Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka osób im tam sprzedało. Ponoć tylko za pierwszym razem cena była dobra a później to jak u innych. A ta babka to musi mieć jakieś powiązania z tą firmą. Niby się udziela na grupie ale jakoś to zachwalanie w każdym poście dotyczącym bydła śmierdziało z daleka

Opublikowano
6 godzin temu, mareknh napisał:

To chyba wszystko zalezy od typu wagi. Bo jesli ma czujniki tensometryczne pod waga i waga stoi na windzie, to jest bez znaczenia, czy w powietrzu, czy na ziemi. Ale jesli czujniki sa na silownikach, to wtedy powinna byc w powietrzu

wniosek nasuwa się jeden - zawsze w powietrzu   niestety raz dałem się ojebać łuniewskim a zarazem ostatni.... 

Opublikowano

Może już i nie ma.nigdy tak długo nie trzymam to nie wiem

Opublikowano

Braciak cioteczny dziś był i pytał co robić, z sąsiadem oddali 10 byków 3 tyg mija ani kasy ani telefonu nikt nie odbiera ☺️ jeszcze 2tyg temu był szczęśliwy bo po 8.5 za hf 700kg dali. Z Krakowa jacyś artyści, ma podrzucić nazwę firmy

• Haha 3
Opublikowano

najlepszy kupiec na dzielnicy to kisielski z pod siedlec niema wagi ,wazy u rolnikow płaci 30 gr drozej od innych mozna by zec idealny , ale termin wypłaty .......... ale kase wypłaci 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, pedro2 napisał:

Braciak cioteczny dziś był i pytał co robić, z sąsiadem oddali 10 byków 3 tyg mija ani kasy ani telefonu nikt nie odbiera ☺️ jeszcze 2tyg temu był szczęśliwy bo po 8.5 za hf 700kg dali. Z Krakowa jacyś artyści, ma podrzucić nazwę firmy

Dobrze że zadatku na nową maszynę jakąś nie dał😆

u nas jeden policzył że maciora będzie miała 16 prosiakow,to sprzeda i tyle i tyle pieniędzy powinno być.w sklepie na krechę gruba nabrał a maciora miała 2 prosiaki.

8,5 za hfa to mu powinny się kontrolki na czerwono zaświecić w głowie a nie oczy z radości

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
55 minut temu, pedro2 napisał:

jeżeli firma jest prawdziwa i ma fakturę na której jest oznaczony termin zapłaty to według mnie powinien wysłać min 2 upomnienia o zapłatę...czy to listownie czy nawet SMS...a następnie jest coś takiego jak e-sąd..dziala po prostu szybciej niż tradycyjna rozprawa

Opublikowano
30 minut temu, bobienko napisał:

Dobrze że zadatku na nową maszynę jakąś nie dał😆

u nas jeden policzył że maciora będzie miała 16 prosiakow,to sprzeda i tyle i tyle pieniędzy powinno być.w sklepie na krechę gruba nabrał a maciora miała 2 prosiaki.

8,5 za hfa to mu powinny się kontrolki na czerwono zaświecić w głowie a nie oczy z radości

Jakie kontrolki

Liczy się wysoką cena

Nie to,że kasy może nie być albo jebną na wadze 

• Thanks 1
Opublikowano

On taki właśnie gramotny zawsze kombinuje ściąga jakąś łajze, chwali się ceną a potem płacz bo albo waga licha albo czeka za kasą miesiącami. U mnie po 5 dniach kasa na koncie była. Na fakturze 14 dni

Opublikowano

Kupujący krowę mówił że biją ostatnie sztuki w poniedziałek i przestój do 6 stycznia mówił coś o tym że ubojnie nie wiedzą jak będzie z tymi podwyżkami cen za energię

Opublikowano

John23 napisał:

Sprzedane 6 sztuk  3 HF I 3 mieszance z budowy takie sobie to za hf po 8,30 a za mieszance 8,50 cena brutto

Jaka wagę miałeś Hf'a że taka cena?

