Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ankieta juz w pierwszym punkcie jest spieprzona bo można zaznaczyć tylko jedna opcje co w przypadku ubezpieczenia powinna być możliwość zaznaczenia wszystkich Dalej nie zaglądałem bo po co 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez jjacekk4
      jeżeli w miejscu zameldowania posiadam 0,7 ha natomiast w innej gminie 0,7 ha co daje mi 1,4 ha przeliczeniowe tak samo, nie chodzi o krus bo wiem że podlegam w takim wypadku tylko o fakt istnienia gospodarstwa rolnego
      jezeli nie to czy jak wydzierżawie ziemie powiedzmy 0,5 w tej gminie gdzie mieszkam co da mi 1,2 ha to w takim wypadku tworzy sie gospodarstwo rolne,
    • Przez turysta246
      Witam!
      Czy osoba posiadająca gospodarstwo rolne powyżej 1 ha może się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna?
      Czy musi podpisać umowę dzierżawy i dopiero wtedy może się zarejestrować?
    • Przez mrc1005
      Witam,

Jak wygląda sytuacja z rejestracją podmiotów prowadzących produkcję pierwotną w Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Kto z was jest zarejestrowany ? Kontrole i inne ważne rzeczy, które trzeba wiedzieć?

"Podmioty prowadzące sprzedaż bezpośrednią oraz podmioty prowadzące produkcję pierwotną obowiązane są złożyć wniosek o wpis do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej – art. 61 i 63 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.)."

Pozdrawiam
      Marcin
    • Przez Rurek
      Z powodu dzików już nie mogę spać po nocach w tym roku niszczą nawet pszenżyto ozime i żyto .

Z kołem łowieckim dogadać się nie mogę na moje prośby nie reagują szacowanie przeprowadzają z wielkiej łaski gdy ich wezwę na piśmie z zwrotnym potwierdzeniem odbioru (w innym wypadku się wypierają). 
      Odszkodowanie zwykle wynosi niewiele więcej niż znaczek na wezwaniu.

Szukam więc alternatywnych rozwiązań by chronić swoje dochody.

Jednym z sposobów jaki znalazłem  jest wykupienie ubezpieczenia ochrony prawnej wtedy nie ja ale prawnik by z myśliwymi rozmawiał. To rozwiązanie nie gwarantuje jednak że odszkodowania w końcu będą godziwe i ich uzyskanie może się przeciągnąć w czasie.

Najbardziej by mi pasowało ubezpieczenie upraw od szkód łowieckich. Wiem że firmy ubezpieczeniowe przygotowały takie rozwiązania dla kół łowieckich  ale czy któraś ma w ofercie ubezpieczenie upraw od zwierzyny dla rolników?? Takie ubezpieczenie mogło by nawet być częścią jakiegoś większego pakietu bo planuje ubezpieczyć od suszy, gradu itp.

Orientuje się ktoś może w tym temacie ??
    • Przez Damian86
      Witam. Mam pytanie jakie sa osiagniecia finansowe przy obsadzie 20 krow mlecznych i 20 opasow. Jakie sa zyski? Czy jest mozliwosc osiagniecia zysku w wysokosci7 tys miesiecznie?
  • Dodaj nową pozycję...
v