Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ceny lecą bo ludzie po dopłatach, za chwile zniwa, susza i handlarze co roku hustaja nas bo my musimy a oni sie cieszą bo w miesiąc zarobią tyle co w 3-4. Do mnie tez dzwonił handlarz i pytał czy nie chce sprzedać bo cena leci w dol a ja sie pytam co  taki troskliwy to odpowiedział ze dba o klientów.

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano
32 minuty temu, soltys48 napisał:

zapewne masz rację....

ja trzymam kilka lichych zdychów to i na cenie się nie znam bo raz czy dwa razy do roku oddam 1 albo 2 szt😂

Pomimo tego chciałbym chociaż na zdjęciu zobaczyć jałówke rzeźną za 9 zeta

Na ile % ona musi się wybić żeby tyle wyszło? coś mi się wydaje że ze 60 parę procent musi oddać.

jak masz całe auto takich sztuk to szacun

mam jeszcze 2 partie po 60 szt w 2 młodszych kat wiekowych  -tamte sprzedane ale widze ze nie ma sie tu co udzielać  -pozdrawiam

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Ceny lecą bo ludzie po dopłatach, za chwile zniwa, susza i handlarze co roku hustaja nas bo my musimy a oni sie cieszą bo w miesiąc zarobią tyle co w 3-4. Do mnie tez dzwonił handlarz i pytał czy nie chce sprzedać bo cena leci w dol a ja sie pytam co  taki troskliwy to odpowiedział ze dba o klientów.

czy ja wiem czy lecą???? skoro handlarz do Ciebie dzwonił to ma brak towaru. Ja myśle ze handlarze chcą sprawić aby leciała jak w zeszłym roku ale u siebie widze spokuj  i przeciaganie linny. Też chce sprzedać powoli jak i okoliczni koledzy i ceny delikatnie w dół faktycznie poszły ale jakoś dziwnie handlarze mniej  kupują niz to miało miejsce nawet miesiąc temu. Oni ceny obniżyli i po ludziach wydzwaniaja straszą krachem  a koledzy co sprzedają to co bym nierozmawiał to szłysze jedno jak obnizyli to niech sie walą potrzymam ten miesiąc dużej a oni niech powierze wożą. No i faktycznie u mnie w okolicy pojedyńcze sztuku tylko kupuja co ludzie sprzedają bo musza. Rozpoczną sie zniwa to bedą towaru szukać bo ludzie będą zajeci czym innym niz gadaniem z handlarzami. Za 2 tygonie ceny wrócą do normy

Opublikowano

To mi mowil zeby czekać bo ma iść do góry a wy ze w dół?  Wczoraj byli u wojka brali byki cena 8.5 brutto ale ładne byki czarne i też mówił że pójdę w górę bo bydła brak.

Opublikowano

coraz miej amatorow coraz wiecej hodowcow hodujacych wieksze ilosci  dla kturych  slogan     ;bydła nadmiar sprzedawajcie " niedaja sie nabierac  juz pisałem w czasie składania wnioskow nie było braku bydła  ludzie tak ustawili hodowle ze wzieli 2 dopłaty i tak   , a co do cen jak sie susza zpoteguje to mogą krowy optaniec  bo dla opasow ludzie paszy zgromadzili  

Opublikowano
1 godzinę temu, zkordalski napisał:

To mi mowil zeby czekać bo ma iść do góry a wy ze w dół?  Wczoraj byli u wojka brali byki cena 8.5 brutto ale ładne byki czarne i też mówił że pójdę w górę bo bydła brak.

Jakie brak. Żebyś się nie zdziwił.. Full jest

Opublikowano (edytowane)

Główna jest full ale dobrego byka nie koniecznie

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v