Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość łorawiok
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, bobienko napisał:

Zobaczymy z tą ceną.wiecie może czy wykaz szt djp potrzebny do zwrotu akcyzy z paliwa będą brać z dn.31 grudzień czy z dnia złożenia podania?

Będą sumować z każdego ostatniego dnia miesiąca roku poprzedniego (kalendarzowego) , następnie dzielić przez 12 , i wyjdzie średnia , którą trzeba odebrać w Agencji .

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano
2 godziny temu, sylwekbarca2 napisał:

ja chętnie zobaczę filmik, do tego że nie masz wiedzy to bym się nie zgodził, bo jakbyś jej nie miał to nie miałbyś takiego bydła jak w galerii.

i ja tak myśle... z tym vlogiem to super pomysł  a naj ciekawsze to będzie omówienie porcji pokarmowej dla  wieku i masy bydła bo tu tak naprawde każdy się potyka niestety ... czekam na 1 odcinek

Gość łorawiok
Opublikowano

Jak widzę grubasa na ulicy , to wcale nie myślę " ten to się zna na żywieniu " , tylko  " ale się nażarł " . Przy takiej hojności jaką ma Jarek to żadna sztuka takie byki uchować .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, łorawiok napisał:

Jak widzę grubasa na ulicy , to wcale nie myślę " ten to się zna na żywieniu " , tylko  " ale się nażarł " . Przy takiej hojności jaką ma Jarek to żadna sztuka takie byki uchować .

więc twierdzisz że pracuje gdzieś jeszcze i dokłada do tych byków? A to bydło tak dla hobby prowadzi i chce powiększać?

ja też chętnie zobaczę co tam ma do powiedzenia..zawsze można coś nowego się dowiedziec

Edytowane przez johny1991
Opublikowano

Żeś się wysilił z tą nazwą. Co znaczy egzotyczny w opasie?

Gość łorawiok
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, johny1991 napisał:

więc twierdzisz że pracuje gdzieś jeszcze i dokłada do tych byków? A to bydło tak dla hobby prowadzi i chce powiększać?

ja też chętnie zobaczę co tam ma do powiedzenia..zawsze można coś nowego się dowiedziec

Wcale bym się nie zdziwił gdyby pewnego , pięknego dnia  wzięli Jarka na przejażdżkę policyjną suką . U nas było dwóch takich co się im wszystko opłaciło... . Jeden kupował cielaki dwa razy taniej , sprzedawał opasy dwa razy drożej niż inni , chociaż wszyscy wiedzieli czym się para ( słynny gang  kantorzystów z Wielopola ) . Drugi miał takie zyski że pobudował drugą oborę , ale ostatecznie uznał że wystarczy mu jedna żeby żyć jak szejk i wiele lat straszył w polu ten pustostan , dopóki elektrycy nie zaciekawili się skąd takie duże rachunki za prąd skoro nic tam nie ma . Wezwali policję , która złapała na gorącym uczynku dwóch Wietnamczyków uprawiających marihuanę  . Gość oczywiście o niczym nie wiedział , bo tylko wynajął i nie interesował się . Obaj są na wolności , siedzą tylko żołnierzyki pierwszego i Wietnamczyki . Czytając wywody Jarka o opłacalności już dawno zapaliło mi się czerwone światełko i tak se myślę co on tam ma w środku tego poletka z kukurydzą , że ona taka wysoka . Nawet wielki poplecznik Jarka Rolnik jakiś tam dziwi się że ten nie zbankrutował jeszcze używając drogiego środka przeciw zgrzewaniu paszy . To tyle , lecę oglądać .

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano

łorawiok napisał:

56 minut temu, johny1991 napisał:

Wcale bym się nie zdziwił gdyby pewnego , pięknego dnia  wzięli Jarka na przejażdżkę policyjną suką . U nas było dwóch takich co się im wszystko opłaciło... . Jeden kupowali cielaki dwa razy taniej , sprzedawał opasy dwa razy drożej niż inni , chociaż wszyscy wiedzieli czym się para ( słynny gang  kantorzystów z Wielopola ) . Drugi miał takie zyski że pobudował drugą oborę , ale ostatecznie uznał że wystarczy mu jedna żeby żyć jak szejk i wiele lat straszył w polu ten pustostan , dopóki elektrycy nie zaciekawili się skąd takie duże rachunki za prąd skoro nic tam nie ma . Wezwali policję , która złapała na gorącym uczynku dwóch Wietnamczyków uprawiających marihuanę  . Gość oczywiście o niczym nie wiedział , bo tylko wynajął i nie interesował się . Obaj są na wolności , siedzą tylko żołnierzyki pierwszego i Wietnamczyki . Czytając wywody Jarka o opłacalności już dawno zapaliło mi się czerwone światełko i tak se myślę co on tam ma w środku tego poletka z kukurydzą , że ona taka wysoka . Nawet wielki poplecznik Jarka Rolnik jakiś tam dziwi się że ten nie zbankrutował jeszcze używając drogiego środka przeciw zgrzewaniu paszy . To tyle , lecę oglądać .

Tego jeszcze nie grali😂 Policja u mnie codziennie jest😂 A ABW to nawet nie wyjeżdża tylko mi w papierach siedzi;) Opas prowadzę dla hobby i co miesiąc dokładam do interesu kilka tysięcy.

Opublikowano

Jeśli masz duży dystans do swojej osoby i nie przejmujesz się opinia innych to nazwij kanał "Jarek-hodowca po byku". 🤣

Opublikowano
46 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To słucham waszych propozycji na nazwę kanału. Zawsze można zmienić;)

nazwij się tak jak na agrofoto a filmy jakiego typu vlog czy z muzyką ? 

Opublikowano

Wysokich przyrostów🐂🐄 i stabilnych cen życzę wam ja😆no i wódki zimnej jeszcze🍹 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v