Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Posiadam jelonka 3130 mam problem z wspomaganiem, hamulcami i z przednim napędem. Co może być winne? Ma może ktoś katalog do niego?

Opublikowano

Sprawdzałeś na rozpalonym silniku? Spróbuj zalać pompę z przodu i wtedy zobacz czy działa wspomaganie, napęd przedni i reszta. ale najpierw spradź filtry wszystkie może są zanieczyszczone.

Opublikowano

A jak filtry? U mnie miałem podobny problem ale to była wina ściśniętego filtra. Spróbuj zalać przednią pompę i zobaczysz czy będzie działo.

Opublikowano

Witam, dzięki wam za ostatnia pomoc. Ostatnie moje problemy były związane z zaworami, teraz turem mogę dźwigać 1,5 tony bez problemu.

Znów mam problem z jelonkiem a dokładniej z układem kierowniczym. Ciągnik skręca tylko w prawo a w lewo nie skręca. Dodam że na kierownicy jest luz.

Miał ktos juz taki problem?? co się mogło stać?

Opublikowano

Witam, czy ktoś posiada może jakiś schemat podłączenia elektryki do jd 3130 ?? Chodzi o te wszystkie elektromagnesy. Kupiłem go nie dawno był w nim zajeżdżony półbieg. Wymieniłem tarczki i przekładki na nowe, półbiegi teraz działają ale przedni napęd nie, i przy tym czasami ciężko się skręca tak jakby jakiś zawór się nie zacinał. Zauważyłem że kable pod przednią osią są poprzerywane, i te przy dżwigniach zmiany biegów również. Więc jeśli ktoś miałby jakieś schematy to prosiłbym o pomoc!!

Opublikowano (edytowane)

A wiesz może o jakie zawory chodzi??? I gdzie one sie znajdują? Kupowałeś nowe czy dało się jeszcze zrobić z tych które mechanik ci wymontował?? U mnie hydraulika niby działa ale nie podnosi pod ciężarem, tylko nieraz jak go przegazuje coś zaskoczy i podniesie. Może masz jakiś kontakt do tego mechanika??

Edytowane przez Marcin91
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

musiał bym zobaczyć. Mechanik dodał jeden zawór i jest wszystko dobrze. Jutro postaram się napisać w którym miejscu. Skąd jesteś?? jak gdzieś blisko mnie to polecam mojego mechanika. Jutro dam Ci numer ale wątpię że pomoże Ci przez fona.

Opublikowano

masz gg?? moge Ci napisać gdzie mam ten zawór

albo jakieś zdjęcie zrobic

możliwe że pompa Ci siadła ta w środku ale pewny nie jestem. Musiałbyś sprawdzic ciśnienie jakie masz na tej pompie

Ja mam dodatkowo zrobioną pompe nad silnikiem która zastępuje tamtą w środku. Jak narazie dobrze to działa a mam juz to tak 10 lat.