Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do takiej półki cenowej dałeś Zetora? Jeśli bierzesz pod uwagę Valtre i NH to coś jest nie tak gdyż ceny tych dwóch marek są po prostu sporo wyższe. Z tych dwóch skłaniałbym się osobiście ku Valtrze.

Powiedz coś więcej. Na jakim areale będzie pracował ciągnik, jakie maszyny będzie targał.

Opublikowano

Zdecydowanie Valtra, zetor to nie ta półka, wystarczy wsiąść do kabiny Valtry, a potem do Zetora to ciężko będzie powstrzymać śmiech. New Holland na maksa wyposażony byłby powiedzmy tańszą alternatywą, ale i tak jeśli masz kasę to Fin będzie najlepszy z podanych marek.

Jedyne co mnie dziwi, że masz takie dylematy, a nie np. Valtra, Fendt czy John Deere ;) 

Opublikowano
Nie rozumiem takich porównan dobra już wykluczmy tego zetora bo to jednak inna bajka ale po tym co tu napiszą i tak się nie zdecydujesz połowa będzie pisać valtra a połowa new holland. Pomyśl jakie parametry są dla Ciebie najważniejsze np. mocny podnośnik, niskie spalanie, moment obrotowy itp. Wejdz na strony producenta porównaj parametry tych dwóch ciągników zwróc uwagę na te które są dla Ciebie najstotniejsze potem pojedz do dealera przejedz się każdym z nich najlepiej na takich skrzyniach jakie Cie interesują i dokonasz wyboru. Przecież ludzie kupują i Valtry i New Hollandy itd. Więc nie ma tak że jedna marka jest lepsza od innej. Wszystkie marki są dobre z tej górnej półki ale ludzie wybierają te ciągniki pod względem parametrów które są im najpotrzebniejsze :)
  • Like 2
Opublikowano
New holland td nauczył mnie że niebieski to jednie na gospodarstwie może być lemken bier valtre moim zdaniem spoko będzie ja osobiście postawił bym na Df-a ale to dlatego że jednego już mam Pozdro i tak jak ci radze niebieski to tylko lemken....
Opublikowano
1 godzinę temu, mx_racer napisał:

Nie rozumiem takich porównan dobra już wykluczmy tego zetora bo to jednak inna bajka ale po tym co tu napiszą i tak się nie zdecydujesz połowa będzie pisać valtra a połowa new holland. Pomyśl jakie parametry są dla Ciebie najważniejsze np. mocny podnośnik, niskie spalanie, moment obrotowy itp. Wejdz na strony producenta porównaj parametry tych dwóch ciągników zwróc uwagę na te które są dla Ciebie najstotniejsze potem pojedz do dealera przejedz się każdym z nich najlepiej na takich skrzyniach jakie Cie interesują i dokonasz wyboru. Przecież ludzie kupują i Valtry i New Hollandy itd. Więc nie ma tak że jedna marka jest lepsza od innej. Wszystkie marki są dobre z tej górnej półki ale ludzie wybierają te ciągniki pod względem parametrów które są im najpotrzebniejsze :)

Kolego zgodzę się z Tobą, że nie można patrzeć na samą marke, ale w tym przypadku zerknąłem na strony producenta nim napisałem "Bierz Valtre" :D 

Opublikowano
2 minuty temu, Pietras892 napisał:

Ile taka Valtera będzie droższa od NH?

Koledzy aktualnie porównują na forum w innych tematach Case Pume 150 do Massey'a gdzie cenowo to jakieś 320tyś do 390tyś, a że są to ciągniki z tych samych koncernów podejrzewam, że rożnica będzie podobna, może być nawet koło 100tyś różnicy

Opublikowano (edytowane)

valtra ma 155km znamionowej a ten new holland? chyba będzie mocniejszy

Najlepiej porównywać ciągniki o tej samej mocy i w miarę możliwości jak najbardziej zbliżonym wyposażeniu.

Edytowane przez damiank33
Opublikowano
1 minutę temu, Ernst98 napisał:

@KrowieBieszczady

Z wszystkich topowych marek valtra ma najsłabiej w środku, a w porównaniu do zetora wychodzi lepiej, ale nie aż tak, aby doprowadzało to do śmiechu.( chodzi mi głównie o konsolę):D

Nie mówie, że ma lepiej niż np. Fendt, ale jak można podłokietnik VALTRA SmartTouch porównać do wnętrza Zetora gdzie musisz na pamięc wiedzieć gdzie co jest, a jak nie to obracasz się o 90 stopni. Jakbyś Iphona do klawiszowej Nokii porównywał.

Opublikowano

Zetor to nie ta liga. Valtra kręci się w okolicach JD MF i Claasa. Tak na prawdę pod uwagę trzeba wziąć całe wyposażenie. Jak można porównać zetora gdzie są same wajchy do np valtry claasa czy masseya gdzie większość potrzebnych rzeczy masz na podłokietniku. a JD 6r to cenowo ostatnio przeraża...

Opublikowano

JD yostick też niedawno wprowadził i to nie jestem pewien czy we wszystkich 6r. Mi osobiście JD 6r bardziej sie podoba ale jak między 6155r a t144active jest 30tys różnicy a wyposażenie na korzyść valtry to nie ma nad czym się zastanawiać. I do tego valtra i MF mają tylko ad blue

Opublikowano

Jeśli chodzi tobie o nowy pad, który wprowadził John deere, to tylko do dwóch modeli( 6230r i 6250r)

Wiadomo, cena zawsze będzie największym wyznacznikiem, a jak wiemy john deere nie należy do najtańszych ^_^

Opublikowano

ja bym koledze zaproponował jeszcze claas arion 630 który może być ciut tańszy od valtry... chociaż to też zależy od dilerów bo doją rolników że szkoda gadać. Pod uwagę trzeba jeszcze wziąć serwis bo jeśli diler new hollanda w twoim rejonie jest mocny i cena będzie na jego korzyść to też bardzo ważne atuty.

Opublikowano

za lekkie? akurat jeśli chodzi o ten przedział mocowy to claas wypada całkiem dobrze (rozkład masy 50/50) A chyba tylko valtra jest cięższa bo ma gabaryty ciągnika 170km wzwyż.