Skocz do zawartości

Jak wymontować siłownik podnośnika w JD 8100?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z wymontowaniem tylnego siłownika podnośnika w JD 8100. Jak wysunąć bolce? Są one równo schowane z siłownikiem ( nie wystają poza otwór). Jest tam podkładka zabezpieczająca, którą zdjąłem. W bolcu jest kilku centymetrowy gwint, może jego trzeba wykorzystać? Z góry dzięki.

Opublikowano
18 godzin temu, tomaszwierzbicki_131195 napisał:

Witam, mam problem z wymontowaniem tylnego siłownika podnośnika w JD 8100. Jak wysunąć bolce? Są one równo schowane z siłownikiem ( nie wystają poza otwór). Jest tam podkładka zabezpieczająca, którą zdjąłem. W bolcu jest kilku centymetrowy gwint, może jego trzeba wykorzystać? Z góry dzięki.

jeśli w środku bolca jest gwint to spróbuj założyc tulejkę większą od bolca( tak aby bolec podczas wyciągania wchodziłw tulejkę )  na nia podkladkę i spróbuj śrubą wyciągać bolec 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kubakar117
      Witam Mam problem w Valtrze n134 active mianowicie chodzi o tylny tuz.Czasami potrafi się przyciąć. Po naciśnięciu przycisku mruga kłódka na prawej konsoli z regulacją .
    • Przez bialy1989
      Witam. Poszukuję kogoś kto podłączy mi antenę Star fire 3000 jako antenę wysyłającą sygnał rtk na moim budynku. Chodzi też o zrobienie wiązki zasilajacej. Temat jest pilny bo wiosna się zbliża a gość który miał to zrobić nie odbiera telefonu. Pokryje koszty dojazdu,miejscowość Kowalewo Pomorskie. Pozdrawiam
    • Przez Janek147
      Witajcie. 
      Od niedawna jestem posiadaczem sama explorera 70. I zauważyłem ze podnośnik samoczynnie zaczyna się podnosić. Ramiona razem z dźwignia. 
      W ciągniku wymieniłem wszystkie oleje. 
      Jak uważacie jest to jakaś awaria czy moje złe ustawienie czegoś. Spotkał się z was z takim przypadkiem. 
    • Przez Gospodarz18882
      Tak jak w temacie, podnośnik opuszcza po zgaszeniu ciągnika, po 5 minutach cięgna są już w dolnej pozycji. I z ciężarem i bez. Po rozebraniu siłownika na tłoku jest tylko jedna uszczelka i jej stan jest jak na zdjęciu, może być ona przyczyną? z tego co widzę można ją kupić tylko zamawiając z włoch.

• Przez seba836
      Rozleciało mi się orginalne radyjko w jelonku i myślę jakie kupić, co polecacie czy pierwsze lepsze. Chyba wszystkie będą pasowały czy nie?
  • Dodaj nową pozycję...
v