Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

wstawki pojedynczych utworów to dyskomfort dla mojej chciwości bo trzeba "dyżurować" żeby przełączać a jedna piosenczyna to za krótko  nawet jak na kawę
Przekopałem się przez stosy tej chały i tak na ten miesiąc może dłużej powrzucałem to co akurat teraz dla mnie jako tako strawne.
Oczywiście czego wcześniej nie słyszałem a ten warunek bardzo zadanie utrudnia, nieprawdaż?
Wyższość tutaj podlinków to leci bez reklam no playlisty najlepiej z adblockiem ;) 
... a spróbuję czy poleci cała z pierwszego "osadzonego bo jeszcze na af nie próbowałemo.O
<edit - o w mordę! lecą wszystkie po kolei, że adblock nie potrzebny gdyby na "rodzicielu" (yt) odpalił
no co? ja ze wsi i jeszcze nie wiedziałem, że tak można :D  - end edit>

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, ziutek1234 napisał:

o co chodzilo to tego nie powiem

ja z kolei nie wiem na czym się "zawiesiłeś"? Jeśli - podejrzewam - na interpretacji przesłania filmu Maklakiewicza to zazdroszczę młodości bo od pewnej granicy wieku co bystrzejsi nie powinni mieć problemów z takim pytaniem. Zadaj je na tym temacie o polityce czy który tam będzie wiedział? Dajmy im kilka dni. Jeśli zawiodą to ja ... ale też tam bo tutaj muza a nie polityczne pierdoły.

Opublikowano (edytowane)

noo.. a dorzucę do tej swojej playlisty (pierwszy post na tej stronie) bo "wstydu narobi" niejednemu z tamtego zestawu. no i spełnia warunek "nie słyszałem" :) 
Ten Balthazar od Mariona (piętro wyżej) "niepokojący i też "warunek" spełnia, ale nie pasuje nieco do przecież wakacyjnego zestawu ale ta rytmika jakby potykająca się o własne nogi i niepokojący chórek
Przdał by się tam odpowiednik Franka Fariana jak dla grupy Numarx i byłby "niepokojąco wakacyjny" na pewno przebój
Popmuzyka to też sztuka aranżacji.

a to niżej to folk-lor, biesiadne czy jeszcze co innego? ;) 

i tak na marginesie; to dopiero z tego dokumentu dowiedziałem się że Frank Farian to rudy Niemiec a nie jakiś czarnoskóry.. nie przymierzając "kudłaty murzyn" (przez moment sądziłem że to ten z Boney M :P ) a Milli Vianilli słucham do dziś (no ale już nie spełniają "warunku" abym wrzucił tutaj i poszukajcie sobie sami).

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

https://kultura.onet.pl/muzyka/wiadomosci/nie-zyje-cezary-szlazak-muzyk-2-plus-1-mial-72-lata/6nk3y7x

chociaż w artykule jest też link do .... jednego z najczęściej słuchanych utworów polskich i stałej rozpoznawalności po kilku taktach
odkąd tylko powstał do dzisiaj i bardzo długo jeszcze.

za taką wiadomość proszę mi żadnych lajków nie stawiać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

na czym sie zawiesiles? to dobre pytanie

nigdy nie wiadomo co kto powie, a sie rozmawia

ale ja jade z zona

POKÓJ

Edytowane przez ziutek1234
Opublikowano (edytowane)

niektórzy uznają to za "KUCHNIĘ" ... polityczną
takie czasy i "klimaty"
Byłem kiedyś na ślubie i w kościele zamiast organisty (a może oprócz; nie pamiętam) śpiewała dziewczyna jakiś "kawałek" ... o w międzyczasie Roman "wskoczył" to muszę do czego piszę:

12 godzin temu, ziutek1234 napisał:

POKÓJ

co ja to?
Otóż zarówno utwór jak i wykonanie kwalifikowało się do rangi "przeboju" i tylko brak technicznych możliwości że akurat tego nie nagrałem do "codziennego słuchania" co jakiś czas. Ale kościelne tak na co dzień? nie uwierzę :) 
ja czaaasem jeśli już w tym klimacie to co najwyżej takie. 

przy czym z Walewską t jest tak że pomimo iż drażni zbytnio rezonans w komorze ucha nienaturalnych rejestrów głosu jak dla "normalnych ludzi" to tu akurat melodyka i właśnie aranżacja a naprawdę z klimatów zbliżonych do "kościółkowych" nieco częściej to drugie z tej playlisty choć to dla wielu już kościół "odwrotnego" wyznania ;)
Przyjdzie czas i na co żywszego ode mnie 
ale " ..Ziutek zaczął" :) 
choć i tak (nomen omen) o "niebo razy częściej" puszczałbym sobie pierwszą swoją plistę z początku tej strony af niż to

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ze smart-fona na słuchawki czy jakiego odtwarzacza na głośnki? tak na codzień?
no nie uwierzę i już. :) 

Nic mi na razie nie przychodzi do głowy aby "zmienić temat" jak przyjdzie, nie omieszkam podrzucić.
Po prawdzie to nie mam czasu szukać czego nowego a starocie to tyle tego bym musiał że kto by to słuchał tutaj?

a nie; Era jest ok.

a te dwa kolejne to pasują do rozmowy mamy z jasiem
- jak tam pacierz wieczorny Jasiu?
- już słuchałem...

<Przerwa  obiadowa później>
może i stare ale "zmiana tematu" i promocja polskich wykonawców a może i kto dosłucha do końca?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jeśli religijnie, to przedstawiem Wam m.in. mój ulubiony band.... lubiłam bawić się z nimi....

Znalazłam nagranie i aż trudno uwierzyć, że z 4 osoby rozpoznaję przynajmniej i po tylu latach ciągle tam są 💙(np. Pan w okularach na pierwszym planie...to wspaniały filozof)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman4321 napisał:

coś te polskie za bardzo po angielsku śpiewajoxD

a te znów "za bardzo po angielsku grają" jedni z Poznania drudzy z Mysłowic
so what?

Ci to nawet ani po polsku grają ani śpiewają ani nawet Polacy bo Szwedzi a jednak....

skoro już o Szwedach to mogła by to być z równym powodzeniem polska melodia ludowa no może "podukraińska" a jest szwedzka

MUZYKA JEST UNIWERSALNA 
bo na przykład transkrybowana do tańca rosyjska melodia ludowa (pierwsza wersja pojawiła się po angielsku)

Edytowane przez dysydent