Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

nie przesadzajcie że na każdej ma tyle nawet jakby zarobił 500 to musiał by odprowadzić podatek bo na lewo tego nie  sprzedaje , paliwo, kierowca, OC też tanie nie jest , ktoś do pomocy bo sam nie jeździ nikt po bydło. Jak trafi na frajera to i 1,5 zarobi ale taki albo się szybko nauczy albo nie będzie hodował. 

Opublikowano

Kiedyś już pytałam ale zapytam jeszcze raz bo nie wiem co robić. Dopłaty przedłużyli do 15 czerwca.. Wniosek złożyliśmy koło 12 maja. Mam na sprzedaż kilka sztuk opasów które 24 miesiące kończą w lipcu. Kiedy będę mogła je sprzedać żeby mi nie cofnęli dopłat ? Akurat mam wszystkiego 20 sztuk i szkoda by było a zawsze to jakiś dodatkowy grosz.. Z nas wyduszą co do grosza to i nam się coś należy :)

Opublikowano (edytowane)

30 dni od zlozenia wniosku trzeba trzymac na 100% bo sie pytalem w agencji. Czyli po 12 czerwca mozesz sprzedawac.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano (edytowane)

Na 100% 30 dni od zlozenia wniosku o doplaty masz trzymac bydlo a pozniej mozna sprzedawac,ja sam zlozylem wniosek 15 kwietnia a 20 maja sprzedalem kilka sztuk

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
16 minut temu, gortad napisał:

sprzedany byk simental waga 915 kg brutto cena 8.7zl brutto kupił surowiec z dąbrowy tarnowskiej

No to dobra cena ale za taka sztuke to mozliwe,za najlepsze sztuki to mozna dostac nawet do 9zl w zywej wadze

Opublikowano
18 minut temu, Marcin1912 napisał:

W tamtym tygodniu oddałem poubojowo do Sokołowa trzy sztuki to po przeliczeniu 9 zł za kilogram na żywą po odliczeniu 7 % strączki.

jakie byki?

Opublikowano
14.89 plus 8 watu i masz 16zł. może się zgadzac
Opublikowano
skąd ty wziąłeś 16 zł ? na żywą miały 1928 kg ( tak wiem małe były) 1928 - 7% = 1793 kg za tyle by zapłacił handlarz. wziąłem za nie 16236 zł. 16236 ÷ 1793 = 9zl oczywiście wszystko brutto. wybicie 56% co mi daje 1082 kg 16236 ÷ 1082 = 15zl poubojowo
Opublikowano
9 godzin temu, plutekz napisał:

nikt nie płaci po 16 na wbc

A jednak jak widzisz płaci. I to za O klasę, bo na 56 procent przy takim potrąceniu byle haef się zabije.

Tak tworzą się bajki.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v