Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

marko-kolo ,aż kurw..a zazdrośc Cię bierze, nie lubie takich typków> Chłopie są zasady, że ty dostałes 500 zł doplat jako 70% zaliczki i 4 razy tyle za dzieciece 500plus to nie wypowiadaj się . Skoro 70% miało być wypłacone do konca listopada ( teraz juz mieszją nam w glowach , dodajac do 70 procent by wyplacic mniej) jakosc rok czy 2 lata temu wiekszosc dostawala jednak te 70procent ,nie mniej. Nie chce zeby bylo tak, ze dopłaty są do konca czerwca ( jesli mi w czerwcu wyplaca to ok),  a oni nie kilku osobom, a kilkudziesiąciu osobon wyplaca np. we wrzesniu, czy jeszcze dalej, bo np skomplikowany charakter sprawy, gdzie kontoroli nie bylo !!!!! NIe można dopuscic do sytuacji, gdzie rolnika traktuje się jak śmiecia. Bo np. z hodowcami trzyody to nie jest żle, oni mają DRAMAT !!!!!! co za ceny, co za wymogi. Chcą ich wykończyś.

dla zazdrosnych : nie mam świnek czy tam blondynek

te kilkadziesiąt to chodzi o tysiące osób :)

• Like 1
Opublikowano

moje dzieci są dorosłe i nikt mi nie dał złotówki srajku jeden 

zaliczke dostałem do 55 ha i 40 ogonów więc kilkadziesiąt tys baranie 

mam dochody z gosp .  i bez tego spokojnie funkcjonuje bekasie od siedmiu boleści 

więc napisz jeszcze raz czego mam zazdrościć takim gołodupcom jak ty co do baku nie mają co wlać ? :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oooo . Kto na którego stawia ? Ja na Kolo daję 50 .

Idę po chipsy . 😎

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
11 minut temu, marko-kolo napisał:

moje dzieci są dorosłe i nikt mi nie dał złotówki srajku jeden 

zaliczke dostałem do 55 ha i 40 ogonów więc kilkadziesiąt tys baranie 

mam dochody z gosp .  i bez tego spokojnie funkcjonuje bekasie od siedmiu boleści 

więc napisz jeszcze raz czego mam zazdrościć takim gołodupcom jak ty co do baku nie mają co wlać ? :D

Marko z czego te dochody masz?

Opublikowano

rok temu zaliczkę dostałem ostatniego dnia, także ci co nie dostali, zamiast psioczyć, to sprawdźcie konto w poniedziałek po obiedzie i może coś będzie

Opublikowano
1 godzinę temu, marko-kolo napisał:

a no z hodowli ...nie wpadłeś na to ?

No ale przecież hodowla jest nieopłaclana  no chyba że przy okazji handelek to rozumiem

Opublikowano

No co Ty gadasz ? Przecież zawsze mówisz że zarabiasz na świniakach . Coś się zmieniło ?

Opublikowano (edytowane)

koledzy mam miec kontrole zARIMR biuro kontroli na miejscu  co oni sprawdzają czy mierza wszystkie działki czy wyrywkowo i jakich dokumentów żądaja 

Edytowane przez adaammek
Opublikowano
31 minut temu, alegra napisał:

marko-kolo jesteś śmie...m, dostałeś zaliczke i cwaniakujesz, nie dbasz o innych rolników jako grupy osób pracujących, tyle tylko by tobie było dobrze, cwelusiu, nie zostales wywołany do tablicy  to zamilcz, bedzie to z pożytkiem dla wszystkich, 

Weź się nieudaczniku do roboty bo nudny już jesteś z tym ciągłym żebraniem te ochłapy z UE... Dobrze marko coś tam prawi... Zresztą za chwilę nikt nic nie dostanie więc szukałbym roboty na twoim miejscu 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Departament napisał:

Weź się nieudaczniku do roboty bo nudny już jesteś z tym ciągłym żebraniem te ochłapy z UE... Dobrze marko coś tam prawi... Zresztą za chwilę nikt nic nie dostanie więc szukałbym roboty na twoim miejscu 

Przecież on ma ponad 200 ha, tylko mu 5 zł do raty kredytu brakuje, a nikt prywaciOrzowi  pod sklepem nie pożyczy. Wolą przepić niż wesprzeć prężnie rozwijającego się rolnika. To nie ludzie, to wilki!

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No tylko czekam, jak zlikwiduja dopłaty, ale w całej unii - skończy się czas pasożytow !!!! Bedzie sprawiedliwie jeśli pracujesz to sprzedajesz, jeśli nie chleb ze smalcem. Skończy się wybrzydzanie i żonki, które siedzą w domach na wsi, chłop za***rdala, a ona kury nawet na podwórku nie ma, bo ziarno trzeba posypać. I woli samochodem do miasta po śmierdzace jajeczka jechac.

• Thanks 1