Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To z produkcji własnej? Choćby 10 szt na tydzień to min 500 rocznie...spore przedsiębiorstwo...

Ale swoją drogą ciekawe jaka cena w takim razie ma handlarz co oddaje do 100 szt tygodniowo..

Opublikowano

co do zrzucania to wszystko zależy kto zajedzie ale na więcej niż 6-7% się nie zgadzaj , Ile dostaniesz ciężko tak na odległość ocenić a ponadto każdy skupnik inaczej płaci

7 minut temu, johny1991 napisał:

To z produkcji własnej? Choćby 10 szt na tydzień to min 500 rocznie...spore przedsiębiorstwo...

Ale swoją drogą ciekawe jaka cena w takim razie ma handlarz co oddaje do 100 szt tygodniowo..

Tak z własnej, sprzedaja też byki-w większości fajne mieszańce

Opublikowano
7 godzin temu, pawlus224 napisał:

Chlopaki jak u was z lokalnymi skupami bydla ?

U nas odkad jest czerwona czy tam niebieska strefa asf skup bydla zostal zamknięty , a dzialal nie przerwanie blisko 30 lat ... 

Bydła ? A to co ma wspólnego ? Jakiś nadwrażliwy dureń inspektor się trafił , czy co za licho ?

Opublikowano

No właśnie masz oko do szacowania wagi. Pogratulować. 😊

Opublikowano

powiem ile mial pi niedzieli.

tak itak pojda na wage ogolna wiec niedowiemy sie konkretnie jego wagi ale powiem wam srednia wage z 7szt

powie mi wkoncu ktos ja z ta cena? bo nie chce sie za bardzo dac wydymac.

Dnia 6.09.2018 o 21:19, krystian1982 napisał:

kurde żeby nam wszystkie byki lapaly tak 700 kg w 17mcy

nie wiem w czym problem. Zawsze sprzedaje w wieku do 18mc i mam srednio na 7 szt(po tyle mam boxy) po700-750 kg. Srednio bo mam swoja wage i waze ogolnie.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, robi57362 napisał:

pawlus o ktorym skupie mówisz? jestem tez z LLE i nie ma żadnego zakazu jak sie nie ma swin w gospodarstwie

Chyba o jedynym na okolicę-  u pana Stolata , skupowal bydlo dla Ryjka i Starowników.

Byl skup trzody i razem skup bydla , nie dowiadywalem sie u zródla ale znajomy weterynarz z Milejowa (tez zapewne znasz) mowil ze i skupu bydla nie ma .

Dla mnie to zla informacja bo te 2 sztuki na rok zawsze u niego sprzedawalem a ze zyjemy w dobrych relacjach to zawsze dobrze zwazyl i najlepiej zaplacil.

A teraz albo trzeba wiezc 30 kilometrow do Starownika albo zapraszac jakiegos handlarzyka .

P.S. gdyby ktos mial na sprzedaż 1-2sz cieląt ras miesnych z LUBELSKIEGO lub nie kiepskich mieszancow kilkudniowych w polowie Wrzesnia to chetnie kupie - jałówka ma sie cielic i bym jej podstawil .

Edytowane przez pawlus224
Opublikowano

dudek po ile ja sprzedam powiem ci we wtorek. Ale widzę ze jesteś z wielkopolski wiec  mniej wiecej jaka cena obowiazuje mozesz sobie sprawdzic  na stronie internetowej gazety wiescirolnicze.   Masz tam ceny od róznych ubojni i handlarzy z wyszczególnieniem rodzaju bydła, tak samo ze swiniami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v