Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kowalczyk miał przyjechać do mnie zabrać 8szt. bydła to przyjechał czerwoną scanią i mówił że dał 500 000zł

Słuchajcie wydaje mi się że na sztuce to 40kg wyciągną spokojnie

40*8=320zł

Za tyle można by było kupić 2 mlekopany po 120zł i cejotke i jeszcze na piwo wystarczy :)

Edytowane przez rolnik200m
Opublikowano
Dnia 10.03.2018 o 09:06, Yoda napisał:

Ale w hodowli polskiej ciągle panuje kult wielkości. Krowy po tonie, byki opasane też to jakiś kosmicznych wag. A boimy sie importu wołowiny z krajów gdzie średnia waga krowy dorosłej wynosi 450-550 kg i ciągłe narzekanie że nam się nie opłaca a oni robią tanio.

Ja trzymam do przedziału 700-800 kg ale nie porwnuj nas do ameryki  tam kazdy hodowca ma wasne cielaki a unas????

kup cielaka miesnego za 1500 zł a potem sprzedaj 500 kg  byka za 7 zł ( bo wiecej za takiego małego nie dostaniesz) to gdzie tu interes????? oczywiście byk powyzej tony to przesada

Opublikowano

Kowalczyk to się nigdy dobrą opinią nie cieszył pod względem wagi bydła i każdy wie że jeśli nie okradną to będą chorzy.

Panowie co powiecie o M.J Stawiszyńscy z Zagórzyc koło Poddębic ?

Opublikowano
44 minuty temu, tyran3 napisał:

Ja trzymam do przedziału 700-800 kg ale nie porwnuj nas do ameryki  tam kazdy hodowca ma wasne cielaki a unas????

kup cielaka miesnego za 1500 zł a potem sprzedaj 500 kg  byka za 7 zł ( bo wiecej za takiego małego nie dostaniesz) to gdzie tu interes????? oczywiście byk powyzej tony to przesada

No bez przesady 7 zł to jałówki placą

Opublikowano
14 minut temu, nikolas29 napisał:

Nie znam takich..A Konrad Filipiak z wrzasawy 

Ostatnio też widziałem jego auto u mnie na wsi i dołączam się do pytania. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, rolnik200m napisał:

K*rwa teraz jak zabiorą mi bydło 8 szt. to niech mnie nawet je*ną na 2000zł na wszystkich za te pieniądze co dostanę za nie kupuje wagę za 4200zł.

Może zgodza się na ogólną wagę.skad jesteś macie wagi najazdowe blisko?w drizbicach chyba jest

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano
2 godziny temu, rolnik200m napisał:

K*rwa teraz jak zabiorą mi bydło 8 szt. to niech mnie nawet je*ną na 2000zł na wszystkich za te pieniądze co dostanę za nie kupuje wagę za 4200zł.

Jakie w ogóle masz te sztuki na sprzedaż , jakieś foto ? Może mógł bym pomóc :D

Opublikowano
Dnia 5.03.2018 o 09:55, szaman1 napisał:

Witam jest taka firma Dariusz Brzegowy z Wyrzyska czy to ktoś chce mnie wyj...bać. Ostatecznie ma zapłacić przy odbiorze ale wole się upewnić bo coś mi śmierdzi bo byków nie widział i cenę w ciemno
daje

Kasa pewna dużo ode mnie bierze cena i tak do ustalenia na miejscu

Dnia 10.03.2018 o 08:42, staszek131415 napisał:

Mamka 1200 kg to zje więcej jak cielak kosztuje ;)

na trawie nie za wiele będzie kosztowała......

Moja największa 1042kg ale 4 miesiace nie dojona , sprzedana tydzień po sprowadzeniu na oborę

Dnia 10.03.2018 o 13:53, bobienko napisał:

A tak w ogóle to gdzie jest sołtys48?:D 

JESTEM

:D

3 godziny temu, rolnik200m napisał:

To podaj innych którzy tak płacą i przelewają pieniądze na jutro.

skąd jesteś??

Opublikowano
3 godziny temu, reno82 napisał:

Zważenie ciężarówki ,waga elektroniczna -30zł  za 2 wjazdy biorą ,bardzo szybko można zweryfikować uczciwych kupujących . 

jAK masz taką na miejscu to ok jak trzeba jechać kawałek to paliwa też spali i będzie na - poza tym jaka jest dokładność takiej wagi   20-30 kg nie robi różnicy

Opublikowano

o sołtys sie pojawił, hehehe sołtys bo po forum krazyły wici o tobie:D podobno w dniu sołtysa tak sie nawaliłeś  ze chodziłes jak świnia z ASF i żona zrobiła Ci parodniową bioasekuracje:D:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v