Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Czy zetor 7245 poradzi sobie z rozsiewaczem unia brzeg 1200.  800kg na spokojnie można rozsiewać.   Ale jeżeli zasypiemy pełną tonę?  O podrywanie przodu się nie boję ale czy tył ciągnika wytrzyma?

Opublikowano
zetorem 5211 ze 100kg obciążenia z przodu na oponach 16.9 na28 i z dodatkowym wspomagajacym silownikiem mam rozsiewacz rotina max miałem 1100kg saletry i wielkoskladnika ok 1200kg i jakoś to szło ale tak do 1000 to spokojnie do tego 800l biardzkiego cigam i daje radę więc 7245 z palcem w nosie da se radę jak nie masz siłownika dodatkowego to zainwestuj bo to podstawa
Opublikowano
Chciałbym to zobaczyć sam siewnik pewnie ze 250kg plus 1200 nawozu, takie bajki to tylko na agrofoto, ja swoim ciągam opryskiwacz plus 650l wody i to juz jest max na jak mały ciągnik
Opublikowano
u nas 912 1200kg plus rozsiewacz z 250 kg i sniga bez problemu. nie wiem czy konstrukcujnie zetor taki sam jak 912 ale nie masz sie czym przejmowac. na 914 wieszalismy agregat ktory wazyl 1480kg i obrabial 45ha, do dzisiaj nic nie odpadlo.
Opublikowano
Wystarczy sprawdzić w katalogu ile dany ciągnik ma udźwigu co przekłada się na wytrzymałość konstrukcji na takowe obciążenie. Nikt nie robi w ciągnikach większego udźwigu niż może wytrzymać konstrukcja...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Natka92
      Witam,
      Drodzy Koledzy, zwracam się z prośbą o pomoc w dopasowaniu kół do Zetora 7245 z przednim napędem.
      Oryginalnie mam przy tym Zetorku laczki:  TYŁ: 16,9 - 28   i   PRZÓD:  11,2 - 24.
      zmieniam na trochę węższe i wyższe i z tyłu pasuje mi mieć rozmiar 13,6 - 36.
      i moje pytanie brzmi jakie powinny być z przodu? 12,4 - 24 czy 11,2 - 28 czy inne?
      Wiem że to jakoś się oblicza jednak powiem może tak, że nie mam głowy do tego obliczenia
      Dlatego może ktoś z Was pomoże mi z tymi wyliczeniami i poda odpowiedni rozmiar przednich kół jeżeli z tyłu będą 13,6-36.
      Pozdrawiam

• Przez Arek84
      Jak w temacie, poszukuję agregatu unia kombi 3,7 m rozkładany hydrauliczne  rozważę  każdą propozycje najlepiej nie malowany w oryginale i w obrębie tarnowa, krakowa,  katowic i kielc.
    • Przez norbi9032
      Witam stoję przed zakupem zestawu uprawowo siewnego (Unia cerse z wałem packera + poznaniak 500/3D lub podobny zestaw z AGRO MASZ-u)
      Który zestaw był by lepszy.? Wady i zalety? I może orientuje się ktoś jak wychodzą cenowo.?
    • Przez Michal984
      Witam szukam pługa unia tur 4+1 na sprężynach lub resorach. Bardzo pilne!
    • Przez Kuba284
      Witam
      Który rozsiewacz będzie lepszy? 
      Sipma rn100 boryna czy może unia mx 850
  • Dodaj nową pozycję...
v