Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cielaka to jeszcze jak cię mogę ale odsadki u nich brać to na 0  całkowicie

Edytowane przez bobienko
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Skanalop napisał:

@nikolas29 Dobre to znaczy jakieś sensowne, bo niektórzy jak przyjadą to poodtrącają co to grosza i jeszcze więcej.

Tak. Z tego co wiem bydłem też się zajmuje

Wiem że bydłem też ..ale chodziło mi o byka ceny

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano
mam byka simentala mięsnego bardzo ładnej budowy ponad 900kg , wstawilem na olx za 9zl brutto i nie ma odzewu.Macie namiar na dobrego kupca podkarpackie???
Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś z was wierzy w tą wagę byka? 

Ja oceniałem na troszkę ponad 500 kg. Może 530-540 kg. Uważam, że z wagą coś nie tak.

Edytowane przez Mistrzu2
Opublikowano

No ale że co ? Ciężko powiedzieć , ale na kolosa to nie wyglądał . Tak przed ważeniem dawałem tak z 500 i trochę .

Opublikowano

No ale kolega sądzi że miał za mało czy za dużo ? B|Właściwie o co chodzi ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mistrzu2 napisał:

Czy ktoś z was wierzy w tą wagę byka? 

Nad wyświetlaczem świeci się podejrzana kontrolka, kwestia która.

Obstawiam że meterek znikł.

Opublikowano

za bogaty to on niestety nie był ale na pewno nie miał 485 kg  ja w listopadzie sprzedawałem byki i najgorszy ze stada wogóle nie chciał przybierać i nie było go sensu trzymać dalej miał 657 a był taki jak ten na video, no nie tak osrany i z taka mechlatą sierscią,  wielkośc taka sama tyllko mieszaniec biało brązowy. wiec  na moje oko gość z video 100-150 kg w plecy. Widać po budynkach i po mowie wiejskiej ze tam bieda aż piszczy i handlarz wiedział ze moze sobie rypnąc na wadze i ludzie sie  poprostu  nie zorientują

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Poniemieckie budynki, nowy dom - kolego Ty chyba nie widziałeś bidy :)

pewnie tak))) ale czy ten dom był tego rolnika to niewiadomo, ale z jednym przyznasz mi racje sposób wysławiania tego rolnika to typowo wiejska, podejrzewam ze to sa prosci i udciwili ludzie wiec ich handlarz wyrypał niesamowicie bo wiedział ze sobie moze na to pozwolić. ja obstawiam ze 150 kg 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v