Urwany światłowòd
-
Podobna zawartość
-
Przez qiu
witam mam taki problem z odrzutnikiem a dokladnie z Piastą, przez 20 lat chodzilo i bylo dobrze w tamtym roku sie zrypało i trzeba bylo wymieniac całą piaste, ok raz zalozylem pochodzilo dzień, przegrzał sie, wiec trzeba bylo wymieniac znow wszystko, drugi raz zalożyłem i jakoś do końca żniw pociągną, ale w tym roku zrobiło sie to samo łożyska z piasty sie wysypały więć zdarłem podajnik i zabrałem sie robienine tego, kupiłem nową piaste, łożyska i założyłem dziś odpalam kombajn 1min pochodził z włączoną młozarnią i już śmierdzi olej a tam ta piasta gorąca, jak myślicie w czym problem?
-
Przez kogutr
Witam,
Posiadam prase krone 10-16 w której przewód od sterownika do prasy wkręcił sie i został wyrwany. Wtyczka z prasy i sterownik sa całe. W sterowniku są dwie kości, jedna 12 pin, z kyórej wychodzi 12 kabli, a dróga 6 pin, z której wychodzą 3 kable. Posiada ktoś opis tych pinów? W serwisie powiedzieli za ten kabel 2000zł Z góry dziękuje.
-
Przez marcin5406
witam dzis jechalem ze swinkami i jak wuyjechalem z zakretu chcialem wlaczyc 2 i lewarek szlak trafil okazalo sie ze ukrecil sie ten walek cowchodzi od lewarka zmiany biegów do skrzyni i niewiem jak sie zabrac za naprawe
-
Przez Ferdek07
mam mały problemik z moim fergim koło pasowe na wale zaczeło dziwnie się kołysać okazało się że jest pękniety wał jestem w trakcie rozbierania ciagnika a umila mi to jeszcze zamontowany tur 3B, no i teraz pytanie, czy wymienić tylko wał czy robić osiowanie bloku czy jak to się tam nazywa no i wał jest jakiś indyjski za 520zł czy bez osiowania to trochę się jeszcze pokałacze, zależy mi na tym żeby jak nabardziej ciąć koszty bo wiadomo jak jest w sezonie, ma być szybko i oszczędnie, wiem wiem należała by się kapitalka, ale moje pytanie czy sama wymiana wału i panewek to duże ryzyko że ten wał znowu szybko trzaśnie?
-
Przez darek91
Witam,
Jedna z firm telekomunikacyjnych chce przez moje pola przeprowadzić światłowód (odcinek ok. 300 m ) i może nie byłby to problem za jakimś rozsądnym odszkodowaniem, jednak dalej kabel ma iść rowem przy którym mam 5 ha pola oraz budynki gospodarcze i dom. Jak są spore opady lub szybko się roztopią śniegi to potrafi kilka dni być mokro a ma to wpływ na fundamenty jak to będzie z uszkodzoną melioracja wolę nie myśleć.
Po doświadczeniach z wodociągami wiem, że meliorację i tak będę naprawiać na swój koszt ;[ W tym roku naprawiali wodociąg u mnie na polu i dostałem jałmużnę za zbożne które obleciało oraz zniszczyli przy naprawie. Wyciąganie kombajnu, utracone parametry żyta czy dodatkowe koszty koszenia to nie będę wspominać.
Z podobnych przyczyn jak u mnie nie chce się zgodzić sąsiad, przez którego pole już chcieli alternatywnie przeprowadzić kabel i podobnymi metodami co u mnie próbowali uzyskać zgodę. Mam w związku z tym pytania:
Czy jeśli się nie zgodzę to czy może ta firma jakoś przez sąd nas zmusić?
Jeśli tak co robić? czy już teraz żądać jakiegoś odszkodowania i myślę tutaj bardzo wysokiego?
Firma ma już gotowe plany, prace planują robić na zimę, może nawet w tym roku i pewnie maja jakieś wsparcie z UE. Początkowo na rożne sposoby liczyli, że ojciec podpisze bez czytania. Potem straszyli nas sądem, później to samo u sąsiada a dopiero teraz przedstawiciel firmy powiedział, że "w ramach wyjątku wypłacili by nam odszkodowanie".
Podkreślę, że najchętniej ze względu na późniejszekonsekwencje (szkody) nie chcemy z sąsiadem tego światłowodu.
-

Rekomendowane odpowiedzi