Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników ciągników.Potrzebuje waszej opini na temat:

John Deere 5090M z turem

Zetor Proxima 90 premium

Niewiem który wybrać.Nie interesuje mnie kolor czy inne pierdoły.Chodzi mi o awaryjność,spalanie.Pozdrawiam

Opublikowano
Ja posiadam john deere 5070m i z turem fajnie chodzi tylko weź sobie z skrzynią biegów która ma połówki i wzmocnioną pompę hydrauliki mało awaryjny ciągnik bo jest prosty! !!
Opublikowano

Później jest 5090M i on ma jeden bieg pod obciążeniem.hydrałlika to 70litrów A na kierownicę ponad 20 czyli łącznie ponad 90 litrów.a jak że spalanie ?3czy4 tłoki

Opublikowano

kolego posiadam proxe 100 Power z2016 i jestem zadowolony. Musisz wiedzieć ze model jd 5 m jest dość prostym ciągnikiem i fajerwerków w nim nie ma a za cenę podstawowego modelu tzw golasa bez polowek ,ehr-u będziesz miał proxe ze wszystkim co możliwe. Jezeli chodzi o jakość to jest podobnie i nie bierz pod uwagę opini wychwalajacych tylko jedna marke. Jak masz na wydanie wieksza gotówkę to bierz Johna ,natomiast jezeli chcesz bogato wyposażony ciągnik w niższej cenie zainteresuj sie zetorem

Opublikowano

Czekam na wycenę 5M JD ma 3 wyjścia hydrałliczne.32 biegi do przodu i jeden pół bieg pod obciązeniem.Dodatkowo tur oryinalny i oświetlenie 4 z przodu i 4 z tyłu.bratu taki sam model tylko z tuzem z przodu wyliczył mu na 185tyś netto.zetor ciekawy jest tylko pompa 50l nie będzie miał problemu z turem przy dłóższej pracy?

Opublikowano

Do zeusa11 możesz powiedzieć jaką wydajność ma twoja pompa gydrałliczna przy JD 5070M?

JD 5090 ma 90 litrów (70 hydrałlika zew.20 układ kierowniczy)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez Azor07
      Jaki wybrać krokodyl do zetora 7245 ? Jakiej firmy i jaka szerokość będzie najlepsza?
    • Przez rolkam72
      Witam. Otóż sprawa wygląda tak ciągnik zetor 10245 ma słabe ciśnienie na wale a mianowicie 1.8 wolne obroty zimny 5 wysokie. 0,5 wolne obroty rozgrzany 3 wysokie rozgrzany. Obawiam się że będzie wał do szlifu i nowe panewki jednakże na czas żniw chcielibyśmy odkręcić misę w razie co założyć nowa pompę oleju i jeśli się da to wymienić panewki od bez odjezdzania silnikiem. I tu moje pytanie czy da się wymienić panewki bez odkręcania silnika bo korbowodowe to ok ale główne? Z góry dziękuję za wszelakie sugestie i podpowiedzi
    • Przez seba836
      Witam mam problem z wyłącznikiem prądu jak się pomylę i kliknę dwa razy na ON to nie chce się już włączyć przez kilka godzin/dni. Ostatnio czekałem 2 dni i normalnie po tym działa wiecie o co może chodzić i jak to obejść ?
    • Przez rolkam72
      Witam .
      Otóż taki problem ciągnik chodził zapalał wszystko było ok.Mialem mały przegląd instalacji elektrycznej i drobne poprawki i wszystko było ok.
      Wieczorem chce zapalić ciągnik i niestety nic .
      Wskaźniki działają oprócz voltomierza i nie odpala.Gdy odlacze  jeden Aku jest tak samo jakby go nie było .Przekaźnik nie okopcony bezpieczniki ok .
      Prosiłbym o drobne podpowiedzi i z góry dziękuję za wszystkie sugestie .
      Ciągnik to Zetor 10245 odpowiednik polskiego 1014
  • Dodaj nową pozycję...
v