Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, zosiak napisał:

Naprawili wycofywanie wniosku można wysłać ponownie nie ma problemu dało potwierdzenie:D

A u mnie po wycofaniu nadal nic nie działa... Mogli wcześniej o tym poinformować, że lepiej nie wycofywać tylko drugi wysłać...

Opublikowano
4 minuty temu, mario29 napisał:

A u mnie po wycofaniu nadal nic nie działa... Mogli wcześniej o tym poinformować, że lepiej nie wycofywać tylko drugi wysłać...

Wycofanie wniosku  w chwili obecnej w aplikacji jest błąd polegający na tym, iż po wycofaniu wniosku nie ma możliwości ponownego wysłania wniosku. Biznesowo w zasadzie rolnicy nie powinni wycofywać całego wniosku tylko wysyłać drugi – nowy wniosek , który będzie traktowany jako zmiana/wycofanie w części w zależności od zmian jakie zostały wprowadzone przez rolnika.

Zapisywanie danych  Po wybraniu ikonki z dyskietką <Zapisz wniosek roboczy>, należy poczekać zanim klikniemy w inną zakładkę lub wylogujemy się z aplikacji. Na razie w aplikacji nie jest widoczny pasek postępu (który zostanie dodany niedługo) ale nie oznacza to, że w każdym przypadku aplikacja skończyła zapis danych. Z przerwania procesu zapisu danych przez użytkownika (np. przejście do innej zakładki) mogą potem wynikać problemy z wejściem we wniosek roboczy – należy uczulić w tej kwestii użytkowników aplikacji, że po zapisaniu wniosku roboczego należy poczekać.

Opublikowano

coś czuje że termin składania wniosków mocno się przesuniexD

Opublikowano
5 minut temu, bobienko napisał:

coś czuje że termin składania wniosków mocno się przesuniexD

Pewnie tak będzie, jak mało osób złoży/wyśle  wnioski do BP  przez aplikacje ewniosek.

Opublikowano

Ja bym wysłał, gdybym mógł go otworzyć:D Zwłaszcza, że z tego co widziałem to wypełnienie jest łatwiejsze i szybsze niż papierowej wersji.

Ktoś dzisiaj też zatrzymuje się na ikonie kontynuuj?

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Ja bym wysłał, gdybym mógł go otworzyć:D Zwłaszcza, że z tego co widziałem to wypełnienie jest łatwiejsze i szybsze niż papierowej wersji.

a na stronie ARiMR jest komunikat:

UWAGA! W chwili obecnej występują problemy z utworzeniem konta w aplikacji eWniosekPlus. Trwają prace nad przywróceniem funkcjonalności. Przepraszamy za utrudnienia.

.

Opublikowano
10 godzin temu, k00789 napisał:

Masz wyrysować tyle ile uprawiasz, jeśli MKO jest większe niż powierzchnia uprawy to rysujesz tylko uprawę i resztą się nie przejmujesz, jeśli uprawiasz więcej niż MKO to zgłaszasz rozbieżność. Natomiast jeśli wyrysujesz mniej niż uprawiasz i będziesz miał kontrolę powierzchni to mogą być sankcje za niezadeklarowanie wszystkich gruntów. Sankcje są nieduże, do 3% powierzchni nie ma wcale, dopiero powyżej 3% jest sankcja 1% płatności, powyżej 30% powierzchni niezgłoszonej 2% sankcji itd.

Czy przekroczenie do 3% jest rozliczany do określonej działki czy całego wniosku? Jeśli np na działce jest przekroczenie o 4% a cały wniosek nie przekracza 3% czy wówczas też są sankcje?

Czy sankcje np 1 % kary jest liczone od płatności za określoną działkę gdzie nastąpił błąd czy z całego wniosku?

Opublikowano
7 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Czy przekroczenie do 3% jest rozliczany do określonej działki czy całego wniosku? Jeśli np na działce jest przekroczenie o 4% a cały wniosek nie przekracza 3% czy wówczas też są sankcje?

Czy sankcje np 1 % kary jest liczone od płatności za określoną działkę gdzie nastąpił błąd czy z całego wniosku?

% jest liczony do powierzchni zgłoszonej we wniosku.

Opublikowano

Logowanie bezproblemowo :) i od dzisiaj można wpisywać zwierzęta we wniosku. 

Opublikowano
8 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

pisałem ze 2, 3  strony jak sa liczone sankcje. poczytaj.  Sankcje przedeklarowania czy niezgłoszenie MKO czy do G.O zawsze dotyczą całego wniosku.

Opublikowano

Mam pytanie do tych szczęśliwców, którym udało się wysłać wniosek. Czy po wejściu w podgląd wysłanego już wniosku to w Zazielenieniach ,sumaryczna powierzchnia gruntów ornych w gospodarstwie Wam się wyzerowała (0,00 ha) ??

