Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupione wczoraj 5 byczków ok 3 tyg każdy średnia cena 950 zł

2 rasowe SM

2 LM mieszaniec75%

1 NCB

Opublikowano (edytowane)

Po ile teraz płacą za mieszanki lmxsimxhf  i simxhf ? byczki i jałoszki 

Edytowane przez mk9422
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, rolnik200m napisał:

No to nieźle je wyrwałeś.

Pojechalismy z kumplem na Podlasie ja potrzebowałem 5 sztuk on 10 i jeszcze 4 HF kupilismy do 3 kolegi. Cielaki były tańsze ja podałem cene z paliwem zarciem dla nas i prowizją dla naganicza.  Same Cielaki kosztowały od 800-1000zł (Hf 600-700). Ja podałem cene jaka wyszła za moje cielaki, kolega wzioł ciut wieksze  sztuki do siebie wiec jego pewnie inaczej to wyszło.

Ale trzeba szukać panowie po wsiach bo niektórzy zaczeli juz  gupieć z cenami jeden za tygodniowego kota ( HF) gęgał 750 zł wiec był  ukłon dla niego i brama))))))

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Pojechalismy z kumplem na Podlasie ja potrzebowałem 5 sztuk on 10 i jeszcze 4 HF kupilismy do 3 kolegi. Cielaki były tańsze ja podałem cene z paliwem zarciem dla nas i prowizją dla naganicza.  Same Cielaki kosztowały od 800-1000zł (Hf 600-700). Ja podałem cene jaka wyszła za moje cielaki, kolega wzioł ciut wieksze  sztuki do siebie wiec jego pewnie inaczej to wyszło.

Ale trzeba szukać panowie po wsiach bo niektórzy zaczeli juz  gupieć z cenami jeden za tygodniowego kota ( HF) gęgał 750 zł wiec był  ukłon dla niego i brama))))))

W moich okolicach dziś wszedł Sm 2tyg. cena 1070zł biało czerwony po 20min ja był wstawiony dzwonię do niego on mówi że jedzie po niego gościu i sprzedany patrze po 20min. cielak wykasowany.

Nie wiem czy ktoś wstawił sobie go dla jaj czy tak szybko sprzedał.

Opublikowano

Bardzo możliwe. Sam kiedyś wystawiłem to ledwo co ogłoszenie się pojawiło i zaraz telefony. 

Opublikowano
2 godziny temu, tyran3 napisał:

W jakim rejonie podlasia bylys? To ile ten naganiacz wzial za to?

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

W jakim rejonie podlasia bylys? To ile ten naganiacz wzial za to?

co do regionu to pozwolisz ze zachowam to dla siebie z wiadomych wzgledów:D

Co do naganiacza to rodzina kumpla i dostaje 50 zł od każdej kupionej sztuki ( plus premia po dniu pracy 0,7L :D). kumpel sam dla siebie rocznie kupuje 100 sztuk  do tego przewaznie z nim jade ja lub inni koledzy.  tak ze wzeszłym roku kupmel liczył ze ponad 200 sztuk przyciagnoł ( zaznaczam ze sztuki tylko są dla nas zero handlu) wiec naganiaczowi niezła pensja sie rocznie robi a pracuje tak średnio co 3 tyg przez 7 godzin.

Naganiacz wie ile my jesteśmy stanie za dany towar zapłacić i on sam cene ustala a my tylko płacimy. Tyle ze my niewybrzydzamy  jak cielak zdrowy z suchym ogonem  to kupimy i SM i HF oraz jałówki( choć zadko je sprzedają tam) Nieraz  rolnik ma 2 mieszance i 2 hf to bierzemy wszystko, oczywiscie za rosadną cenne. Jak ktoś chce za duzo to slicznie dziekujemy i jedziemy dalej. Nieraz sie zdazało ze za 2 miechy ten sam rolnik juz miał inna cene za cielaki i sie kupiło wiec niema sie co boczyć na chytrusa:D  Teraz robi sie kłopot bo sa dopłatowcy i coraz ciezej sie negocjuje pewnie nastepny kurs zrobimy dopiero w czerwcu bo szkoda na półpustym samochodem wracać

Opublikowano
3 godziny temu, rolnik200m napisał:

W moich okolicach dziś wszedł Sm 2tyg. cena 1070zł biało czerwony po 20min ja był wstawiony dzwonię do niego on mówi że jedzie po niego gościu i sprzedany patrze po 20min. cielak wykasowany.

Nie wiem czy ktoś wstawił sobie go dla jaj czy tak szybko sprzedał.

