slaw1246

Hałasujące hamulce.

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
slaw1246    0

Witam.

 

Podczas hamowania z ładunkiem w łyżce, szczegolnie jak jest pochyło, hamulce wydają bardzo głośny hałas. Nie jest to pisk lecz takie (skrzeczenie) nie wiem jak to opisać. Wie ktoś może co to za przyczyna ? Bo podejrzewam, że są już wytarte okładziny.

Dzięki,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slaw1246    0

Jest to NH lm5040, no olej nie został zmieniany. Została ona przywieziona kilka dni temu i własnie te hałasy zauwazyłem. Tez może być ze brak oleju, jutro sprawdze co się tam dzieje.

I drugie pytanie. Ona ma hamulce w przednim moście czy tylnim ? chodzi mi o robocze hamulce nie o ręczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Moze być też zły olej zalany i tarczki się sklejają w moście i dlatego zgrzyta. Hamulce pewnie ma jak Manitou na każdym kole. Więc najpierw zadzwoń do serwisu Nh zapytaj co ma być za olej zmien i zobacz co się dzieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JANCZAK1176    43

Jaki olej wlałeś  kiedyś wleliśmy Agrol  U ,  to też hamulce strzelały ,jak zalałem 10W 30 Fusz agrif......  ustało 

22 godziny temu, slaw1246 napisał:

Jest to NH lm5040, no olej nie został zmieniany. Została ona przywieziona kilka dni temu i własnie te hałasy zauwazyłem. Tez może być ze brak oleju, jutro sprawdze co się tam dzieje.

I drugie pytanie. Ona ma hamulce w przednim moście czy tylnim ? chodzi mi o robocze hamulce nie o ręczny.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez tepe71
      Witam
      Jestem świeżo upieczonym właścicielem agrotrona 6.30tt. Usterka jaka się objawiła po rozgrzaniu hydrauliki to blokujące się hamulce. Po wdepnięciu pedał hamulca odbija normalnie ale koła hamowane są w dalszym ciągu. Towarzyszy temu "cykanie" w bloku hydrauliki. Tak jak by zawór na przemian robił i odpuszczał ciśnienie, jednocześnie olej bardzo się rozgrzewa. Po wyłączeniu silnika hamulce odpuszczają, a po krótkotrwałym odczekaniu można kontynuować jazdę ale tylko do momentu kolejnego naciśnięcia pedału hamulca, po którym następuje znów blokada. Problem nie ma miejsca gdy olej  jest jeszcze zimny. Dodam, że sam hamulec zachowuje się niestandardowo. Nie ma możliwości płynnego zwiększania siły hamowania, a tylko całkowite i nagłe zablokowanie kół na końcu skoku pedału. Olej wraz z filtrami wymieniłem po tym jak okazało się że stary wymieszany był z wodą.
      Pozdrawiam i z góry dziękuje za jakiekolwiek rady.   
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj