Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, damianXXL napisał:

06.XII.2017 Otrzymałem nr producenta. To jak mam wypełnić wniosek bez mapek? 

W 2017 roku nie składał wniosku twój tata, mama, teść, teściowa? Jak tak, to może mu przyszła forma papierowa, razem ze wnioskiem jest karta informacyjna i tam jest teryt działek ewidencyjnych, coś na przykład takiego: 061010_... Wpisujesz w aplikacje ten teryt, klikasz wyszukaj, znajduje działkę i klikasz wyrysuj i masz wniosek uzupełniany.

Opublikowano
Przed chwilą, rafff24 napisał:

Witam, to normalne, że wyskakuje Tabelka o EFA jak się nie ma 10 ha? kończyna czerwona pastewna, chodzi o wydrukowany wniosek

Nie powinno bo aplikacja jest nie dopracowana

3 minuty temu, damianXXL napisał:

Tak przyszło papierowe na ojca jakieś miesiąc temu. Oby się juz nie wieszało, dopiero dziś odpaliłem cały wniosek

chyba zagram w totka, że trafiłem, ale to nie było ciężko domyślić. Gorzej trafić te 6 prawidłowych cyferek w totka, jak bym wygrał to się zwalniam z tej mojej pracy.

Opublikowano
2 minuty temu, damianXXL napisał:

Cieżko w totka trafić :D moze RMFM :) Dzięki panowie !!

Masz rację, ciężko trafić prędzej kolegę bym odnalazł gdzie mieszka niż trafił wygraną w totka lub jak proponujesz w RMF FM.  Mam inne pytanie sorki, że w tym dziale je zadam. Szukam osoby, która zna się i stosuje oprysk RMS-em na zboża. Zapraszam taką osobę na priv . Mam parę pytań.

Opublikowano

A u mnie napisali że działa a nie działa.Brata wniosek działa na moim komputerze a mój nie.Wysyłam im od dwóch dni logi a oni w kółko to samo.

Opublikowano
6 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Czy gdy mam wypełniony wniosek jest możliwość wgrania go na płytkę 

tak, ale wniosek zapisujesz jako stronę internetową. Chyba że ktoś ma inny pomysł jak to zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Szczerze, nie wiem po co tobie coś takiego? Miałem tak że zapisałem ale za szybko przeszedłem do wylogowania i nie zapisała wersja. Podejrzewam że masz dużo działek i może chcesz usunać geo zrobiona przez BP. Zgaduje. Może zmiana hasła pomoże? Raczej nie powinna. Nie wiem z jakiego jesteś województwa, ale w każdym województwie, wybranych BP powinno działać w tzw callcenter zajmujący tylko e-wnioskiem. W moim działa i dziewczyna, twierdzi że za ciężkie pytania jej zadaje. Pewnie jakiś świeżak przyjęty do BP. Lub brak komunikacji miedzy ludzmi/departamentami a biurami/callcenter.

Znalazłem to co chcesz zrobić.w chodzisz w robocze i klikasz usuń, potwierdzasz i usuwasz. sprawdzone wersji demo.

image.png.9949707d2c2d0165cdbaaafc24b31577.png

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mam pytanie:

Wydzierżawiłem w tym roku łąke 2ha. Łąka nie była zgłaszana od kilku lat do dopłat. We wniosku na mapie jest zaznaczona na szaro w białe paski czyli jako obszar niekwalifikujący sie do dopłat. W zakładce wniosek info odziałce:

JPO 0,00 ha

PEG_ZAL2   - 1,2 ha

i nic wiecej.

Co to oznacza w praktyce? Czy moge jakoś zgłosić tę działke do dopłat? Gdzie sie podziało 0,8 ha?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, rafmax napisał:

Mam pytanie:

Wydzierżawiłem w tym roku łąke 2ha. Łąka nie była zgłaszana od kilku lat do dopłat. We wniosku na mapie jest zaznaczona na szaro w białe paski czyli jako obszar niekwalifikujący sie do dopłat. W zakładce wniosek info odziałce:

JPO 0,00 ha

PEG_ZAL2   - 1,2 ha

i nic wiecej.

Co to oznacza w praktyce? Czy moge jakoś zgłosić tę działke do dopłat? Gdzie sie podziało 0,8 ha?

zrób zrzut

Edytowane przez Gość
Opublikowano
16 minut temu, robert55555 napisał:

Znalazłem to co chcesz zrobić.w chodzisz w robocze i klikasz usuń, potwierdzasz i usuwasz. sprawdzone wersji demo.

Dzięki kolego za info. To nie chodzilo o mój wniosek tylko znajomego, chce żeby mu pomóc zrobić ale on tam tyle błędów na robił ze wolę zrobić od nowa niż to wszystko poprawiać dlatego dopytuje czy się da bo wolę się dowiedzieć niż zaczynać taka robotę na poprawki. 

