Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Sezon łowiecki na dziki

Opublikowano

Tak ma być . Musimy chyba się pogodzić z tym że walczy się z polskim rolnikiem , a nie z chorobą .

Spójrz z na to z boku . Co by było , gdyby rolnicy zatłukli kilka dzików ???

A co się dzieje jak wytłuką całą oborę świń ???

Jakoś jedne zwierzęta są bardziej pod opieką niewidzialnej ręki ?

Opublikowano

To nawet nie chodzi o dziki . Jest strasznie silne lobby , żeby wykańczać drobną polską hodowlę . Tylko się wycwanili i robią to powiatami . Chodzi o to żeby nas ogłupić pojedynczo , to zapomnimy się zbuntować .

No ale na szczęście mamy dobrą zmianę i Jurgiela , a oni nas nie zawiodą ...

Opublikowano
6,5km ode mnie to ognisko, debil jeden karmił zielonkami z nad wieprza te świnie i przyniósł to z paszą pewnie, takich idiotów nie brakuje, najgorsze jest to że teraz strefy wejdą, ja tam całe G trzymam ale spółdzielnia ponad 6tys do roku utrzymuje a jest w odległości około 9km
Opublikowano

No i się dowiedziałem że objęła mnie czerwona strefa . Mogę się na świnki jedynie przyglądać , bo ani ich sprzedać , ani zeżreć nie mogę . By h*j strzelił tego całego ministra i PiS !

Opublikowano (edytowane)

W prostej linii to nawet 10km nie będzie .

Nie dramatyzuj . Ty wiesz ile to piw ? Za tydzień miałem sprzedać 8sztuk . Prosiątka też wkrótce na olx miały trafić ... . No nic , może Jurgiel weźmie . Tylko niech go kto obudzi .:D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
51 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie dramatyzuj w LBI każdy to przechodził i żyje:P

Dramat to jest dla każdego producenta niezależnie  od wielkości stada ,ale że są tam jeszcze ludzie ,którzy karmią zielonką nie zwazając na konsekwencje i mając gdzieś innych hodowców ?,wschodnia polska to jednak inny stan świadomości chybaO.o

Opublikowano

To jest tak, jak nie było w pobliżu ogniska i nie dotarło jeszcze do okolic waszego gospodarstwa to nie przejmujecie się tym tak, ale jak już dotknie to wasz rejon to zaczyna się myśleć, najlepiej teraz odjebał powiat Łuków, Nakaz likwidacji wszystkich chodowli tucznika w powiecie.

Opublikowano
po**ujeli do reszty ? to tak mogą czy ploty ktoś puszcza ? u nas w okolicy ktoś palnął że w promieniu 3km od ogniska do wybicia wszystkie świnie i każdy tak potem powtarza a ja pierwsze słyszę żeby coś takiego było chyba że ktoś nie chce się dostosować do bioasekuracji. Co do stanu umysłu to wszędzie się tacy zdażają bez względu na rejon Polski ale akurat tutaj musiał się przygłup trafić
Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał:

Dramat to jest dla każdego producenta niezależnie  od wielkości stada ,ale że są tam jeszcze ludzie ,którzy karmią zielonką nie zwazając na konsekwencje i mając gdzieś innych hodowców ?,wschodnia polska to jednak inny stan świadomości chybaO.o

Pogadamy za jakiś czas jak i zachodnia będzie w innym asfowym umyśle.

Opublikowano

Czy wcześniej , czy później to i tak na cała Polskę pójdzie przy takiej polityce .

Opublikowano
53 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pogadamy za jakiś czas jak i zachodnia będzie w innym asfowym umyśle.

Wytłumacz mi jedno jakim trzeba być orłem żeby karmić zielonką świnie w strefie, gdzie zielonka jest na 1 miejscu jako żródło zagrożenia i na to masz wpływ i najprościej to wyeliminować z jadłospisu,słoma ,zboże na to masz minimalny wpływ i praktycznie nie ma szans w razie będzie trefne się ustrzec,ale taki numer to jest zero szacunku dla innych którzy na tym terenie zostali i hodują trzodę  a Łuków to Stokłosa i stamtąd targa półtusze aż do Śmiłowa k Piły i nie takie numery odwalał na naszym terenie

Opublikowano (edytowane)

Ale to pytanie raczej do tego "orła" . Jak chcesz , to mogę się postarać o adres , to zapytasz .

Nie ma to jak wmówić chłopom , że ASF , to wyłącznie ich wina , a dziki nic z tym nie mają wspólnego . No i zauważyłem , ze wielu już w to wierzy .

Opublikowano
aj szkoda gadać, wiadomo że to dziki rozprzestrzeniają czyli robią szkodę rolnikom w chlewniach czyli teoretycznie to powinny być odszkodowania za przeniesienie przez dzika ego choróbstwa
Jedyny plus że jak powyzdycha to ustrojstwo to będę mógł na legalu kukurydzy nasiać i nie będą mi debile wybierać jej
Opublikowano
to jak już się rozpoczął koncert życzeń to przy okazji i łosia by mogło coś wytępić, wilk by se ze wszystkim poradził tyle że strach potem do lasu iść ale jakoś bym przeżył te wypady do lasu jakby te wszystkie darmozjady poznikały
Opublikowano (edytowane)

Nie kracz . Bo to przeżuwacze , to znowu rolnika by udupili jakimi strefami na bydło . Bo wiadomo że to rolnik by był winien że siano z łąki przywiózł , po której sarenki sobie biegały . :ph34r:

w LASCH I NA POLACH NICZEGO NIE UBYWA . Ubywa tylko hodowców trzody . Tak to nam pomagają nasi dygnitarze .