Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

tak 1 sztuka i z uwięzi. od własnej mamki. waga 770 kg netto , wiek 21 miesięcy. moja najlepsza sztuka z własnej produkcji. do wypłaty 7270 zł.

Opublikowano
2 minuty temu, tyran3 napisał:

Kurde bo ja za moje 9 sztuk to  średnią cene dostaje 7,3 i nizej a to jest 5 HF i 4 średnie NCB  i  strasznie mało mi sie wydaje tym bardziej ze jak wysle foty to cena wyższa a jak ktoś przyjedzie zobaczy wage to zaraz w dół leci i coraz bardziej skłaniam sie przez znajomego tak jak ty puścić na wbc i jebać handlarzy

Tyran jesteś j**niety i tyle, przepraszam, ze na forum, ale nie da sie tego czytać. Dałem mu nr do gościa który bierze odemnie byki, albo moja waga jak 1-2szt albo ogólna jak wiecej. Sprzedaje tam od 5lat w zeszłym tyg za 2szt  HF 800kg dostałem 7.4( moja waga!!!)Dzwoniłem z pytaniem, czy ktoś dzwonił z 7-8szt bo podałem nr. Dzisiaj  ten gość był u niego wycenić i wiecie co o nim powiedział, że Bydlo kiepskie i dla niego jest warte 6.8, kałdony wielkie, mięsa na grzbietach zero, wiec myśle ze niech odda na WBC to się osra. A i jeden podobno stary, ale szanowny Pan nie wiedział. A stał podobno jak pipka jak rozmawiali. Wiec Tyran sprawdza się hasło Kozak w necie piz*a w Świecie. Bez odbioru 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

przeczytaj jeszce raz to co napisałeś w tamtym poście

To powiedz mi,jak odbierasz moje zdanie na Twój rozum. ? 

Opublikowano

Skoro Ty dzwonisz do handlarza z pytaniem już coś nie tak.  A może Ty handlarz.  Słuchaj taka cena to za krowy niektórzy biorą   . Chodź nie wiemy jakie bydło ma tyran 

Opublikowano

Składasz wniosek o przydzielenie duplikatu paszportu i dostajesz nowy z oznaczeniem duplikat. Rozumiem jeden, ale kilka?

Opublikowano

SzlachtaM spoko rozumiem ze lubisz obgadywać ludzi, i ja sobie niechybnie  jutro porozmawiam  z "panem informatorem" bo to ze się nie dogadalismy to nie powód aby dupe komuś obrabiać z byle kim i swiadczy o kulturze twojej i jego. Jeżeli  mam propozycje 7, 3 a ktoś mi proponuje 6, 8 to trudno zebym się z kims wykłucał   bo to niema sensu. Rozmowa była kulturalna i spokojna  bo gość wydawał sie spoko jak widać bardzo się pomyliłem. Rozmumiem ze kulturalna rozmowa to stanie jak piz*a???   A woli wyjasnienia przy klasie O- przy cenie 13, 5 i przy wybiciu 50% jest własnie cena 6, 8  a sam " pan informator" oceniajac niektóre sztuki stwierdził ze sie wybiją na poziomie 56 %  a tylko jedna sztuka autentycznie słaba mogła by sie wybić na  poziomie 50%. Dlatego przy tej cenie zadne ryzyko oddać na wbc skoro handlarz i proponuje  nędze 6, 8.  bo gorzej  już niebedzie.

Ja to podsumuje tak nie dogadalismy sie to trudno ale zeby tak komus dupe rąbać  to jest niepojęte. 

Opublikowano
6 godzin temu, tyran3 napisał:

SzlachtaM spoko rozumiem ze lubisz obgadywać ludzi, i ja sobie niechybnie  jutro porozmawiam  z "panem informatorem" bo to ze się nie dogadalismy to nie powód aby dupe komuś obrabiać z byle kim i swiadczy o kulturze twojej i jego. Jeżeli  mam propozycje 7, 3 a ktoś mi proponuje 6, 8 to trudno zebym się z kims wykłucał   bo to niema sensu. Rozmowa była kulturalna i spokojna  bo gość wydawał sie spoko jak widać bardzo się pomyliłem. Rozmumiem ze kulturalna rozmowa to stanie jak piz*a???   A woli wyjasnienia przy klasie O- przy cenie 13, 5 i przy wybiciu 50% jest własnie cena 6, 8  a sam " pan informator" oceniajac niektóre sztuki stwierdził ze sie wybiją na poziomie 56 %  a tylko jedna sztuka autentycznie słaba mogła by sie wybić na  poziomie 50%. Dlatego przy tej cenie zadne ryzyko oddać na wbc skoro handlarz i proponuje  nędze 6, 8.  bo gorzej  już niebedzie.

