Skocz do zawartości

Jakiego utworu obecnie słuchacie?

Belarusik

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

...🤗nie posłuchałam🤗 pod warunkiem,że nie były to jakieś ultra dźwięki i pierzesz nam wszystkim mózgi 😂😂😂😜😜😜😜 przyznaj się ;)

Edytowane przez Gość

Tess napisała

🤗nie posłuchałam🤗 pod warunkiem,że nie były to jakieś ultra dźwięki i pierzesz nam wszystkim mózgi 😂😂😂😜😜😜😜 przyznaj

A może zna ktoś autentyczny teks tej piosenki 😊

I nie chodzi tu o jakąś tam reklamę ale uciekło mi to z konstekstu 

Edytowane przez andrzej612b

Morion fajny zestaw i tego Balthazara jak bym już gdzieś słyszał ;) 
przypomniały mi się audycje muzyczne sprzed lat Tomasza Beksińskiego
sorry że ja bez niczego tutaj ale z tą "ciszą" jakoś tak za bardzo mi się udzieliło i .... się nie przygotowałem no i jakaś grypa mnie bierze czy coś i za bardzo nie wiem nawet co mi się w takim stanie akurat podoba no ale ten zestaw na pewno pasuje do szumu jaki mam  uszach i psychodelii samopoczucia w stanie podgorączkowym. 

o. to jak mi jeszcze ze dwa stopnie podskoczy piszę elaborat z mechanicznych kwantów 

Roman obejrzałem ten teledysk od Ciebie i to jakaś bajka bo tylko w bajce wszystkie świnie lądują na koniec za kratkami.
w rzeczywistości co najwyżej kończą jako hodowcy kur dla lisów

Edytowane przez dysydent

MI ze Stachurski najbardziej podoba się ta piosenka z lat 90,wtedy się tego słuchało na kasetach i Krzysztofa Cieciucha.

Choć i ta Andżelina doby utwór

Edytowane przez Gość

Ja mam takie zboczenie, że jak usłyszę o jakiś sławnym starszym zespole, to szukam jego pierwszych piosenek... z czego zasłynął i tam są najlepsze hity. Co do Stachurskiego to " Chcesz czy nie" naturalnie, ale najbardziej lubię to zachrypnięte "Dziś jestem z Tobą". Co do Cieciucha, to śpiewał kiedyś z moim bożyszcze Marcinem Millerem, i jego hit; Choć to straciłaś to też zyskałaś wiele i nie żałujesz naprawdę warto było, pamiętasz dobrze jak bardzo chciałaś wiedzieć co będzie potem dziś jesteś już kobietą. Tejże tej to mi się najbardziej podobało. 😉

Teraz na okrągło słucham -głównie w aucie- " Tu jest" Boysów, "A teraz tańcz" Drossel, fajny teledysk bez golizny i akordeon, oraz "Ta malutka blondynka" Mig. Super teledysk i przede wszystkim córcia też uwielbia, to mam z kim potańczyć, aż mama z dołu kijem wali w sufit. xd

43 minuty temu, giggle napisał:

Tak osobiście to największy sentyment mam do piosenki "Ławka" Formacji Nieżywych Schabuff... wtedy wszystko się zaczęło. 😍

nie wiem co tam u Ciebie się zaczęło? ;) 
bo u Nich to raczej od tego

1 godzinę temu, giggle napisał:

Ja mam takie zboczenie, że jak usłyszę o jakiś sławnym starszym zespole, to szukam jego pierwszych piosenek... z czego zasłynął i tam są najlepsze hity. Co do Stachurskiego to " Chcesz czy nie" naturalnie, ale najbardziej lubię to zachrypnięte "Dziś jestem z Tobą". Co do Cieciucha, to śpiewał kiedyś z moim bożyszcze Marcinem Millerem, i jego hit; Choć to straciłaś to też zyskałaś wiele i nie żałujesz naprawdę warto było, pamiętasz dobrze jak bardzo chciałaś wiedzieć co będzie potem dziś jesteś już kobietą. Tejże tej to mi się najbardziej podobało. 😉

a mam tu przykład gdzie mamy tu dwa różne zespoły w zasadzie to jeden zespół z charakterem a drugi zwykłą dancingową kapelkę.

Edytowane przez dysydent

i chyba to był ich ostatni w miarę oryginalny utwór ze stylem po których można Ich poznać na końcu świata. Póżniej sequele i komercja choć i tak na wysokim poziomie ale nigdy nie dorównali swoim pierwszym płytom klimatem tylko im właściwym i nie do podrobienia.
Przypomniał mi się wykonawca tych z typu "jednego przeboju" i to jest miara trudności stworzyć coś oryginalnego jak np "Word's" F R Davida
ten wykonawca ma wprawdzie i inną sieczkę dyskotekowo rockową ale tylko po tym utworze od razu wiadomo kto zacz

poskładałem sobie współczesne przeboje, tzw nowości na jakie natrafiłem ostatnio w dość chaotycznych poszukiwaniach w mainstreamie współczesnej komercji. od dawna nic nie dodałem do tego zestawu z braku czasu a może zainteresowania i nie widzę za wiele tego typu "znalezisk" i tutaj. na razie zatem cały zestaw jeszcze raz podlinkuję choćby dla siebie aby bez reklam między utworami sobie stąd odsłuchać

Edytowane przez dysydent