Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuje kupować beczkowóz ok 6-8 tyś litrów. I moje pytanie brzmi czy lepiej wybrać na górny czy dolny ? Jakie plusy i minusy ? Posiadam zaczep suwany.  Będzie ciągana ciągnikiem 100 KM. Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam ;D 

Opublikowano

Chyba lepszy górny. Jak będziesz miał na dolny to wystarczy, że się lekko zakopiesz i siądziesz na zaczepie.

Opublikowano

najlepiej na środkowy :D , ciągnik 100 KM to niby duży ale zależy jeszcze co to za ciągnik. Górny to ogólnie lepiej tył dociska bo przód podnosi się ale to tylko jak koła w beczce o coś się zaprą siądą w błocie czy jak pod gore jedziesz ale znów wada z góry na górnym może ciągnik przewrócić jak zahamujesz lub nagle zwolnisz szczególnie w zakręcie. Za mały ciągnik będzie przód się cały czas unosił.

A dolny odwrotnie przód zawsze dociska jak beczka siądzie , no i w drodze , nie ma problemu że tył do góry poderwie , a nic ci na zaczepie ne siądzie/zawiesi się chyba że masz zwisający po ziemi

No to rzem nabazgrał , bierz lepszą beczkę i już , jak masz teren pogórkowaty czy góry to tylko dolny chyba że na górny ale z hamulcem

Opublikowano

Z tym górnym , dolnym to chyba na odwrót z tym dociskaniem . O.o

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez leszek1981
      Zakładam ten temat bo robie opryskiwacz ciągany 2000 l. Chce zrobić zaczep kopiujący ślady ciągnika i mam pytanie do posiadających takie zaczepy - czy u was opryskiwacz  trafia dokładnie w ślad ciagnika . Czy odległość osi opryskiwacza do osi skretu jest równa odległości  osi skretu do tylnej osi ciagnika .
    • Przez piotrek1234537
      witam urwałem rączkę od zaczepu i czy jest możliwość kupienia samego mechanizmu który przykrecamy do zaczepu lub zestaw naprawczy? szukam w necie i nic nie mogę znaleźć ktoś miał taki problem. a jeśli nie to czy ktoś rozbierał już kiedyś zaczep tego typu i czy to jest w miarę łatwe
    • Przez tomek14
      witam czy wie ktoś jak rozebrać dolny zaczep w zetorze 7211 typ hitch chodzi   hak lewy który jest oznaczony numerem 19 jak zdjąć go z haka prawego numer 36
    • Przez rispekt
      Witam, niestety nie posiadam zaczepu górnego w renault. Chciałbym sobie go dokupić ale mam tylko uchwyt na ciegło bez szyny  i mam pytanie czy da się zamontować zaczep tylko na uchwyt od ciegła? I bardzo był bym wdzięczny za jakieś zdjęcia. 
    • Przez kacpermtz820
      Witam mam belarusa i jest tam hak.Chciałem spytać się was czy można coś dorobić z końcówki od zetora i jak to przymocować
  • Dodaj nową pozycję...
v