Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Film z fabryki Zetora wszyscy widzieli, pokażę kilka fotek z zakładów innych marek.

tech_1_25-crop-478-332-0.jpg

N_MF1_7864.JPG

Produkcja MF

argo1-800x533.jpg

Produkcja MC

4ef09a07cee57_p.jpg

Produkcja Ursusa, Lublin

Jesteście pewni, że oni tam coś robią?

Edytowane przez kedziorek
Opublikowano (edytowane)

Tak.A to są zdjęcia chyba z przed roku ;)

Nie wybieraj takich zdjęć które są dla ciebie wygodne :lol:

Zobacz sobie zdjęcia na poprzedniej stronie jest link, i jest mnóstwo zdjęć, i jestem pewien że oni coś robią :)

Ponadto nie interesują mnie inne fabryki ^^ B)

Edytowane przez locke
Opublikowano

Gdzie MF, a gdzie Ursus... Przecież oni startują od zera a w fabrykę MF wpompowane już od dawna są pewnie grube miliony... Zobaczmy fabrykę ursusa za ok 10 lat ok?

Ps. Na FB jest nowy prospekt ursusa ;)

Opublikowano

przecież ma wejść do produkcji, ale to jest narazie prototyp, trzeba jeszcze go po swojemu zrobić i ciągnik musi przejść testy, a nie tak od razu. Mnie zastanawia dlaczego nie ma 11034 w ofercie...

Opublikowano

Ich chyba w tym Lublinie to po*rało po co oni wrzucili tego tym-a na swoją stronę toć to dopiero prototyp i niewiedzą czy trafi do produkcji i jeszcze jego dane techniczne nawet niewiedzą ile on na km. Oni powinni tam wstawić modele pewne które trafią do produkcji np 11034 lub 15014 a nie jakiegoś tym-a

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem 10014T na bank będzie w ofercie (nie mylić z tym że będzie produkowany), za duże w niego zainwestowali, opracowanie maski, pokazanie na targach, dodanie do oferty na stronie. Bez celu tego by nie roili przecież.

Chociaż osobiście wolałbym żeby do oferty wszedł 11034, uważam że to jedyna pozycja godna uwagi w POL-MOT-URSUS :) i szczerze mówiąc mam na niego ochotę zwłaszcza za taka cenę jak mówili. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale uważam że wprowadzając ten model i to w tej cenie zyskali by duży udział w rynku, większy niż sprzedając tureckie i koreańskie wyroby pod maską ursusa. Jednym słowem dopatruję się w tym modelu przeboju.

Edytowane przez kedziorek
Opublikowano

a nie zastanawial was nigdy ze tylko ursus duzo obiecuje a malo robi??

wiekszosc fabryk jesli nie ma gotowego prototypu i lini produkcyjnej to nawet nie wspomina ze ma wypuscic nowy model a tu?? szkoda gadac tylk obiecuja jakie to modele niby nie nd a caly czas lipa...

Opublikowano

z pustego i salomon nie naleje na wszystko potrzeba czasu albo bogatego wujka z ameryki. fakt faktem ursus idzie w dobra strone i zycze mu jak najlepiej. sam wolalbym kupic produkt wyprodukowany/zmontowany w polsce dajac tym samym zatrudnienie rodakom niz wspomagac pepikow badz inne narody. jesli produkt bedzie dobry i w odpowiedniej cenie to sam sie wybroni. ursus nigdy nie bedzie w pelni polski jak to niektorym sie marzy, gdyby poszli taka droga to ich kariera nie trwala by dlugo.

Opublikowano

Połowa ciągników tak jest "modyfikowana". A co do tego ursusa 5044 to lepiej żeby szersze i większe opony zamontowali bo 13.6-24 to ma ciągnik już nawet 70KM ale na przodzie a na tyle też stosowna oponka. Myślę że jakby dali trochę wyższe chociaż to by się lepiej jeździł bo tak to to mała popierdółka. Najlepiej jakby dali oponkę 14.9-28 na tył a na przód to jakąś r 20.

