Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Sezon łowiecki na dziki

Opublikowano

Komu przynosiło temu przynosiło rewelacji nie ma ale żyć trzeba i temu się lamentuje.Tak samo lekarze mają po 6000 i płaczą że mało sędziowie mają po 10000 i też płaczą że mało ba mało tego ponoć za takie pieniądze da się tylko godnie żyć na prowincji xD każdy płacze taka nasza mentalność nikt jeszcze nie wynalazł grabi które grabią od siebie xD 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 4.03.2018 o 09:01, marekfarmer napisał:

w 2016  i 2017 wprowadzili przepisy .   PiS  Rządzi  od  2016  roku     w 2014  roku  rządził  Minister  ,, Sowiecki,, z PSLu Pamiętam jak w 2012  bodajże  dostałem ulotkę  od Sołtysa  o ASF   trza było  podpisać  że się to otrzymało  :D 

W  jaki sposób chcesz wybić  wszystkie dziki  to  jest  niewykonalne.  Niemcy  w okupacji  nie mogli partyzantów  znaleźć   a ty chcesz dziki  wszystkie wybić  trochę  powagi  bo takie teksty wybić  wszystkie dziki  są dobre  ale w bajkach  dla  dzieci.

Nie wiem czy wiesz  ale  pod warszawę  ASF  nie zaniósł dzik  tylko  Człowiek  najprawdopodobniej w żarciu  z Ukrainy  w której nikt nie  robić  nic  w związku z ASF  biją  chore  świnie  i  jedzą  to  i przywożą  do  Polski.  Mimo  zakazu wydanego  przez  ,,Śpiącego  Ministra,, Bo  nikt nie jest w stanie  ustrzec  się  przemytu  żarcia.

Co  da  wybicie  choć  nierealne  wszystkich  dzików jak  najdą  z Ukrainy Białorusi.

Kto  ma te  dziki  odstrzelić  wszystkie ????  Z tego co wiem to  mamy Demokracje  i  minister  czy rząd  nie może zmusić  Myśliwych do  Polowań   Czasy  złego  PRLu  się  skończyły.

Nie koniecznie z kanapkami ale taki Ukrainiec ale może i nasz po zjedzeniu mięcha z chorej świni która nawet i nie miała jeszcze objawów. Przeca nie zabije tego wirusa w sobie alkohol tego też raczej nie ruszy a więc gdieś się może w lesie mówiąc dosadnie wysrać. A dzik wystarczy powącha i pasztet gotowy. Znajomy po degustacji kiełbaski z domieszką dzika wyjechał na saksy i dostał objawy po 2 tygodniach niby grypa żone w kraju też pokręciło. I sie okazało włośnica. To jak z syfem od jednej pokojówki syn Pana sie zaraził ojciec matka i jeszcze znajomy lekarz co posówał żone Pana kolegi. Mówi o cholera to ja też to mam. Tak to się w przyrodzie roznosi. A owies głuchy to też ma nazwę chodzący bo pod wpływem zmiany wilgotności ten włosek nasionka pracuje i się przesówa po glebie. Więc trza pole grodzić jak se wyczyścisz z intruza a sąsiad nie?

Edytowane przez grey6
Opublikowano
A myśliwi wczoraj przegrali w sejmie i zapowiedzieli już że nie będą zwalczać ASF bo wprowadzili im zakazy np .zakaz udziału dzieci w polowaniach do 18 roku i wcale im się nie dziwię przecież nikt nikomu nie bedzie mówił jak ma wychowywać swoje dzieci
Opublikowano

To teraz będzie lepsze w mojej okolicy leżą 4 worki z dzikami już ponad 2 tygodnie i nikt ich nie zabiera tłumaczą się że mają tyle roboty że nie wyrabiają i to się nazywa walka z ASF a Ty głupi rolniku stwórz w swoim gospodarstwie hermetyczne warunki i się módl żeby było dobrze ale cóż jak to mawiają starzy indianie "co wolno wojewodzie to nie Tobie smrodzie" 

Opublikowano

W każdym normalnym kraju za takie coś polecieli  by za to ze stanowisk , a co bardziej honorowi sami by odeszli . To jest bioasekuracja ? Ale może to i dobrze że robi się pełno ścierwa dzików wszędzie , może szybciej ktoś Śpiocha obudzi .

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, Katolyk napisał:

To teraz będzie lepsze w mojej okolicy leżą 4 worki z dzikami już ponad 2 tygodnie i nikt ich nie zabiera tłumaczą się że mają tyle roboty że nie wyrabiają i to się nazywa walka z ASF a Ty głupi rolniku stwórz w swoim gospodarstwie hermetyczne warunki i się módl żeby było dobrze ale cóż jak to mawiają starzy indianie "co wolno wojewodzie to nie Tobie smrodzie" 

Kto  dokładnie tak  tłumaczy ???

