Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Z taką ceną netto to mogą już zacząć wyprzedawać resztki fabryki. I skrzynia jeszcze bez rewersu. Ok. 100 tys. netto to jest górna granica. A już byłem na poważnie zainteresowany tym modelem... Ehh

Coś czuję, że My napiszemy kolejne 50 stron na forum a Ursus dalej będzie prowadził swoją politykę, o ile wcześniej nie zbankrutuje.

Chociaż liczę po cichu, że jest to jeszcze stary cennik i wejdzie nowy i niższy, który zapowiadano.

@HIlary - to prawie na pewno są ceny netto.

Opublikowano

Na tamtym cenniku jest napisane o upuście może to promocja rocznik 2009 lub zapowiadana przez ursusa obniżka a ten drugi może nie aktualny trzeba by napisać maila i sie dowiedzieć.

Opublikowano

Ja mam cennik z fabryki ursusa, producent woła za ursusa 5524 107tyś netto a 130tyś brutto jest to cena sugerowana lecz po wprowadzeniu do seryjnej produkcji cena może ulec zmianie.

Opublikowano

A kiedy ma nastąpić ta seryjna produkcja? B) O tym modelu słyszę od wiosny zeszłego roku. Kawał czasu. Zarząd się zmienił, cos tam dłubią, pensję biorą a ciągników na składach i polach jak na lekarstwo. Niedługo nowy (i chyba ostatni) nabór na modernizację w niektórych już tylko województwach a oni śpią. Reklama już powinna iść pełną parą żeby ktoś to kupił. Cena na razie jest z kosmosu za taki produkt bo porównywalnego mocą najtańszego Johna można mieć w tej cenie a w tym przypadku chyba raczej nie ma się co obawiać o upadek fabryki w Mannheim. B) Zetor jest cenowo 20 tys tańszy mimo ostatnich podwyżek co dla niektórych oznacza w tej cenie np. pług. Zobaczymy co pokażą w Kielcach bo jeśli tak ma wyglądać produkcja Ursusa to ... ja nie wróżę mu nic dobrego. Choć czuję sentyment. Ale niestety w biznesie nie ma sentymentów tylko twarda rzeczywistość.

P.S. Może podlinkujecie to forum komuś z zarządu Ursusa i niech sobie poczyta opinie o ich wyrobach i pracy. Hehehehe B)

Opublikowano

Z tym podlinkowaniem nawet dobry pomysł . Też o tym myślałem . A co do przytaczanych cenników to cennik firmy Jachowicz pokrywa się w całości z oficjalnym ursusa . W cenniku rolmaszu zaznaczone jest iż jest to cena po upuście i wygląda na brutto bo 3512 raczej watpie aby kosztował by 74 000 netto a raczej brutto no chyba że faktycznie jest to wyprzedaż rocznika 2009.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No to z tymi cenami to już nie wiem. Jutro zadzwonię do Rolmaszu i o wszystko się podpytam, jeśli nie zapomnę.

Ursus powinien zacząć dbać o klientów. Takie sytuacje jak z 5524, który okazał się być 5024 tylko ośmieszają firmę i pokazują, że rolników mają głęboko w d***. Tydzień temu wysłałem do nich e-maila, bo chciałem się podpytać o tego 5524 to dotąd czekam. I pewnie się nie doczekam. Szanująca się firma powinna odpowiedzieć dzień, góra 2 po otrzymaniu wiadomości. A teraz ta cena! Jeśli 130 tys. to prawda, to więcej jak 10 tych traktów z taśmy produkcyjnej nie zjedzie. Za co ta kasa - rewers mechaniczny, udźwig 2800, nie wiadomo czy klima już jest w standardzie. B)

Chociaż jest jeszcze nadzieja, że Rolmasz ma nowy cennik, który jest niższy. Ceny podane przy starszych modelach mniej więcej pokrywają się z tymi ze strony Jachowicza. Rolmasz ma niższe ceny, bo pewnie są z upustem. A w nowych modelach od początku roku obowiązuje nowy cennik i nie wszyscy przecież aktualizuja swoje strony od razu. Niektórzy wprowadzają dane nawet z dwumiesięcznym opóźnieniem. I może stąd jeszcze te wysokie ceny przy 5524.

Zobaczcie jakie zamieszanie może zrobić to, że przy cenie brak słowa brutto lub netto (oby to pierwsze).

Opublikowano

Witam nie ma nic na temat 1674- to dziwne aby nic nie mówili na temat flagowego produktu - mi się wydaje że to jest stary cennik(np jest w nim 7524 który miał być wycoany) który został wklejony bo innego nie mieli lub przez zaniedbanie, jak byłem w zeszłym roku u dealera w Brodnicy to tylko nawijało 1674 a tutaj nic hm....

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Tak więc jak pisałem, dziś zadzwoniłem do Rolmaszu. Otóż w cenniku niektóre ceny są brutto, a niektóre netto. Niestety cena Ursusa 5524 podana na stronie jest netto. Tak więc kosztuje on 130 tys. Jednak Pan z którym rozmawiałem powiedział, że obecnie są sprzedawane 5524 z 2009 r. i gdybym takiego kupował mogę liczyć na zniżkę (kilka tysięcy). Spytałem się także o to czy za rewers trzeba dopłacać. Otóż skrzynię z rewersem zaczęto produkować od 2010 r. i prawie wszystkie modele z 2009 r. posiadają skrzynię 12/4 bez rewersu. Tak więc nie wiem nic o nowych skrzyniach. Co do 7524 to mają go na placu i jest dostępny od zaraz za 121 tys. z klimą i skrzynią 12/4.

Spytałem się także o nowy cennik, który miał obowiązywać od 2010r. Przedstawiciel Rolmaszu spytał się kto mi takie głupstwa naopowiadał. Nie mamy co liczyć na niższy cennik, bo nowe Ursusy mają ekologicznego Perkinsa i lepszą kabinę. Tak więc są to ostateczne ceny, a ulegną małej zmianie może w trakcie seryjnej produkcji.

To tyle.

Edit: @ MWCHUDY 7524 jest już wycofany, ale niektórzy dealerzy mają je jeszcze na swoim placu i dlatego są w cenniku, Tak jest np. w Rolmaszu.

Co do 1674 to nie jest on flagowym produktem. Sam prezes mówił, że obecnie Ursus nie kojarzy się z ciężkimi ciągnikami i nie wiadomo czy nie zostanie zaprzestana produkcja tego modelu.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Kabina jest komfortowa, a o rewersie nic nie wiem, bo teraz jak kupujesz 5524 to bierzesz z 2009 r. z niższą ceną. A tam masz już poskładany model i bierzesz to co jest. I tam rewersu nie ma bo jak pisałem w 2009 r. większość tych modeli składali ze skrzynią 12/4. Gdyby cena była niższa to bym się uczepił rocznika 2010 i kupił już z rewersem, a tak nie będę brał z zeszłego roku, bo jest bez rewersu, a nowy rocznik za drogi. I prawdopodobnie w ogóle zrezygnuję z Ursusa.

A o 6824 zapomniałem się zapytać.