Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, bobienko napisał:

a to nie w Brzeźnicy pod Brańskiem ta Ubojnia?

w artykule na necie było napisane bielsk podlaski. czyli Lewki albo zakład M ale nie jestem pewien czy ma ubojnie...

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Gringo1 napisał:

Orientujesz sie ile moga miec wedlug miarki mieszance maja okolo 21 mcy i po okolo 214-216 cm 

Ok 800kg 

2 godziny temu, micgal39533 napisał:

widziałem ta co jest na początku ma chyba zawyżone wartości bo mieliśmy taka to zawsze dziwnie wychodziło, a wczoraj mierzyłem to mają tak 190-210-219-230-238. 

560kg,750kg,842kg,972kg na ostatniego brakło miary 232cm-1000kg

Edytowane przez Azor07
1
Opublikowano
1 godzinę temu, ozzborn napisał:

najlepsza miarka zoometryczna to jest waga :)

E tam nie pszesadzaj z tym wzorem co podałem jestem określić +-10kg na własnych sztukach ale fakt to nie jest proste bo wystarczy że byk przychoruje i już waga będzie inna no i pomierzyć dobrze też nie jest tak prosto xD

Opublikowano (edytowane)

co wy z tymi miarkami,,,... ja swoje mierzyłem i ta zielona miarka zawyza..o 40 kg,,dziś sprzedałem byki i na jednym 50 a drugi 43kg i co to za miarka,, max,cena byka 8,57brutto lodzkie

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano

Dużo zależy jak się zmierzy ,kolega jałówkę namierzył 215 cm a ważyła 676 kg na dwóch wagach była ważona . Wystarczy że łeb na dół spuści i  wychodzą cuda niewidy :D

Opublikowano
9 godzin temu, robi57362 napisał:

trzeba sie zapytac w agencji ale nie wszedzie chca udastepniac info

w agencji nie mogą udzielać takich info . ale zawsze gdzieś ktoś ma znajomka co powie , tylko z tym że jak by wyżej się dowiedzieli to ten ktoś ma po robocie i jeszcze może mieć prokuratora za ujawnianie danych 

9 godzin temu, artek27 napisał:

To w Brzeznicy wlasnie zamkneli.

nie lej wody nie masz pojęcia to nie wprowadzaj ludzi w błąd ,,,, ubojnia normalnie prosperuje . A dla ciekawych nikt nie siedzi ,,, badania próbek nie wykazały antybiotyków 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Kiedyś tu na forum jeden user sprawdzał nawet komu innemu, w moim biurze nie idzie się dowiedzieć wagi ale gdzie sztuka była ubita już tak

gdzie sztuka ubita żadna tajemnica , dowiesz się w każdej agencji , jak masz znajomka powie ci ile było mięsa ale portkami trzęsą , jak by się wydało to lipa , zasiłek i spore problemy 

Opublikowano
22 minuty temu, slawek2301 napisał:

gdzie sztuka ubita żadna tajemnica , dowiesz się w każdej agencji , jak masz znajomka powie ci ile było mięsa ale portkami trzęsą , jak by się wydało to lipa , zasiłek i spore problemy 

To nie chodzi o trzesienie portkami bo ludzie masowo odchodza z agencjii bo w wielkopolsce na reke dajom 1800-1900 zł i ludzie pierdolom za tyle robić. W wielkopolsce ludzie z działu kontroli zostali poprzekazywani po biurach powiatowych bo polowa ludzi odeszła z roboty a czesc na L$ sedzi i zostały niedobitki które z racji braku pary do kontroli kontrolowac niemoga. Obecnie w wielkopolsce zaden pracownik ARIMR cie nieskontroluje, bo kontrole przeprowadzaja na zlecenie firmy prywatne- taki obecnie jest burdel w agencji. co do biur powiatowych w Jarocinie i Środzie to na zatrudnionych 10-12 osób ,czesc na macierzynskim, czesc na L4 i pracuje kierownik i gora 2 pracowników  oraz masa stazystów co gowno umie i niema dostepu do systemu zeby ci sztuke bydła sprawdzić dlatego ci podac niechcom. Po zatym wage zywom i ubojowa  zakłady od z sufitu  podaja bo nikt tego niesprawdza z agencji, wiec tym sie niesugeruj ze ktos podał w ubojni inna wage niz ty masz na fakturze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v