Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Bananek
      Witam, mam do Was pytanie. Nigdzie nie znalazłem sposobu na to, ani nie potrafię czegoś racjonalnego wymyślić. Przechowuję słomę na stropie obory, ale mogę ulożyć tylko jedną warstwę (stawiam w pionie ściśle). Jak wrzucić resztę bel na pierwszą warstwę? Na jedną warstwę wchodzi mi okolo 100 bel, zostaje drugie tyle i kupa niewykorzystanego miejsca. Wcześniej jak słoma szła w kostki to cała mieściła się na stropie. Teraz z belami jest wygodniej, ale wchodzi mi mniej sztuk.
      Podrzućcie jakieś pomysły.
      Suwnica na krokwiach nie wchodzi w grę. Nie wytrzymają tego.
    • Przez Dalas3345
      Witam wszytskich
      Czy ktoś z użytkowników tej prasy ma problem z zapychająćą sie masą pod blachą przy gładkim walcu?
      Cały mankament leży w gumie i płaskowniku na 6 śrób jest on widoczny po otwarciu klapy w środku tuż pod gładkim walcem. zobaczyłem że jest tam duża szczelina dosunołem gume do samego walca i suchej słomy juz mało o wciąga pod tą blache. ale sianokiszonka wiadomo wilgotniejsza jest tto wciśnie sie tam tyle masy ze pozniej z godzine trzeba to wyciągac nozem i haczykiem  czy ktoś temu jakos zaradził? co zrobić zeby nie wciągało tam masy?
    • Przez Ezekiel
      Dzień dobry, chciałbym zorientować się ile około wyniosła by mnie chlewnia na 30 loch, 140 tuczników. Lochy stały by pojedynczo byłoby 10 stanowisk porodowych. Wszystko na ściółce.   
    • Przez farmer1111
      Ile można dostać dotacji na utwardzenie podwórka 
    • Przez PK007
      Sprzedam słomę w balach w ilości 15 szt. Cena za szt. 30 zł. Tel. kontaktowy 507 344 980 (m. Pilica, gm. Pilica. pow. zawierciański, woj. śląskie)

• Dodaj nową pozycję...
v