Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Atari    4

Witam, mam problem z 3 sekcją w tym turze. 

Otóż po podaniu napięcia na cewkę zawór nie przestawia się na 3 sekcję. Wykręciłem cewkę i sprawdziłem ją śrubą i trzyma mocno po podaniu  napięcia. Wodzik w rozdzielaczu też pływa swobodnie góra dół. gdzie może leżeć przyczyna awarii? W załączeniu zdjęcie rozdzielacza.

IMG_20180328_080642.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel9350    3

Rozumiem że podawałeś napięcie na cewkę przy włączonym silniku ( tak żeby było ciśnienie oleju) i nie działa wtedy też tak ?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Atari    4

Dokładnie tak. i Niestety nie ma żadnej reakcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

luka1207    0

Również mam ten sam problem. Czy wystarczy wymiana samej cewki elektrozaworu? Jak masz podłączone kabelki w kostce przy rozdzielaczu górny - prawy czy lewy bolec +?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Atari    4
Dnia 4.07.2018 o 22:35, luka1207 napisał:

Również mam ten sam problem. Czy wystarczy wymiana samej cewki elektrozaworu? Jak masz podłączone kabelki w kostce przy rozdzielaczu górny - prawy czy lewy bolec +?

podmieniałem cewki z innych ładowaczy i to samo niestety. Nie naprawiłem tego jeszcze, chyba będzie trzeba rozebrać rozdzielacz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Marco007
      Witam. Zakupiłem prasę jak w temacie i nie działa mi w niej owijanie siatką. Chodzi o to że ten siłownik elektryczny który odpowiada za rozpoczecie i chyba za zakończenie owijania ma ucięte dwa kabelki i nie wiem jak to wszystko podłączyć aby zadziałało. Ma ktoś doświadczenie w tej prasie?? Mogę zamieścić zdjęcia jeżeli to komuś coś pomoże.
    • Przez Luk330360
      Witam mam problem z ziemniakami odmiany Denar  Jak widać na zdjęciu kawałek od drogi są ładne a dalej liche  Nie wiem czy to niedobór jakiegoś składnika czy coś innego ?  Korzeń wygląda  na zdrowy  Co o tym  myślicie  ? Dawka  nawozu była dana całkiem konkretna ( Tarnogran 25  i Saletra amonowa )
       


       

    • Przez Darekk310
      Witam
      Przy mocniejszym obciążeniu WOM to jest jak brona aktywna dostanie mocniejszego opory wyłącza wałek, kontrolka WOM zaczyna migać i wywala dwa błędy.
      id7685h, id7f02h
      Raz stało mi się to na prędkości 540 z 3 razy na 540 ECO. Czy wogule na ECO moge jeżdzic z broną aktywną?
    • Przez marcin117384
      Witam Wszystkich posiadaczy Case-ów Może ktoś podpowie z mechaników  jak postępować w przypadku takiego problemu . Oto kupiliśmy w tym roku takiego Case-a 895 (długo stał u handlarza i u poprzedniego na Zachodzie też )... i odłożyła się w oleju skrzyniowym woda . Wymieniłem  (odkręciłem dwa korki spustowe zaraz za wałem przedniego napędu i na skrzyni (to znaczy trochę bardziej do tyłu ) olej na nowy  (HY-TRAN )  tyle że nie mam miarki i nie wiem ile powinienem wlewać {TU LICZĘ na Waszą pomoc drodzy forumowicze -ile ? }   Wymieniłem  też  pompę hydrauliczną  i mam duży kłopot bo zalany olej wygląda jak ten który wylałem  jest to szarobiała maź ....  Tu pytanie do mechaników jak pozbyć się wody zalegającej w uchyłkach skrzyni biegów - ręce mi opadają . Olej jest drogi a ja zarzynam nową pompę . Spuszczając poprzednim razem olej czekałem dobę aż ścieknie ... założyłem nową pompę filtr i zaraz musiałem pozbyć się filtru bo był sklejony przez wodę  . Teraz jest sporadycznie używany i chodzi bez filtracji ... chciałem ponownie wymienić olej ale myślę że to nic nie da bo dalej jest woda w skrzyni ... Jakieś pomysły ????
    • Przez Przemo222
      Witam mam problem z hydraulika po zamontowaniu tura przeciolem zasilanie i podlaczylem bezpośrednio rozdzielacz od tura jest on prawdopodobnie od cyklopa A był przy ursusie  i u mnie mocno buczala pompa i coś pstyklo i nie burczy już i wolno podnosi co mogło się stać 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.