Ja to podsumuje tak nie dogadalismy sie to trudno ale zeby tak komus dupe rąbać  to jest niepojęte. 

Sam pisałeś, jebac handlarzy wiec po co ich wogole wołasz? Na moje to powinni Cię z forum wywalić i tyle, ciagle problem. Napisz o której robisz kupę.

8 godzin temu, zkordalski napisał:

Skoro Ty dzwonisz do handlarza z pytaniem już coś nie tak.  A może Ty handlarz.  Słuchaj taka cena to za krowy niektórzy biorą   . Chodź nie wiemy jakie bydło ma tyran 

Handluje z nim kilka lat i poprostu się kolegujemy, na flaszkę tez się spotykamy. I to coś nie tak? Wy tylko zło widzicie w handlarzu. Gdyby nie oni to rzeźnie by nas wszystkich okradały aż miło.

Opublikowano
33 minuty temu, AdamRo napisał:

Dobry człowiek z tego handlarza jak dokłada rolnikom to czego ubojnia by nie dała. Cóż , cuda się zdarzają.

Jak się uczciwie sprzedaje to Cię każdy szanuje, a jak latacie z d*pą po wszystkich handlarzach to później macie. Tylko chodzi o to żeby napaść i kupującego ożenić. Brawo WY

Opublikowano

Ja to skomentuje tak SzlachtaM i wspaniały handlarz dobroczyńca to jedna i ta sama osoba, zobacie jak broni handlarzy bo nim  jest, atakuje mnie mimo ze złego słowa na niego nie powiedziałem tylko mu sie byki niespodobały, ja to rozumiem nie dogadalismy się trudno ale nasza rozmowa niepowinna być upubliczniana na forum  bo to raz ze niegrzeczne a dwa nie bardzo zgodne z prawem.

No i kolego szlachata   M twój inicjał M jest taki sam jak litera na które zaczyna sie imie handlarza  wiec to przypadek????

Ja wiem ze bedziesz teraz zaprzeczał, kręcił, pewnie mnie zaraz znowu zaczniesz obrażać  ale to nie zmienia faktu ze robisz ludzi na tym forum w ciula  bo zamiast powiedzieć otwarcie ze szkupujesz bydło to podszywasz się pod zwykłego rolnika, a sam mówiłeś ze skupujecie bydło i je również hodujecie.

W kazdym razie ja kończe rozmowę i wiecej juz nie bede się wypowiadał na temat  szlachtyM  a kazdy forumowicz sam sobie niech wyrobi zdanie co  jest prawdą co nie. A Ty się kolego zastanów nad swojim postępowaniem bo na podwórku mi powiedziałes ze nie zawsze idzie się dogadać ale ale trzeba się nawzajem szanować. Jak mnie ty uszanowałes widać w twojich postach.

Opublikowano
1 godzinę temu, SzlachtaM napisał:

Jak się uczciwie sprzedaje to Cię każdy szanuje, a jak latacie z d*pą po wszystkich handlarzach to później macie. Tylko chodzi o to żeby napaść i kupującego ożenić. Brawo WY

Co z Ciebie za kupiec jak się dajesz ożenić. Ja kiedy kupowałem, to najwyżej nie brałem jak nie pasowało. Po co tracić. Teraz widzę że trzeba zabrać bez względu na wszystko aby tylko konkurencja nie zabrała. Później stoi taki przy uboju i pilnuje bo mu się kasa nie zgadza.

19 minut temu, Mroolnik napisał:

Bydło  leci  w dół  przez kryzys  w Turcji  także  uwaga na ceny. 

Myślę że nie będzie aż tak źle.

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Ja to skomentuje tak SzlachtaM i wspaniały handlarz dobroczyńca to jedna i ta sama osoba, zobacie jak broni handlarzy bo nim  jest, atakuje mnie mimo ze złego słowa na niego nie powiedziałem tylko mu sie byki niespodobały, ja to rozumiem nie dogadalismy się trudno ale nasza rozmowa niepowinna być upubliczniana na forum  bo to raz ze niegrzeczne a dwa nie bardzo zgodne z prawem.

