Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, MariuszKlim napisał:

ktoś z was sprzedawał mieszance po limuze i simentalu na wbc, do jakiej klasy zaliczają takie byki?

Miałem takie no to u klasa, zależy też wiadomo od karmienia bo może u Ciebie na samym sianie więc nie licz na u .. wybijaly się około 60 %, zależy od sztuki.

Opublikowano
17 minut temu, Bugii napisał:

Sprzedane 2 krowy hf 610kg 5.5zl 660kg 6zl. Jalowka hf 600kg 7.4zl, 4 byki hf srednia waga 710kg 8zl. Ceny brutto, 6% na okarmianie, krowy 7%.

Kto odbierał? Skąd jesteś?

Opublikowano
Dnia 8.03.2018 o 15:16, Marecki2922 napisał:

Dziś poszły dwa simental 780 kg po 8,70     , hf 690 kg po 8   , ceny brutto 

Podlaskie okolice Siemiatycz

Podasz tele w priv do tego handlarza?

Opublikowano
15 godzin temu, wojak1986 napisał:

Kto odbierał? Skąd jesteś?

Mazowsze. Odbieral szczyglak. Poltora miesiaca temu dawali najmniek teraz potrzebowali bydla albo poptostu lepszy kietowca trafil. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bugii napisał:

Mazowsze. Odbieral szczyglak. Poltora miesiaca temu dawali najmniek teraz potrzebowali bydla albo poptostu lepszy kietowca trafil. 

Zastanawiaja mnie te skitki. U mnie na krowę  biorą 8 a na byka 7%. Co rejon to inaczej, jak rejon mleczny handlarzy więcej to się rzucą trochę, latwiej negocjować. Większa partia to też swoje robi...

Opublikowano

Ja od roku dopiero targuje skitki odkad zaczalem czytac to forum i zobaczylem ze niektorzy maja po 6%. Wczesniej po 7% to byla dla mnie norma. Kazdy zaczyna od 7% ale mowie ze za luzaka to nawet nie ma mowy i bez problemu niektorzy schodza na 6%. Sa tacy co zaczynaja i od 8% zazwyczaj mali jedno samochodowi handlarze  ale takim od razu dziekuje. Jest taki 2 kilometr odemnie mieszka cielakami handlowal teraz za bydlo sie wzial  na wycene z flaszka przyjechal bo znal mojego ojca dziadka itp . Dawal 7.3zl i 8 % na okarmianie. Ojciec z nim wypil a ja bykow nie sprzedalem.:D

Opublikowano

Wiesz z luzu to też inna sprawa, ale kiedy im puszczasz z 8-10 sztuk to beda inaczej gadać. Sezonowość i kierowcy mają znaczenie u szczyg. Ogólnie większość mówi że waga u niego ok sam sprawdzałeś?

Opublikowano

Zawsze sprawdzam. Waga ok. No ja dawno do szczyglaka nie sprzedawalem. Przyjezdzali ale byli gorsi cenowo. U kazdego kto ma kilka samochodow jest roznica jaki kierowca. Kiedys taki jezdzil u dabrowskiego ze za krowy dawal po 3zl a na drugi dzien za te same krzyzanowski po 5zl dal. A patrzyl sie jakbym mu matkie zabil.

• Haha 1
Opublikowano

Krzyzanowski, szczyglak i dabrowski. Na dabrowskiego co nie którzy narzekaja na wage. U mnie wiedza ze zawsze sprawdzam i nigdy sie nie zdazylo aby bylo cos nie tak. Z ubojniami sie troche bawilem poubojowo, ale to raz wyszlo super a drugi raz cie opierdzielili i teraz tylko za zywa sprzedaje. A z jakiego powiatu jestes?

Opublikowano
Dnia 23.04.2018 o 21:15, wiko napisał:

Miałem takie no to u klasa, zależy też wiadomo od karmienia bo może u Ciebie na samym sianie więc nie licz na u .. wybijaly się około 60 %, zależy od sztuki.

ładnie się wybiły, też takie cielaczki zacząłem kupować mieszańce, a czym karmisz kiszonka z kukurydzy i swoja pasza?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v