Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, potrzebuje pomocy w wyborze orbitrola, poprzedni który miałem w moim c 330 padł był to orbitrol 80 od sieczkarni fortschritt, postanowiłem to przerobić bo teraz cisnienie idzie od pompy hydraulicznej podnośnika i jak się dzwiga podnośnik to blokuje koła co jest niebezpieczne, daje tam osobną pompe tylko zastanawiam się czy może byc orbitrol 100 czy musze kupywac te 80 a jest ona wiele wiele droższa z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

pompa oleju pzs 4,5 wydajnośc 16,5 l/min przy 1500 obrotów a siłownik nie wiem bo jest zamontowany juz ho ho 18 lat, teraz mam jakis orbitrol z koparki dany tak na szybko to ręce idzie urwac..... a przedtem chodziło jak lala 1 palcem..

Opublikowano

Pompa jest spoko nawet do orbitrola 160. Siłownik trzeba by zmierzyć. Jeśli ma średnicę wewnątrz 50 mm to orbitrola 100 załóż. Popatrz na siłowniki o tłoku 50 mm często podają średnicę zewnętrzną będziesz miał odnośnik. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Theprzemo205
      Witam! Od tygodnia jestem szczęśliwym lub nie szczęśliwym posiadaczem siewnika zbożowego Amazone DL 225. Może ktoś z was posiada tabele wysiewu do tego siewnika? Ile wykonuje obrotów na hektar koło? Gdzie bym mógł dokupić jakieś części?
    • Przez Rolnik551
      Witam cieknie mi gdzieś koło orbitrola pod kabiną gdy się olej rozgrzeje jak się dostać do orbitrola bo od spodu to rozdzielacz zasłania
    • Przez Łukasz22
      Posiadam ciągnik New Holland Td90D 90 kmh. Zamierzam kupić bronę talerzową 3m typ BT agro lift, jak by się sprawował ciągnik?
    • Gość ROTODISEL
      Przez Gość ROTODISEL
      Mam pytanie- na tabliczce jest wbite i240obr/min a wałek wom ma 540  czy mogę podłaczyć bezpośrednio dowalając jedynie więcej obrotów śilnika i niebawic sie w przekładnie pasowe?dodam pompa nowa z deklami na wlotach zalana olejem leżała od 90tych w magazynie plomby i fabryczna farba nawet na kole pasowym.Prosze o porady
    • Przez delta6583
      Witam, czy może ktoś z forum nie handluje częściami do tego siewnika ?
      Potrzebuję osi jezdnej z piastami (najlepiej kompletnymi z tulejkami itd)
      Na stronach handlowych znalazłem, ale do 3 metrowego więc odpada 
      jeśli ktoś ma, lub wie kto ma to proszę o jakiś kontakt.

Jeśli ktoś by miał instrukcje, tabele wysiewu do tego siewnika to też by mi bardzo pomógł.
  • Dodaj nową pozycję...
v