Opublikowano

Pierwszy raz oddałem i ojebali na wszystkim. Zważona u mnie i miała 740 kg. Po dojechaniu ok 70 km na zakład zostało na niej 681 kg. Od tego jeszcze za***ali 9% strączki. Zostało więc 607 na czysto. Z tego wyszło 309 kg mięsa i wybicie 48,5 %. Jako, że nie dała 320 kg mięsa z proponoqanych 11 zł netto dali 10,90. Taki to interes. Jakbym nie zważył u siebie to pewnie byłbym fest zadowolony i nic się nie kapnął. 

Opublikowano
27 minut temu, Thomas2135 napisał:

Pierwszy raz oddałem i ojebali na wszystkim. Zważona u mnie i miała 740 kg. Po dojechaniu ok 70 km na zakład zostało na niej 681 kg. Od tego jeszcze za***ali 9% strączki. Zostało więc 607 na czysto. Z tego wyszło 309 kg mięsa i wybicie 48,5 %. Jako, że nie dała 320 kg mięsa z proponoqanych 11 zł netto dali 10,90. Taki to interes. Jakbym nie zważył u siebie to pewnie byłbym fest zadowolony i nic się nie kapnął. 

Uroki sprzedaży na wbc. Zawsze podziwiam ludzi którzy nie ważą bydła przed sprzedażą. Ty miałeś zważoną sztukę i raczej wyleczyłeś się z takiego rodzaju sprzedaży.

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

najlepszy kupiec na dzielnicy to kisielski z pod siedlec niema wagi ,wazy u rolnikow płaci 30 gr drozej od innych mozna by zec idealny , ale termin wypłaty .......... ale kase wypłaci 

Masz na myśli Pana Stasia z kisielan. Porządny gość. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, pedro2 napisał:

i bardzo dobrze:) u nas takie downy jak twój kuzynek potem dzwonią do wszystkich handlarzy i zakładów po ile i jeszcze mowią zes hu*** nie płatnik bo mu po 8.5 dali :)

siła byka i głupota chłopa to rzecz nie zbadana :)

Edytowane przez Gość
3 godziny temu, mateo2662 napisał:

Kupujący krowę mówił że biją ostatnie sztuki w poniedziałek i przestój do 6 stycznia mówił coś o tym że ubojnie nie wiedzą jak będzie z tymi podwyżkami cen za energię

Byli dziś u Ciebie?Paweł sprzedał?

Jaka cena za krowę?

28 minut temu, AdamRo napisał:

Uroki sprzedaży na wbc. Zawsze podziwiam ludzi którzy nie ważą bydła przed sprzedażą. Ty miałeś zważoną sztukę i raczej wyleczyłeś się z takiego rodzaju sprzedaży.

U Tomka złożona sytuacja , nie dość że krowa ważona na ubojni to jeszcze 9% skitki. Mnie najbardziej wk***ia takie podejście do rolnika.Po ki ch*j ważyć u niego??jak i tak ważą na ubojni i w dodatku od tej wagi skitkę odliczają??zeby lepsze wybicie było?żeby lepiej na kwicie wyglądało jak opierdolą?

Czy jest możliwe,ze krowa 100% SM w dobrej kondycji da tyle mięsa??

PO tym jak oglądam wybicia choćby u biernackich odpadowych hf'ów to śmiem wątpić

@JarekBazydlo a co sie stało,ze tak nagle zmienili termin odbioru??

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
33 minuty temu, AdamRo napisał:

U mnie jest trudno o dobrego odbiorcę na żywo. Jak pisałem wcześniej, jednemu za daleko, inny wogóle nie zajedzie, innemu zawieź. W tym roku oddałem do Ecobeef pierwszy raz na wbc latem 3 krowy i byłem zadowolony. Drugi raz sytuacja była bardziej złożona i kiepski towar to na klasie pojechali. Teraz oddałem 3 raz jedną to liczyłem po opiniach innych, że za pierwszym razem mnie nie wyrąbią. Drugi raz nie planowałem odawać. Ja się o cenę nie targowałem, żeby mieli z czego brać. 11 zaproponował więc cena ok. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v