No i kolego szlachata   M twój inicjał M jest taki sam jak litera na które zaczyna sie imie handlarza  wiec to przypadek????

Ja wiem ze bedziesz teraz zaprzeczał, kręcił, pewnie mnie zaraz znowu zaczniesz obrażać  ale to nie zmienia faktu ze robisz ludzi na tym forum w ciula  bo zamiast powiedzieć otwarcie ze szkupujesz bydło to podszywasz się pod zwykłego rolnika, a sam mówiłeś ze skupujecie bydło i je również hodujecie.

W kazdym razie ja kończe rozmowę i wiecej juz nie bede się wypowiadał na temat  szlachtyM  a kazdy forumowicz sam sobie niech wyrobi zdanie co  jest prawdą co nie. A Ty się kolego zastanów nad swojim postępowaniem bo na podwórku mi powiedziałes ze nie zawsze idzie się dogadać ale ale trzeba się nawzajem szanować. Jak mnie ty uszanowałes widać w twojich postach.

Myśl co chcesz, twoja sprawa, szkoda dyskusji, To forum jest o cenach a nie o twoich przemyśleniach. Bez odbioru

Opublikowano

Też nie lubie podpierda..czy, tyran może i bredzi ale prywatne rozmowy powinny takimi zostać...ten handlarz widzę kupuje tylko od porządnych gospodarzy gdzie bydło jest szczotkowane i pojone piwem jak w Japonii. Brak słów. Obmawianie i oczernianie powinno być tempione...

Opublikowano

Chyba takie złe te byki nie były skoro gul aż wyskoczył jak tyran nie sprzedal

Opublikowano

Kurde ale byki bykami ale dupe publicznie  Ci ktoś obrabia i to za nic , tym bardziej ze rozmowa była mega kulturalna i spokojna a tu sie okazuje ze jestem piz*a bo handlarzowi nie ublizyłem, dwa byki na koncu obory z jednej strony i drugiej  wychodzą  tyłkami na korytarz przejazdowy i robią co trzeba i Pan handlarz musiał przekroczyć to miejsce to cała polskę informuje ze gnoju po kolana, kurde aż dziw bierze ze nie powiedział ze jeszcze śmierdziałem podczas rozmowy bo akurat wywalałem obornik u świń. A najlepsze ze  na koniec rozmowy  podaliśmy  sobie ręce i Pan handlarz powiedział ze co prawda się nie dogadaliśmy ale  trzeba się nawzajem szanować, własnie widać jak to w praktyce wygląda

Opublikowano

to jeszcze nie z moich moje dopiero ubite to do żarcia pójdą za trochę czasu😉

20 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Składasz wniosek o przydzielenie duplikatu paszportu i dostajesz nowy z oznaczeniem duplikat. Rozumiem jeden, ale kilka?

zero problemu robiłem już tak , jak po ŚP babci i jej porządkach nie został mi żadem paszport

20 godzin temu, SzlachtaM napisał:

Aha, no i Pan tyran gnoju po kolana, ten co u mnie kupuje to mówi, ze wszystko widział i rozumie, ale takiego syfu nie widział jeszcze, wiec ja mu wierze

Zapraszam do mnie , zobaczysz ile jest OBORNIKA jak wyrzucam raz w  tygodniu na uwięzi i raz w miesiącu na luzie, czy wysokość obornika to jest jakiś wyznacznik?

9 godzin temu, AdamRo napisał:

Dobry człowiek z tego handlarza jak dokłada rolnikom to czego ubojnia by nie dała. Cóż , cuda się zdarzają.

Nawet bardzo dobry jak z własnej kieszeni dokłada

8 godzin temu, Mroolnik napisał:

Bydło  leci  w dół  przez kryzys  w Turcji  także  uwaga na ceny. 

leci jak zawsze, tylko dlaczego tak mocno poszukują??Może dlatego żebyśmy my rolnicy za wiele nie stracili

• Like 1
Opublikowano

Otóż to.ma tanieć a latają za bydłem jak poparzeni.potrzebują towaru i jjak zwykle wywołać panikę żeby rolnicy wyprzedawali

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v