Opublikowano
Przed chwilą, Renault85-15TX napisał:

Dzięki kolego za info. To nie chodzilo o mój wniosek tylko znajomego, chce żeby mu pomóc zrobić ale on tam tyle błędów na robił ze wolę zrobić od nowa niż to wszystko poprawiać dlatego dopytuje czy się da bo wolę się dowiedzieć niż zaczynać taka robotę na poprawki. 

Nie wiem jak to w pelnej jest wersji, bo nie usuwałem. Powinno działać lepiej niż w demo.

Opublikowano
5 minut temu, robert55555 napisał:

zrób zrzut

Kurcze nie moge zrobić zrzutu, nie wiem czemu. Generalnie sytuacja wyglada tak jak opisałem. DZiałka zgłaszana pierwszy raz, zakreskowana na białe paski na szarym tle.

Opublikowano
3 minuty temu, robert55555 napisał:

Nie wiem jak to w pelnej jest wersji, bo nie usuwałem. Powinno działać lepiej niż w demo.

Wieczorem będę zaglądał do tego wniosku to się dowiem czy działa dobrze, bo poprawka po kimś mi się nie uśmiecha. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, rafmax napisał:

Kurcze nie moge zrobić zrzutu, nie wiem czemu. Generalnie sytuacja wyglada tak jak opisałem. DZiałka zgłaszana pierwszy raz, zakreskowana na białe paski na szarym tle.

cześć działki pewnie zalesiona,a na resztę nikt nie składał? nie widzę to nie jestem wstanie dać dobrej odpowiedzi.

A nie możesz zrobić zdjęcia telefonem i wrzucic?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 minut temu, robert55555 napisał:

cześć działki pewnie zalesiona,a na resztę nikt nie składał? nie widzę to nie jestem wstanie dać dobrej odpowiedzi.

A nie możesz zrobić zdjęcia telefonem i wrzucic?

ok, mam.

Chodzi o te działke zaznaczoną na czerwono.

działka.png

Opublikowano

Czy ktoś miał może taki przypadek że w zakładce podsumowanie na którejś z działek powierzchnia gruntów ornych danej działki jest kompletnie niezgodna ze stanem faktycznym? Poniżej przesyłam zrzut ekranu wygląda to na jakiś ewidentny błąd. Za każdym razem jak wyrysuję uprawę na tej działce wyświetla inną powierzchnię gruntów ornych. 

rgtre.thumb.png.88a342f976810f3cbd24738659ebf593.png

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, rafmax napisał:

ok, mam.

Też mam taką sytuację że po raz pierwszy zgłaszam działkę, która była do tej pory wykluczona z użytkowania. Ja zrobiłem tak, że wyrysowałem uprawę wtedy pojawi się komunikat żeby zgłosić rozbieżność. Dodałem opis że działka została uporządkowana i przywrócona do użytkowania rolniczego. Działka nadal pozostaje zakreskowana jednak uprawa wtedy jest wyrysowana, a powierzchnia działki dodana do zgłaszanej powierzchni do dopłat. 

Edytowane przez ketrab777
Opublikowano
1 godzinę temu, rafmax napisał:

ok, mam.

działka.png

działka była nie zgłoszona do dopłat. wyrysuja ja i powinien MKO wskoczyć

1 godzinę temu, ketrab777 napisał:

Czy ktoś miał może taki przypadek że w zakładce podsumowanie na którejś z działek powierzchnia gruntów ornych danej działki jest kompletnie niezgodna ze stanem faktycznym? Poniżej przesyłam zrzut ekranu wygląda to na jakiś ewidentny błąd. Za każdym razem jak wyrysuję uprawę na tej działce wyświetla inną powierzchnię gruntów ornych. 

rgtre.thumb.png.88a342f976810f3cbd24738659ebf593.png

ten błąd wyskakuje w przypadku gdy dwie rośliny wyrysowujesz na jednej działce lub robisz jedna działkę rolna z dwóch działek ewidencyjnych. Poradziłem sobie także to zostawiłem, zrobiłem cały wniosek  i zapisąłem, następnego dnia  wszedłem i wyrysowałem i bład zniknoł. bład ten jest odpowiednikiem w wersji papierowej w cześci VII wniosku w kolumnie 10. 

Opublikowano
3 godziny temu, Karolina94 napisał:

Jest! Działa już i u mnie wniosek :) Jednocześnie odpisali mi z pomocy, że problem z długim ładowaniem wniosku, został już naprawiony :) 

no a u mnie ładuje od ponad 10 minut i nie działa

3 godziny temu, caros2 napisał:

A u mnie napisali że działa a nie działa.Brata wniosek działa na moim komputerze a mój nie.Wysyłam im od dwóch dni logi a oni w kółko to samo.

U mnie to samo, oni napisali że działa, ustawili w status rozwiązane a jak nie działało tak nie działa.

Kolejne zgłoszenie i niech się kopią z tym.