Opublikowano

jaka to jest modyfikacja ???? to jest po prostu zarabianie na marce URSUS, kupił by ktoś TYM-a, albo HATTAT-a, chyba raczej nie, a jak jest pod znaczkiem URSUS, to już coś innego. Oczywiście jeśli będą bezawaryjne to lepsze to niż nic :)

Opublikowano

@gucik131 ten tym co pokazałeś to nie ma nic wspólnego z 5044, popatrz se na dane techniczne tym-4cyl ursus-3, skrzynia tym 16x16 ursus 12x12 a ty mu @Locke nie wtóruj jeżeli się nie znasz

Opublikowano

jaka to jest modyfikacja ???? to jest po prostu zarabianie na marce URSUS, kupił by ktoś TYM-a, albo HATTAT-a, chyba raczej nie, a jak jest pod znaczkiem URSUS, to już coś innego. Oczywiście jeśli będą bezawaryjne to lepsze to niż nic :)

Pojęcia nie masz o czym piszesz. Tak samo koleżka kędzior, który przy każdej pozytywnej informacji próbuje dewaluować osiągnięcuia nowego Ursusa (wrzodak czy inne licho?) cała nowa liniia Ursus - 5044, 11024, 11034, 15014 oraz prototypowy 10014T to w pełni montowane ciągniki w Lubelskim zakładzie Ursusa. Do tego zaprojektowane i produkowane od zera trzy kabiny.

Ursus to 250 mln przychodów rocznie i ponad 1000 zatrudnionych osób, cztery fabryki - oferta rozszerzona o ładowacze czołowe, prasy, rozrzutniki, przyczepy itd. każdy z takich troli który próbuje dewaluować pozycję Ursusa w tej chwili albo jest kompletnym dyletantem oderwanym od rzeczywistości albo zwyczajnie pracuje dla konkurecji - i za marne parę groszy oczernia nasze dobro narodowe jakim jest Ursus.

• Like 3
Opublikowano

nikogo nie oczerniam, a na razie to URSUS produkuje maszyny i importuje HATTAT-y w częściach, składa je i sprzedaje pod swoim logiem, nie mówię, że to jest złe, czy że nie przynosi korzyści dla Polski, ale coś mało i ursusa w ursusie. To jest coś takiego jak z pronarem importuje białorusa, zakłada swoje maski i kabiny i jest to pronar, a wszystko i tak białoruskie, tylko 10 tys droższe.

Opublikowano (edytowane)

@gucik131

Nie :P 5044 ma również Perkinsa ale całe napędy są z Carraro.

Już widzę że kręcicie z modelami, jak najpierw wyszedł model H to zaraz że wszystkie Ursusy są z Turcji, jak pokazali 5034 (czyli tak naprawdę Fotona) to że wszystkie Ursusy z Chin, jak pokazali model 10014T na bazie TYM'a to teraz że wszystkie Ursusy to TYM'y, ludzie, opanujcie się.

@Marcin349 w 5044 nie będzie większych opon ponieważ to jest ciągnik skierowany do komunalki i sadownictwa, więc odpadają koła jakie jak w C-360 ;) Tam w pierwszej kolejności liczą się gabaryty, a tyle ile miejsca zostanie, taką oponę się zakłada.

Edytowane przez kris14
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

kris14. Z tymi modelami to nawet Ursus się gubi. W opisie jest 15034, a na masce 15014 :lol:, ale fota ładna. Jak się zdecydują, to wstawię sobie na tapetę (właśnie wrzucili wszystkie modele na strone).

Z oponami masz w 100% rację, po Białymstoku śmiga trochę Kioti i też wszystkie mają niskie opony.

P.S.

10014T ma mieć silnik Deutz, a TYM ma Perkinsa, więc to chyba nie jest TYM w masce Ursusa.

Edytowane przez Mazur87
Opublikowano

Perkinsa wykreślili jak wysłałem posta :lol:. Już jest tylko Deutz. Ten model oznaczyli jako prototyp. Widocznie przeczytali nasze posty. Poprawili też nieprawidłowe oznaczenie 15014, które opisałem. Normalnie za doradztwo prześlę rachunek albo coś :D.

Opublikowano

Szkoda,że już naszych Ursusków nie produkują to były ciągnikczki ja uważam że to najlepszy ciągnik na świecie.Jak bym w tamtych czasach był milionerem to wykupiłbym fabrykę Ursuska.

Opublikowano

Perkinsa wykreślili jak wysłałem posta :lol:. Już jest tylko Deutz. Ten model oznaczyli jako prototyp. Widocznie przeczytali nasze posty. Poprawili też nieprawidłowe oznaczenie 15014, które opisałem. Normalnie za doradztwo prześlę rachunek albo coś :D.

No dokładnie :) Jak pisałem kilkanaście stron wcześniej to też pozmieniali dane techniczne na stronie :P A na tym filmiku który jest wcześniej to ten koleś mówi że na agrofoto patrzą cały czas :D