Jezeli myslimy o tym samym Cielaku z olx woj lodzkie To tez dzwonilem i bylem do niego drugi w kolejce. I gdyby nie sprzedal byl by moj. Ale poszedł...  dobre cielaki idą po 5 min od wystawienia

Opublikowano

panowie no niestety chce sie kupić za rozsądną cene trzeba od rolnika inaczej jest tragedia.To co wczoraj kupiłem u handlarza bym zapłacił ok 1500 zł czyli jakby nie licząc handlarze minimum na cielaku 500 zł mają( kosztów podrózy nie licze bo i ja je miałem) nawet na hf zarabiają  duze pieniadze bo skoro ja kupiłem dla  kumpla za 600-700 to handlarz i za 500 zł wyłurzi a w wielkopolsce sprzeda za 900 zł. Dlatego tez te cielaki sa w takim katastrofalnym stanie bo jak kupi np. 10 sztuk i zdechło by mu ze 4 to on i tak ma mega zarobek a nieoszukujmy sie w czasie dopłat to niektórzy nawet kupią zdychajacego osrusa. ( oczywiscie tu troszkę przesadzam:D)

Opublikowano
14 minut temu, rolnik34 napisał:

kolego w podlaskim okolice ciechanowca za hf od 300 do 500 max

Wierze. ze tygodniowy moze tyle kosztować

My kupujemy cielaki ok 2- 3 tygodni.

Uwierz mi też ze w kwietniu, maju tygodniowy hf od handlarza w rynku w Zagórowie pod Pyzdrami kosztuje 1000 zł i to nie zaden super cielak ale osrany. I uwierz ze dopłatowcy i takie badziewie kupią

Opublikowano
1 godzinę temu, bambrzwlkp1 napisał:

Jezeli myslimy o tym samym Cielaku z olx woj lodzkie To tez dzwonilem i bylem do niego drugi w kolejce. I gdyby nie sprzedal byl by moj. Ale poszedł...  dobre cielaki idą po 5 min od wystawienia

Taki Sm z Łążek zrobione 2zdj. jedno jak pije mleko ze smoczka

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, tyran3 napisał:

co do regionu to pozwolisz ze zachowam to dla siebie z wiadomych wzgledów:D

Co do naganiacza to rodzina kumpla i dostaje 50 zł od każdej kupionej sztuki ( plus premia po dniu pracy 0,7L :D). kumpel sam dla siebie rocznie kupuje 100 sztuk  do tego przewaznie z nim jade ja lub inni koledzy.  tak ze wzeszłym roku kupmel liczył ze ponad 200 sztuk przyciagnoł ( zaznaczam ze sztuki tylko są dla nas zero handlu) wiec naganiaczowi niezła pensja sie rocznie robi a pracuje tak średnio co 3 tyg przez 7 godzin.

Naganiacz wie ile my jesteśmy stanie za dany towar zapłacić i on sam cene ustala a my tylko płacimy. Tyle ze my niewybrzydzamy  jak cielak zdrowy z suchym ogonem  to kupimy i SM i HF oraz jałówki( choć zadko je sprzedają tam) Nieraz  rolnik ma 2 mieszance i 2 hf to bierzemy wszystko, oczywiscie za rosadną cenne. Jak ktoś chce za duzo to slicznie dziekujemy i jedziemy dalej. Nieraz sie zdazało ze za 2 miechy ten sam rolnik juz miał inna cene za cielaki i sie kupiło wiec niema sie co boczyć na chytrusa:D  Teraz robi sie kłopot bo sa dopłatowcy i coraz ciezej sie negocjuje pewnie nastepny kurs zrobimy dopiero w czerwcu bo szkoda na półpustym samochodem wracać

Pytam dlatego ze ja jestem z podlaskiego i tez mam czesto cielaki a nie tak jak pewnie myslisz ze jestem od Ciebie i chce jechac kupic.

Opublikowano
2 godziny temu, artek27 napisał:

Pytam dlatego ze ja jestem z podlaskiego i tez mam czesto cielaki a nie tak jak pewnie myslisz ze jestem od Ciebie i chce jechac kupic.

wybacz artek ale nie sprawdzałem Twojego profilu i mylaślalem właśnie tak jak mówisz

Opublikowano

To napisz na priw gdzie byles bo moze kolo mnie to jak bym mial to Ci bym sprzedal.

3 godziny temu, karrol napisał:

kolego artek27 a z skad dokładniej jesteś bo ja tez często jezdze po cielaki na podlasie....

Powiat siemiatycki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v