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mario29 napisał:

Mam pytanie do tych szczęśliwców, którym udało się wysłać wniosek. Czy po wejściu w podgląd wysłanego już wniosku to w Zazielenieniach ,sumaryczna powierzchnia gruntów ornych w gospodarstwie Wam się wyzerowała (0,00 ha) ??

ona się zeruje gdy na działkach masz samą uprawę jpo :D gorzej bo u mnie pokazuje  w tym podgladzie że nie jest w smg O.o no i nie wiadomo jak takie wnioseki robić ?tak że jeśli jesteś w systemie to wszystko ok

Edytowane przez zosiak
Opublikowano
9 godzin temu, lukbold napisał:

a ile masz przycisków do zapisywania? bo u mnie czasem aż 3 :> w końcu się kapnąłem, że działa tylko ten najbardziej po prawej

U mnie liczba przycisków zapisz również się zmienia. Jak już zacznie działać prawidłowo eWniosek i nie będą zmieniać co rok zasad, to 100 razy lepszy jak papierowy. Ale jak znam polityków to coś namieszają by nie było tak dobrze.

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Możemy sobie podać dłonie ;) , mam to samo , wniosek demo działa poprawnie , byłem w mieście i na innym nowszym kompie ta sama sytuacja , na wniosku mogłem pracować tylko 15 marca tak do 18 godziny , próbuję  na obu przeglądarkach i nic . Myślę pojechać do ODR do  doradcy co robi wnioski i  się okaże gdzie szukać problemu .

Opublikowano

Witam

Koledzy mam takie pytanie , zalogowałm się na stronę dopłat i jestem na uproszczonym wypełnaniu a sieję buraki cukrowe i mam bydło to powinem wejść na pełnego trybu wypełniania .

Tak przynajmej rozmuję ja . Czy dobrze myślę ?

Gość kiedydoplata
Opublikowano
3 godziny temu, zosiak napisał:

a kiedy wycofałeś jeśli mogę zapytać?

wczoraj

Opublikowano
31 minut temu, strzymek napisał:

mi także zatrzymuje się na kontynuuj 

Mam lepiej/gorzej od was na jednym kompie działam(zwierząt nie dodaje) a na innym kompie nic nie chodzi. Chyba wgram linuxa. mam wrażenie że na linuxie to śmiga.

Opublikowano
24 minuty temu, traktor11 napisał:

Witam

Koledzy mam takie pytanie , zalogowałm się na stronę dopłat i jestem na uproszczonym wypełnaniu a sieję buraki cukrowe i mam bydło to powinem wejść na pełnego trybu wypełniania .

Tak przynajmej rozmuję ja . Czy dobrze myślę ?

Tak dobrze myślisz w przypadku bydła przechodzimy na tryb pełny. Jeśli buraki cukrowe na umowę są to trzeba dołączyć umowę w trybie pełnym

Opublikowano
2 godziny temu, fezoi napisał:

Możemy sobie podać dłonie ;) , mam to samo , wniosek demo działa poprawnie , byłem w mieście i na innym nowszym kompie ta sama sytuacja , na wniosku mogłem pracować tylko 15 marca tak do 18 godziny , próbuję  na obu przeglądarkach i nic . Myślę pojechać do ODR do  doradcy co robi wnioski i  się okaże gdzie szukać problemu .

u mnie identycznie, działało tylko 15 marca, od tamtego dnia sprawdzam codziennie (nawet w nocy) i zatrzymuje mi się na "kontynuuj"

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, damianXXL napisał:

u mnie jest tylko to... mapek brak. Od 15.03 dopiero dziś cos sie pokazało

capture-20180321-110120.png

Zgadnij dlaczego nie masz mapek, czy geometrii? Dopiero co założyłeś nr producenta. Jakie masz mieć  przejęcie geometrii z wniosku z 2017 roku?

Opublikowano

Mam to samo, pierwszy raz składam wniosek o dopłaty i dziś dopiero zaczęło działać, aby mieć mapy trzeba kliknąć w zakładce wniosek na płatności a później zaznaczyć jednolita płatność obszarowa, płatność za zazielenienie oraz płatność dodatkowa i ukaże się zakładka mapy, i później wprowadzać działki samemu wszystkie

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, zabawik napisał:

Mam to samo, pierwszy raz składam wniosek o dopłaty i dziś dopiero zaczęło działać, aby mieć mapy trzeba kliknąć w zakładce wniosek na płatności a później zaznaczyć jednolita płatność obszarowa, płatność za zazielenienie oraz płatność dodatkowa i ukaże się zakładka mapy, i później wprowadzać działki samemu wszystkie

JEST. Dzięki kolego, pomogłeś 9_9