Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za odstawe takiej ilosci dołozyli tobie pedro ze 20 gr. historia z zycia ; kiedys miałem krowe 700 kg ze stałą biegunką  [ szkielet ] kilku wyceniło na 3,5 zł za kg przyjechł  kupiec dą...pol  dał 4, 3 zł  chociaz wage miałem to dałem swiadomie sią nabrać bo suma nie wyszła za nią jak po te 3,5 za kg . nawet  na 5,5 zł brutto to troche miesa musi miec a pow. 6 zł to rasy miesne umie .

Opublikowano

jezeli o mie chodzi to niepodwazam twojej ceny bo moze byc tak ze ja zostałem ......... tanio wziołem  i tyle w temacie moja krowa była chudawa  , brak ubojni w okolicy a to wam powiem ze za 100 % lm byki 8,4 zł brutto  gosc wzioł takie po 650 kg

Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał:

Temat rzeka maglowany co tydzień. Każdy wie jak jest trzeba się pilnować na tyle ile możemy, a na procentowe uwalanie czy inne na wagach elektronicznych możemy sobie tylko pogadać. Dobra koniec tematu bo mi humor siada, X5-tki na OLXach oglądam 😋

Nie lepiej nowy kupić i mieć spokój na lata? 😛

Opublikowano
Dnia 5.12.2018 o 20:57, ab23 napisał:

raczej dobrej ceny na dzień dobry się  nie spodziewaj

Od 4 lat tylko do nich oddajemy na umowy i jesteśmy zadowoleni ;) Wcześniej do Łukowa to nieźle rżnęli... 

Opublikowano
19 godzin temu, mikcom20 napisał:

Biernacki byków nie chce a inni szukali jak ksiądz po kolędzie?  

Soltys to co z tymi TKI Ci nie podpasowalo? Oni nie maja gdzieś tam w twoich stronach jakiejś bazy? 

Po prostu nie lubię tych rejestracji;)

W moich okolicach jest baza chłopaków z KNS i KBC

Opublikowano
3 godziny temu, R3mik10520 napisał:

Od 4 lat tylko do nich oddajemy na umowy i jesteśmy zadowoleni ;) Wcześniej do Łukowa to nieźle rżnęli... 

No ja trochę dłużej i mam ograniczone zaufanie

Opublikowano

Ja i tak sprzedaje na swojej wadze do jednego gościa, ale nie mam zamiaru od tak się z nimi szarpać i przeważac a jestem ciekaw plus minus ile mają mniej więcej chyba szybciej miarka niż z każdym na wagę a nigdy na dworzu nie były :)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Gringo1 napisał:

Ja nie mam wagi i sznurkiem mierze dla rozeznania teraz przykładowo mają 2 sztuki po 217  powinny mieć po 820

Ja w tym temacie coś podawałem jak staruszek mierzył post coś koło 18 stycznia natomiast jak się choduje bydło to i powinna być waga do wrażenia tak waga zawsze na siebie zarobi 

Edytowane przez piotrdd
  • Thanks 1
Opublikowano

100 kg na pewno nigdy się nie pomyliłem  tak jak niektórzy uważają jakieś rozeznanie w bykach też jest  na niektórych to też nie spodziewałem  się że tyle miały także mój odbiorca u mnie jeszcze tak dużo nie za***rdala🐂

Opublikowano

jak wam na tej miarce i tak różnie wyjdzie  mierzyłem i ważyłem i cymwiekszy tym dziwniejsze wyniki  wychodzą 

z punktu matematycznego 10 byków rocznie niech skubną po 40 kg  bo uważacie że tyle rónicy miedzy sznurkiem a wagą może być 

rocznie 400 kg na 10 bykach uznajmy że HF 400 kg x 7,5 = 3000 zł 

waga koszt różny ale za 1500 da się sprawną kupić zostaje 1500 zł sznurek do kosza  i za 1500 można cielaka ładnego kupić  

Opublikowano

znajomy sprzedawał dwa tygodnie temu pięknego byka po lm, na miarce  wyszło 223 cm to mu wyszło 880 kilo, u kupującego na wadze pokazało 815, pojechali na dużą wage węglową a na tamtej 800

Opublikowano

Ktoś mu przy wadze majstrował. Takiemu to i ja bym sprzedał 😄 kiedys pojechałem z tatą po worek węgla  żeby sprawdzić jak się pali nasypalismy zaniosłem go na wagę a tam na wadze 80kg. No nic jako że do małych nie należę to wrzuciliśmy go w domu do piwnicy i tata mówi że za lekki ten worek na 80kg wkładamy na wagę a tam 58kg. Takie cuda się zdarzają. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v