Rekompensata za zaprzestanie hodowli świń
-
Podobna zawartość
-
Przez Gospodar55
Witam mam na oku 2 chlewnie do dzierżawy jedna 500 m2 a druga 1900m2 i mam pytanie jak wygląda kontrakt na świnie z różnych firm.Mogł by ktoś opisać jak to wygląda,ile dostajecie za sztuke i czy można wziąć kontrakt że oni dają paszę i weterynarza,jaki rodzaj podłoża czy można wziąc głęboką ściółke?
-
Przez Gość
Witam wiecie może kto zabiera świnki z powiatu konińskiego i daję dobrą cenę pozdrawiam
-
Przez Grzegorz95
Cześć, chciałbym wystartować z hodowlą świń (puławskich). I moje pytanie brzmi tak czy z 5 hektarów byłbym w stanie utrzymać tak około 20 macior? Ile ziemi potrzebowałbym aby rocznie odchować ok 100 tuczników? Czy hodując 20 macior rocznie odstawiając około 100 tuczników, byłbym w stanie wyjść na plus, czy musiałbym odstawiać np. 200 lub 300 tuczników. Czy kupując zboże na pasze dla 100 tuczników jestem w stanie wyjść na plus czy nie?
-
Przez Ezekiel
Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się hodować 15 loch, zakładając, że w ciągu roku otrzymał bym od nich 200 tuczników? Pasze jestem w stanie wyprodukować ze swojego zboża. I czy w dzisiejszych czasach da się utrzymać z hodowli trzody na tak małą skale?
-
Przez AgroMajsterTeam
chodzi o to żeby starczyło zboża do następnego zbioru ile się utrzyma świń ? ps. pyta mój wujek xd
-

Rekomendowane odpowiedzi
Równowaga między etyką, środowiskiem a kulturą: Opracowanie zrównow...
Rzepak LG scorpion, avenger, armada, Arnold, ambassador - 22.08.2025