Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
pawelek116a    30

Witam!

Chciałbym założyć w swoim zetorze 7011, Lampy robocze na dach, dwie z przodu i jedna z tyłu. Pytanie moje polega na tym czy przy tej mocy nie było by zbyt duże obciążenie dla akumulatora. Nie chciałbym go rozwalić. Jeszcze jedno pytanie czy mógłby ktoś podpowiedzieć z kąd wziąć zasilanie i jak podłączyć bezpieczniki itp.

Tutaj daje linki do tych lamp:

Ta z tyłu:

http://allegro.pl/panel-led-lampa-halogen-126w-42x3w-12-24v-cree-i5921450319.html

A te z przodu:

http://allegro.pl/panel-led-lampa-robocza-halogen-72w-7200lm-hit-i6080540239.html

 

 

 image.thumb.png.5fcb3fd023d127a34fe318eee36f8137.pngzeto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bronek    54
spore obciążenie szczególnie dla alternatora. Sprawdź lampy tego użytkownika , http://allegro.pl/led-lampa-robocza-halogen-panel-126w-cree-combo-fv-i6760656743.html wyglądają podobnie, drozsze, ale nie są no name i mają wpydowany filtr od zakłóceń. Mam od niego 2x panel led 40w combo, sprawują się super i posiadają filtr dzięki któremu nie ma zakłóceń na radio i CB.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

radzioz    1
Zasilanie wziąć z akumulatora. dodatkowe bezpieczniki i przekaźniki. I masz instalację tip top

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez lemysz1
      Witam. Mam problem, poniewaz od pewnego czasu przestały działać mi halogeny na dachu oraz nie działa obrotomierz(mth liczy normalnie). Bezpieczniki są ok (przynajmniej te które znalazłem, żarówki też ok. Jak włącze światła to normalnie wszystko sie podświetla na tabeli przełączników tam gdzie włącza sie halogeny, ale jak włącze to nie działają. Cóz może być przyczyna? Może ma jeszcze gdzieś schowane bezpieczniki? Pozdrawiam
    • Przez celmer5
      Witam tu bardziej kieruje się do elektryków i tych którzy już to robili dokładnie chodzi mi o to gdzie zamontować kogut (gdzie byłoby najlepiej???) i jak go podłączyć bo mam zapalniczkę samochodową i chciałbym żeby był pod to zapalniczkę włączany jak to zrobić gdzie podłączyć i do czego to zapalniczkę ?????? Proszę pomóżcie
    • Przez Patryczek96
      Potrzebuję takiego panelu, jak na zdj do ciągnik MF 3060, nigdzie nie mogę znaleźć, są może takie uniwersalne, bo chcę taki założyć, a może ktoś mógłby wykonać taki na zamówienie z włącznikami?

    • Przez fliegl
      Jak w temacie,ubranie dla mechanika.
      Żeby było mocne i z porządnego materiału.Jakiej firmy i z jakiego materiału  uszyte?
    • Przez tomrolnik
      Witam . Przymierzam się do zamontowania dodatkowych lamp w nh serii tsa , w oryginalnych miejscach , moja wersja jest prawdopodobnie uboższa , ponieważ ma tylko założone po 2 z przodu i 2 z tyłu lampy i chciałbym go wzbogacić o jeszcze dwie . O co dokładnie mi chodzi zaznaczyłem na zdjęciach. Panel włączników mam taki jak na zdjęciu wszystkie przyciski działają , ponieważ jak wcisne podświetlają się. Moje pytanie którędy muszą być poprowadzone kable do tych dodatkowych lamp  ?? albo jak poprawnie podłączyć , nic jeszcze konkretnie nie rozbierałem na razie chcę się Was poradzić  . Z góry dzięki za każda odpowiedź . 



×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.