązkę od joya do rewersu do włączników czy jakiś inny pomysł?
Opublikowano
tylko że u mnie przy pracy z ladowaczem kierownica chodzi non stop i uzywam gałki i nie wygodnie jest puszczać kierownice i znowu na gałkę. a sterowanie by było za pomocą 2 przycisków. coś na wzór new hollanda
Opublikowano
@lukasz0920 jeżeli dobrze myślę to tur nie będzie miał tu nic do rzeczy, bo sterowanie rewersem to całkowicie inny obwód na osobnej wiązce. Kamilek tak jak myślisz musiał byś zrobić jednak uważam , że rewers z lewej śtro y kierownicy jest lepszym rozwiązaniem i fabryki bym nie poprawiał. bo chyba nie masz rewersu po prawej stronie?
Opublikowano
Przecież rewers w dżoju nie wyklucza rewersu z lewej strony. Tak jest np w ładowarkach jcb i bardzo wygodnie się pracuje a operator używa tego rewersu, który bardziej mu odpowiada. Moim zdaniem bardzo ciekawy pomysł.
Opublikowano (edytowane)

Po chwili od napisania poprzedniego posta pomyślałem , że można to zrobić tak jak napisałeś :) po prostu przyzwyczaiłem się do wózka widłowego :)

Edytowane przez withanight

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mumin0121
      KOLEDZY KTO POMOZE CO TO ZA KONTROLKA POD NUMEREM 10 ZASWIECILA SIE NA GORACYM SILNIKU I PISZCZAL SYGNAŁ
    • Przez JasiekAgriculture
      Witam mam problem z rewersem w Same na początku rewers wyskakiwał tylko na wstecznym biegu tzn cofając po równej drodze nic sie nie działo a jesli tylko byl jakis kamień czy cos to szarpło ciagnikiem i bieg wyskakiwał  teraz dzieje mi sie to również przy jezdzie do przodu GDY PRZYTRZYMAM MOCNIEJ DZWIGNIE TO NIC NIE WYSKAKUJE. Moze miał ktos z was taki problem i pomoze co zrobic?
    • Przez Rilock
      Posiadam problem z ciągnikiem marki Deutz-fahr Agrotron 90, przy rozgrzanym ciągniku gdy chcę cofnąć rozłącza rewers aczkolwiek nie wyświetla błędu tylko wydaje sygnał dźwiękowy. Po kilku próbach udaje się cofnąć. Prosił bym o jakąś podpowiedź co z tym zrobić.
    • Przez krzysztofgru1
      Witam mam pytanie, co oznacza kontrolka nr 5
    • Przez zieli88
      Witam,
      Ostanio podczas ruszania ze skrzyżowania znikły półbiegi i przełączyło automatycznie na najwyższy (było trzeba zredukować głównymi żeby ruszyć). Na wyświetlaczu przy zegarach normalnie przełączają się od 1 do 4 ale brak jest żadnej reakcji. Sprawdzone zostały elektrozawory za prawymi schodami i wogóle nie dochodzi tam prąd, ewidentnie jest problem z elektryką, z góry dziękuję za podpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v