Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mężczyźni mówią, że żona się zaniedbała, że leniwa i że przytyła a sami na kanapach leżą i bojlery powiększają... O ironio. Żeby wymagać czegoś od kogoś trzeba najpierw wymagać od siebie.

Opublikowano

Ja byłam ideałem dla mojego (prawie) byłego męża - farmera, przez 10 lat ... dopóki nie zamieszkała z nami teściowa... ;) 

Tak się paskudnie pod jej wpływem zmienił, że przestał być moim ideałem farmera, i po ptokach :)

PS A i pić całkowicie przestał - z własnej woli, ale grunt to dobrze zmobilizować ;)

choć nigdy nie broniłam absolutnie, wszystko jest dla ludzi, byle z głową i umiarem.

Ja alkoholu nigdy nie potrzebowałam do szczęścia i żeby się dobrze bawić, symbolicznie i raz na jakis czas owszem,m mozna, ale jak ktoś przesadza to nie dziwię się że kobiety nie tolerują i obawiają się związków z takimi mężczyznami. 

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego nie może być z miasta? Mój dziadek urodził się w mieści, w rodzinie szewskiej, a po wojnie wylądował na wsi. Bez problemu gospodarzył, a od innych chłopów z dziada pradziada różnił się tylko tym, że szył, cerował, naprawiał buty, a jeszcze dodatkowo robił to naprawdę perfekcyjnie. Jak trzeba było coś zszyć, naprawić itp. to się dziadkowi dawało a nie babci jak nakazuje tradycje. :P

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Cześć  :)

Drodzy Rolnicy,
Czy rzucanie dziewczyny z miasta, która jest drobna, ładna, inteligentna, wykształcona, potrafi gotować i którą się niby KOCHA i to z wzajemnością to u Was normalne?
Czy "wydaje mi się", że ona sobie nie da rady na gospodarstwie jest rozsądnym powodem do rozstania? Dodam, że chodzi tylko o to.
Pytam, bo jestem z miasta i może się nie znam..

Z góry dziękuję za odpowiedzi  ;)

Edytowane przez Rozczarowana
Opublikowano

Cześć :)

Drodzy Rolnicy,

Czy rzucanie dziewczyny z miasta, która jest drobna, ładna, inteligentna, wykształcona, potrafi gotować i którą się niby KOCHA i to z wzajemnością to u Was normalne?

Czy "wydaje mi się", że ona sobie nie da rady na gospodarstwie jest rozsądnym powodem do rozstania?

Co to ma za znaczenie czy z miasta czy ze wsi, ma dziewczyna zapał i chęci do zamieszkania na wsi to się ją bierze    :) 

Co to znaczy nie da rady sobie? szuka woła roboczego czy żony?   Nie no są jeszcze wiochy zabite dechami że pewnie mamusia tak mu powiedziała że za drobna i pługa w razie czego nie pociągnie.      :P      :D

Opublikowano

Sama jestem ciekawa, co "Rozczarowany" by powiedział ;)

Powiedziałby tylko to co zdążyła mu nakłaść w główkę jego mamusia    :D   bo nie ukrywam że czuję w tym porządną rękę jego mamusi.   :P     :D

Opublikowano

Cześć :)

Drodzy Rolnicy,

Czy "wydaje mi się", że ona sobie nie da rady na gospodarstwie jest rozsądnym powodem do rozstania? Dodam, że chodzi tylko o to.

Pytam, bo jestem z miasta i może się nie znam..

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

raczej normalne. Po co nam na wsi: drobna, ładna, inteligentna, wykształcona, potrafi gotować

wolimy duże,brzydkie, głupie bez pojęcia o gotowaniu. Trza nam woła do roboty, a nie lalki do patrzenia :lol:

poziom odpowiedzi, dostosowałem do poziomu pytania :D

Opublikowano (edytowane)

No może czuć się rozgoryczona inteligentna dziewczyna zachowaniem wiejskiego buraka, który nawciskał jej kitu że niby ją kocha, a jego zachowanie nie ma nic wspólnego z miłością, dlatego zadała takie pytanie, czy takie buraczysko to coś normalnego wśród rolników.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

No może czuć się rozgoryczona inteligentna dziewczyna zachowaniem wiejskiego buraka, który nawciskał jej kitu że niby ją kocha, a jego zachowanie nie ma nic wspólnego z miłością, dlatego zadała takie pytanie, czy takie buraczysko to coś normalnego wśród rolników.

Dokładnie, zastanawiam się czy to jest ewenement ;)

raczej normalne. Po co nam na wsi: drobna, ładna, inteligentna, wykształcona, potrafi gotować

wolimy duże,brzydkie, głupie bez pojęcia o gotowaniu. Trza nam woła do roboty, a nie lalki do patrzenia :lol:

Poziom pytania dostosowałam do poziomu rozumowania Rolnika, którego znam.

;)

Edytowane przez Rozczarowana