Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

no to mocno Cię nie skubnęli:D

Wystarczy mieć znajomego kupującego . ¬¬

Opublikowano

kilka lat temu na podwurku był skup cielat . Znajomy zwarzył w domu 76 kg  pojechał na skup a wage obsługiwał jego kolega co uniego był skup mowi  ; daj na flache to ci dobrze zwarze '' zwarzył 71 kg    .... kolega:D

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

kilka lat temu na podwurku był skup cielat . Znajomy zwarzył w domu 76 kg  pojechał na skup a wage obsługiwał jego kolega co uniego był skup mowi  ; daj na flache to ci dobrze zwarze '' zwarzył 71 kg    .... kolega:D

Znałem kolesia który skupował w pewnej ubojni bydło. Proponował rolnikowi że za stówke dopisze ze 30 kg. Owszem, dopisywał ale wcześniej zdejmował 60.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

No dla nas zawsze miarodajna będzie nasza waga nawet gdyby zle ważyła :P:P

Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał:

Inny kolega dał na dwie flachy by dobrze zważył......

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Ja wczoraj dzwoniłem cena za U 13.40 netto jak wiecej sztuk cos mogą dołożyć. Czyli od ostatniej oddanej sztuki spadek 10gr a miała cena tak lecieć w dół.

Gdzie taka cena? 

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Jeśli w super mięsie to tak. Krowa na wbc około 12 zł za 320+

Byk lekko do góry, 13,3 - 13,5 oczywiście dla pośredników.

no to znaczy ze kto miał byki sprzedać z musu bo kasa na zniwa potrzebna sprzedał a teraz ceny pójda delikatnie do góry. spadać pewnie będą krowy bo karmy niema wiec najgorsze pod nóż

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v