Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam  teraz jałówki na krowy ale takich  jeszcze nie było w kłebie mają po 170 cm a długie że na stanowsiku 180 cm sie nie mieszczą przed wycieleniem skubane po 700 kg  ostatnio warzyłem swojego rozpłodnika 815 kg 23 mc 

Opublikowano
59 minut temu, Marecki2922 napisał:

Chyba za uczciwie pilotem pomajstrował:D

Guzik na sprzedaż wcisnął żeby zrobić dobre wrażenie😁.

Dnia 13.12.2018 o 20:27, TelefonyRadom napisał:

do żadnego z tych z tego co wiem nie oddaje 

Wiem gdzie oddaje. Jakie ceny ma dla rolników i jakie terminy ?

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A ten Kowalczyk to może jeździ czerwoną scanią EPD? Orientujesz się ile za krowy płaci?

Tak to on.dokladnie to wiśniowa.krowa do 6 ale musi być w mięsie i ponad 700

Opublikowano
3 godziny temu, nikolas29 napisał:

Tak to on.dokladnie to wiśniowa.krowa do 6 ale musi być w mięsie i ponad 700

Tak myślałem że to jego samochód , widziałem go kilka razy w okolicach Drużbic. To za krowe podobnie jak raków 

Opublikowano (edytowane)

O byki nie pytałem bo dopiero w lutym będę coś miał. Ale nigdy w Rakowie z ceną nie szaleli zwłaszcza za byki i max 800 kg biorą

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ciekawe czy jeszcze na wadze nie opierdolą bo według AdamaRo Kowalczyk jebie  ale płaci więcej za czerwono białego dał 8.2 brutto w cenniku ma 8.50 za mięsne ale za super da więcej rakòw za mięsne super 8 brutto  więc u nich za swojego bym może dostał dwie kosy brutto także 50 srebrnikòw mniej i skąd mam pewność że ci wysłannicy kròla mnie też nie jebną na wadze więc 50 groszy razy 752 daje 376 zł mam mniej w Rakowie więc Kowalczyk musi mnie jebnąć na wadze 46 kg abym miał cenę z rakowa i to jest na ròwno z Krakowem ale mi się wydaje że te 46 kg to by byk nie miał więcej  a nawet jeśli to jestem na ròwno z ceną z rakowa pod warunkiem że dają wagę uczciwą popraw mnie AdamRo jeśli coś przeoczyłem bo jestem teraz pod wpływem%

Opublikowano
Dnia 20.12.2018 o 23:31, danielhaker napisał:

Identyczna sytuacja u mnie, śniadania nie dał spokojnie zjeść tylko wracał się i poprawiał po 5gr i tak wracał się 5 razy xD

@slawek2301 z tego co widzę po znajomych, to kto choć raz wziął go na samochodową wagę to już więcej się nie pokazywał. U mnie była sytuacja że była jedna krowa do sprzedania. Cena już była uzgodniona, ale warunek że ważymy na wadze samochodowej u sąsiada (zawsze tak robimy). Wielkie oburzenie bo on religijny człowiek, bije się w piersi i czuje się urażony że ktoś mu nie ufa. Rozstawił swoją wagę żeby udowodnić jej rzetelność. Wszedłem na wagę, a ta pokazała 5kg więcej niż ważyłem rano no ale niech tam mu będzie. Krowa zważona, (chyba 717kg) na jego wadze, to teraz jedziemy zważyć na samochodowej. Ta pokazała 700kg bo skala pokazuje co 20kg czyli ok. On uradowany z tekstem że jego waga nawet więcej wskazała ale skoro chcieliśmy na samochodowej to liczymy z niej. No ok, taka była nasza decyzja więc jak najbardziej, liczymy 700kg. Zapłacił pieniądze i pojechał. Od tamtej pory się nie pokazał, a doszły mnie słuchy, że w okolicy powołuje się na tą sytuację twierdząc jaka jego waga jest rzetelna. Nie rozumie, że tu jest skala co 20kg i nie pokaże 717 tylko 700. Po prostu zaokrągla do dolnej wartości, ale wolę na kilku sztukach stracić świadomie 20kg na ogóle niż być skrojonym 50kg na każdej.

Nie mówię, że jego waga jest zła bo mnie wcale nie interesowała, ale po tym jak zważyliśmy na niezależnej wadze przestał się pokazywać 

Inny z sąsiedztwa dużo z nim handluje/handlował (też go już dawno nie widziałem) i bardzo go chwalił, ale na samochodową nigdy go nie wołał

dzięki za info , miał przyjechać ale na razie odwołałem , zobaczymy po nowym roku . Myślę że nie stanieją . a jeszcze takie pytanie , kogo polecacie ja  nie dawno zacząłem przygodę z bydłem mięsnym i jeszcze nie bardzo znam wszystkich kupców w terenie 

Opublikowano
9 godzin temu, Gringo1 napisał:

Ciekawe czy jeszcze na wadze nie opierdolą bo według AdamaRo Kowalczyk jebie  ale płaci więcej za czerwono białego dał 8.2 brutto w cenniku ma 8.50 za mięsne ale za super da więcej rakòw za mięsne super 8 brutto  więc u nich za swojego bym może dostał dwie kosy brutto także 50 srebrnikòw mniej i skąd mam pewność że ci wysłannicy kròla mnie też nie jebną na wadze więc 50 groszy razy 752 daje 376 zł mam mniej w Rakowie więc Kowalczyk musi mnie jebnąć na wadze 46 kg abym miał cenę z rakowa i to jest na ròwno z Krakowem ale mi się wydaje że te 46 kg to by byk nie miał więcej  a nawet jeśli to jestem na ròwno z ceną z rakowa pod warunkiem że dają wagę uczciwą popraw mnie AdamRo jeśli coś przeoczyłem bo jestem teraz pod wpływem%

To sprawdzałeś tą jego wagę kiedyś? Jesteś pewien że nie rąbię?B ędę miał po nowym roku 3 krowy to bym gościa sprawdził tylko że niech chce mi się ładować na przyczepke i wozić do szwagra na wagę .

Opublikowano
11 godzin temu, Gringo1 napisał:

tylko nie jestem pewien czy mowa o tym samym Kowalczyku... bo Ty chyba mówisz o handlarzu..a AdamRo podejrzewam że mówi o tym co ma ubojnie pod Częstochową...

swoją drogą ostatnio w lokalnym radio mówili że rolnicy protestują i zablokowali wjazd tirów z mięsem w zakładach mięsnych chyba w Walichnowach. Wyszedł do nich prezes i właściciel i przyznali że 70% mięsa przychodzi z zachodu....ciekawe co to za mięso...

Opublikowano
9 godzin temu, johny1991 napisał:

tylko nie jestem pewien czy mowa o tym samym Kowalczyku... bo Ty chyba mówisz o handlarzu..a AdamRo podejrzewam że mówi o tym co ma ubojnie pod Częstochową...

swoją drogą ostatnio w lokalnym radio mówili że rolnicy protestują i zablokowali wjazd tirów z mięsem w zakładach mięsnych chyba w Walichnowach. Wyszedł do nich prezes i właściciel i przyznali że 70% mięsa przychodzi z zachodu....ciekawe co to za mięso...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v