Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z szarpiącym rewersem w ciągniku renault Ares 640Rz. Szarpie tylko do tyłu po rozgrzaniu oleju w skrzyni. Zamieniałem ze sobą cewki i zawory odpowiedzialne za zmianę kierunku jazdy( sprawdzić czy po zamianie zacznie szarpać przy ruszaniu do przodu), jednak to nic nie zmieniało. Moje pytanie jest następujące. W jaki sposób kalibruje się rewers w tym ciągniku? Czy komputerowa kalibracja wchodzi w grę? (taką proponuje mi serwis claasa) a nie chciał bym zapłacić 400zł jak miało by to nic nie pomóc. A może ktoś coś innego podpowie?

Opublikowano

Witam. Mam problem ze ślizgajacym sie sprzeglem w Renault Ares 640 , co moze byc glowna przyczyna tej awarii czy pompa hydrauliczna i slabe cisnienie ma wplyw na dzialanie sprzegla czy wina raczej jest po stronie tarcz sprzegłowych ?? 

Opublikowano

Witam. Mam problem ze ślizgajacym sie sprzeglem w Renault Ares 640 , co moze byc glowna przyczyna tej awarii czy pompa hydrauliczna i slabe cisnienie ma wplyw na dzialanie sprzegla czy wina raczej jest po stronie tarcz sprzegłowych ??