Skocz do zawartości

Ceny usług 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

ze 40 zł/godz jeśli metalowe (spawane), jeśli masz uprawnienia na spawanie oczywiście, spawanie elektrodowe u klienta, u siebie dolicz cenę prądu

Edytowane przez polo95
Opublikowano

Podbijam swoje pytanie.

Panowie ile moge policzyc za transport slomy ciagnikiem z przyczepa? Ile powiedziec za kilometr? 

Ciagnik JD 6330 Premium 105km.

Odcinek 50 km w jedna strone. Rozladunek mnie nie interesuje. 

Zaladunek bylby po mojej stronie. 100 belek slomy 120x120 ciagnikiem Kubota m9540 95km. Ile za taki sam zaladunek? 

Opublikowano

Ja bym policzył tak jak kolega wyżej 150,- zł. za godzinę. Te 50 km. w jedną stronę to ok 3 godziny kurs tam i z powrotem czyli ok 450,- zł/ kurs. Załadunek 5,-zł./sztuka. Teraz to czy klient to łyknie zależy od tego ile bel weźmiesz za raz oraz od tego czy ktoś nie zrobi mu tego taniej ciężarówką.

Opublikowano

załadunek jak wyżej 5 od szt

jeśli 50km w jedną to wątpię żeby ciężarówka za 500 się znalazła choć wszystko zależy od regionu

10 godzin temu, Sadek napisał:

Mam do wykonania 2 wierzeje do garażu 2 skrzydła. Wymiary to 3,5x4 i drugie 3,5x5 materiał ok. 2000 zł. Ile za robotę?

kolega teraz zamówił takie drzwi z płyty warstwowej plus do tego obramowanie z katownika 100x100 wymiar drzwi to 3.5x3 

inny kolega po znajomości u siebie ma mu to zrobić po tysiaku od szt.Cena w normalnym przypadku to ok 1500szt

Opublikowano (edytowane)

Jak liczyć koszenie nieużytków kosiarką bijakową? Za godzinę czy za hektar? No i jaka stawka za jedno czy drugie. 

Kosiarka 3m na młotkach. Z tego co widziałem to zarośnięte trawą i innym dobrodziejstwem no i jeszcze są brzózki i sosny na tym nieużytku. Jest tego 2.5ha w 3 kawałkach.

I następne pytanie ile za z talerzowanie tego agregatem talerzowym 2.5m? 

Ciągnik to Renault 133.14.

Edytowane przez blondynek2004
Opublikowano

Tego typu odłogi to zawsze loteria bo nigdy nie wiesz jaką będziesz miał wydajność. Ryzyko powinien ponosić w tym wypadku właściciel pola a nie Ty czyli stawka godzinowa a nie od ha. Przy takim ciągniku i takich warunkach to minimum 250,- zł.godzina a nawet 300,- zł. za bijakową. Trochę czasu to zajmie bo żeby to zrobić dobrze w tych warunkach to nie ma co jechać szybciej niż ok 4 km./godzinę. Co do agregatu talerzowego to nie wiem czym dysponujesz ale na Twoim miejscu zastanawiał bym się czy w ogóle w to wchodzić ze względu na pnie i korzenie po rozdrobnionych tylko z wierzchu drzewkach no chyba,że to są bardzo małe drzewka. Do takiej fuchy to tylko ciężka tradycyjna talerzówka i to najlepiej pół zawieszana lub zaczepiana.

Opublikowano

Brony kompaktowej z jednej strony szkoda na taką robotę a z drugiej efekt pracy będzie marny za sprawą pni po drzewkach. Do tego to tylko ciężka stara zachodnia telerzówka lub ewentualnie ruska. Mam starego Vikinga 4 metry z talerzami prawie 70 cm i wagą ponad 3 tony a i tak na większych pieńkach idzie do góry. Generalnie na takie działki to najlepiej najpierw kruszarka leśna a dopiero potem talerzowanie i siew bez orki 2-3 lata aż wszystkie korzenie przegniją...no ale kruszarka to już droga usługa i nie każdy na to idzie.

Opublikowano (edytowane)

John Deere 6330 Premium + pług obrotowy Zetor Sukov 4x35
Jak policzyć? Za hektar czy za godzine? I jakie stawki. Pomożecie? woj. łodzkie
Jeżdzę na ok 1700 obr. z prędkością między 7 - 8 km/h

Edytowane przez vegeta23
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v