Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zgadzam się z Cinekiem to co opisał! Walory zewnętrze są nie ważne, lub schodzą na dalszy plan. Najważniejsze jest to coś czyli charakter, bratnia dusza, która nas przyciąga do danej osoby(atuty).Ta naturalność i poczucie własnej wartości. A reszta przyjdzie z czasem :)

Opublikowano
Walory zewnętrze są nie ważne, lub schodzą na dalszy plan.

Jak kogoś poznajemy ,to nie oszukujmy się , bo najpierw uwagę zwracamy na walory zewnętrzne, a dopiero przy poznawaniu się dostrzegamy, to czy ten ktoś jest dla nas atrakcyjny też i intelektualnie .Lecz od tej reguły zdarzają się wyjątki ,że najpierw poznamy kogoś właśnie od strony intelektualnej i w naszej ocenie jest bardzo interesującą osobowością (ktoś taki jakbyśmy go znali od zawsze ),a dopiero potem wygląd ,który faktycznie niejednokrotnie ma już mniejsze znaczenie . :) Miłość to nie wygląd, ale przede wszystkim słowa ,gesty ,szacunek . Tak jak w tej piosence

Opublikowano

Mogłem trochę inaczej napisać to zdanie i tutaj mnie masz, ale faktycznie zdarzają się wyjątki! Zresztą twoja wypowiedż jest kwintesencją tego tematu :)

Opublikowano

A potem... Jak to czytalem w pewnej ksiazce, "Piekna bajka konczy sie razem z koncem przyjecia weselnego, potem pozostaja tylko roznice pogladow. spory i rozne postrzegania wielu spraw"

A tak nawiasem to Kujawsko-pomorskie jak zawsze aktywne ;)

Opublikowano (edytowane)
"Piekna bajka konczy sie razem z koncem przyjecia weselnego, potem pozostaja tylko roznice pogladow. spory i rozne postrzegania wielu spraw"

Hmm ,no ale czy tak się nie może skończyć każda bajka ,nie tylko ta tzn.''internetowa ''?

Odnośnie kujawsko-pomorskiego ,to wiadomo ,że w tym woj. są sami aktywni ludzie ^^ :D

tak internetowe związki, bywają idealne, piękni zgrabni i zaradni, szkoda, że czasami rzeczywistość jest taka "nie kolorowa" ;)

Nie ma idealnych związków ,bynajmniej ja takich nie znam ...Związek ,małżeństwo to jest sztuka kompromisu ,tylko czy niektóre osoby rozumieją znaczenie tego słowa ''kompromis ''.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Hmm ,u mnie to bywa różnie z tym kto kogo przekona do swoich racji . Staram się myśleć logicznie i nie idę w zaparte, jak ktoś (np. mąż ,ale i nie tylko ) sensownie podważy moje zdanie .

Zaskoczyłeś mnie tym co napisałeś ,czyżbyś sam tego doświadczył niejednokrotnie ...? :P

Opublikowano

Hmm tylko o SF ,a nie czasem również i o kino akcji ...? :lol:

Opublikowano

Jak po sobie ? :huh: Ty z takimi aluzjami wyskoczyłeś , a ja jako dociekliwa kobieta ,chciałam się dowiedzieć jak to u Ciebie jest z tym kompromisem . :rolleyes: :P

Opublikowano

Hmm-zdaje sie że to Ty napisałaś coś o kinie akcji...

Ale do rzeczy-nie wyskoczyłem tylko skojarzył mi się stary kawał "- Co to jest "wymiana poglądów"?

- Kiedy idziesz do szefa z własnym poglądem, a wychodzisz z poglądem szefa." :D -stąd już krótka droga w mojej kiepełe (wiesz krótka jak na faceta-parę trybików, kilka zapadek, potworny zgrzyt szarych komórek i w końcu urodzenie myśli błagającej o łaskawą eutanazję :D ) coby się Ciebie spytać o sztukę kompromisu...

Opublikowano

A Ty o SF... ^^

Ok już nie zgłębiajmy tej sztuki kompromisu ,bo się w końcu wyda ,że my oboje niereformowalni .Ty w sumie już się przyznałeś, że nie :lol:

Opublikowano

W sumie facet to bardzo proste urządzenie, zasadniczo wystarczy perfekcyjne opanowanie jednej wajchy i można nim sterować - w ten sposób podsumowała swojego chłopaka moja znajoma. Co by nie mówić i jakby nie było trzeba przyznać z ręką na sercu że dużo w tym prawdy.

Opublikowano

A jako że ostatnimi czasy furorę robi głosowe sterowanie wszelkiej maści gadżetami-najlepsze ponoć wyniki w sterowaniu "jednowajchowym" osiągają te osobniki płci pięknej które opanowały do perfekcji tę trudną ale jakże miłą naszym sercom :)sztukę sterowania, że tak powiem "głosowego" :)

Opublikowano

ja jestem dziewczyną i jestem na tym forum, to chyba nie jest nic szczególnego :P co do zwracania uwagi na wygląd to wszysc y faceci tutaj tak gadają, zę charakter niby się liczy, a jak przychodzi co do czego to i tak tylko na wygląd zwracaja uwagę

Opublikowano (edytowane)

ja jestem dziewczyną i jestem na tym forum, to chyba nie jest nic szczególnego :P co do zwracania uwagi na wygląd to wszysc y faceci tutaj tak gadają, zę charakter niby się liczy, a jak przychodzi co do czego to i tak tylko na wygląd zwracaja uwagę

Twoje stwierdzenie nie dotyczy osób którzy szukają czegoś na poważnie.

Oczywiście często znajomości ograniczają się jedynie do popędu płciowego. Ale jeśli na swoją wybrankę ma się patrzeć latami, wtedy gdy piersi opadną a pośladki przestano być jędrne zostają dwie możliwości:

Wymiana na nowszy model albo inteligentne wiązanie czasu wzajemnymi konwersacjami

O ile nie dobierzemy się na początku znajomości charakterem i temperamentem to w przyszłości nie znajdziemy wspólnych tematów a to jak wiadomo prowadzi do jednego.

PS: dla gimbazy i niewyżytych licealistów oczywiście na początku liczą się tylko cycki ale z wiekiem zwykle ulega to zmianie.

Edytowane przez major_89