Opublikowano

Wet wymaga żeby dziki przywozić pod las bo nie chce mu się chodzić tłumaczy że jakby do każdego chodził to by nie jadł i nie spał i wyobraź sobie że ciągniesz padłego dzika przez las rozsiewając ten syf to jest walka?Druga sprawa mówią także żeby przywozić te dziki ze względu na bakutil bo nie mają przystosowanego transportu do jazdy po lesie i też się nie wyrabiają to jest jedna klika jeden drugiemu ręce myje a wszystko się kręci wokół grosza ----> nie zgłoszą nikomu że sie nie wyrabiają żeby zaangażować do tego więcej ludzi bo trza sie będzie korytkiem podzielić

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

A Telefon posiadasz ????  Dzwonisz do  PIW  alb  WIW   i zgłaszasz  problem albo do samego  MRiRW

Opublikowano

Tak posiadam tylko się zastanawiam czy ja zwykły rolas jestem godny żeby im zwracać uwagę i dawać nauki jak walka z ASF powinna przebiegać żeby była skuteczna

Gość marekfarmer
Opublikowano

Jesteś   bo skąd  mają wiedzieć  tam na górze  że ci  na dole  lipę  odwalają 

Opublikowano

Bo to podobno najnowszy sposób walki . Pozwolić się chorobie szybko rozprzestrzenić , wtedy wszystko wyzdycha i po problemie . Odtrąbią sukces i można se premie przyznać znowu . :ph34r:

Opublikowano

bajzel tak to mozna nazwac, rozbior polskiego sektora trzody, spimy na bombie ktora nie wiadomo kiedy wybuchnie i u kogo, minister to sie interesuje w jakim wojewodztwie jaki stołek komu pod dope podstawic, a asf idzie swoimi torami. wszedzie tylko przeszlosc rozliczaja, a kto sie zajmie przyszłością?

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Bo to podobno najnowszy sposób walki . Pozwolić się chorobie szybko rozprzestrzenić , wtedy wszystko wyzdycha i po problemie . Odtrąbią sukces i można se premie przyznać znowu . :ph34r:

Ty masz jakieś problemy psychiczne z tą  premią.  Porozmawiaj z szefem  albo  weś  się lepiej za robotę to może  i tobie szef premie wypłaci  xDxD  xD

Opublikowano

Porozmawiałem z szefem i już sobie przyznałem .B| Sam masz problemy , bo myślisz że jak na niektóre złe posunięcia twoich wybrańców przymkniesz oczy , to i inni tego nie zauważą . Tobie nie przeszkadza że przyznają sobie nagrody pies wie za co ? Taka Szydło musiała na koniec ? Tylko nie pierdziel że POprzednicy brali więcej , bo to nie usprawiedliwienie .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Zgłoś  się do choroszy  puki jeszcze  nie jest za późno  :) 

Opublikowano

Nie to nie tak że wyzdychają i po problemie musisz mieć świadomość że wszystkie padłe sztuki nie zostaną odnalezione i zutylizowane.Tkanki miękkie zostaną zjedzone przez kruki itd ale wirus w skórze i w kościach może się utrzymać nawet do lat 3 i co jeśli lis kawałek kostki przyniesie Ci na pokos słomy?Myślisz że da coś fakt że przechowasz słomę 90 dni od zbioru zabezpieczoną? Ja myślę że nie i potem jest zdziwienie że rolnik miał niecki maty i inne fanty sam śmierdział virconem z kilometra a tu raptem ASF u niego i pryk poszło stado 600 tuczników.Pamiętaj jak nie staniesz tak zawsze z tyłu jest du pa

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, marekfarmer napisał:

Zgłoś  się do choroszy  puki jeszcze  nie jest za późno  

Brakuje ci już argumentów a ty dalej brniesz w to bagno.-_-

Skończ waść wstydu se oszczędz:ph34r:

Opublikowano
8 minut temu, marekfarmer napisał:

Zgłoś  się do choroszy  puki jeszcze  nie jest za późno  :) 

Co , czy tam kto to ten "choroszy" ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

To nie najnowszy sposób,szef wszystkich  szefów [p. PEJSAK] realizował ten model od 2014 do obecnego roku w strefach i się okazało że wredne dziki nie chcą zdychać na masową skalę,jak wcześniej pisałem ponoć zdycha ok 30% zakażonych,obecnie stwierdził że tylko bioasekuracja rozwiąże problem ASF,za 3 lata przekonamy się czy znowu się nie pomylił, a do polityki i rządowej,antyrządowej propagandy jest założony osobny temat9_9

Edytowane przez ws71
Opublikowano (edytowane)

PEJSAK to szkodnik pierwszy do odstrzału. U ruskich nie ma takiego marnotrastwa jak u nas jak wirus wejdzie to jeno prędko wywożą i ubijają i do sklepu idzie a to nie są małe chlewnie. Nie jest taki zjad!iwy ten wirus, że w trzy dni położy całą chlewnie. No ale rosja nie musi wykonywać dyrektyw UE. Taką Auyaszke wirusa badajo nasi krew pare razy bioro a jaką to ma szkodliwość? Jedynie ronienie częstsze i jak pies zje zdycha prosiaka to może mieć objawy wścieklizny. Dlatego wścieklizną rzekomą też to zwą. Nim oni pojmą, że z tym trzeba nie walczyć. A bakutil tylko zdychy powinien zwijać a reszta albo masarnia albo jak małe to wyzdrowieje albo... I nie robić jaj.

Edytowane przez grey6