Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podsiew lucerną ma bardzo małe szanse powodzenia. To samo odwrotnie tj. podsiew traw w lucernę. Jak masz możliwość i potrzebujesz taką mieszankę białkową to zasiej od nowa...

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem czy 3, ale zawsze siałem pod koniec maja i na poczatku lipca było koszenie tylko u mnie to zboże jako osłona szło.

Opublikowano
9 godzin temu, ASZv3 napisał:

Podsiew lucerną ma bardzo małe szanse powodzenia. To samo odwrotnie tj. podsiew traw w lucernę. Jak masz możliwość i potrzebujesz taką mieszankę białkową to zasiej od nowa...

ASZv3 dasz radę odp na emaila mój email to leszekc233@gmail.com. Chciałem w poniedziałek kosić i chce kupić siatki 

Opublikowano

W jakim terminie najlepiej ciąć życice wielokwiatową?? Celem jest zakiszenie w belach. Pytam bo pierwszy raz mam styczność z tą trawą. Życica była zasiana w zeszłym roku koło 20 sierpnia, niestety ze względu na suszę nie udało się zebrać pokosu, ale ładnie przezimowała, a po ostatnich deszczach rośnie jak oszalała :)

Opublikowano

Witam przepraszam ze tu pisze w tym temacie ale chodzi mi o pulsator hydrauliczny czy jest różnica miedzy niby oryginałem a zmienikiem.

W innych tematach nikt nie odpowiada a tu trawy to i krowy.

Jak by ktoś pisał o pneumatycznym to mam i nie jestem zadowolony bo wolno doi tz. twarde krowy.

https://allegro.pl/oferta/pulsator-hydrauliczny-do-dojarki-jak-hp102-60ppm-7715499381

https://allegro.pl/oferta/pulsator-delaval-hp102-dojarka-60ppm-oryginal-7019967480

Opublikowano
11 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Witam przepraszam ze tu pisze w tym temacie ale chodzi mi o pulsator hydrauliczny czy jest różnica miedzy niby oryginałem a zmienikiem.

W innych tematach nikt nie odpowiada a tu trawy to i krowy.

Jak by ktoś pisał o pneumatycznym to mam i nie jestem zadowolony bo wolno doi tz. twarde krowy.

https://allegro.pl/oferta/pulsator-hydrauliczny-do-dojarki-jak-hp102-60ppm-7715499381

https://allegro.pl/oferta/pulsator-delaval-hp102-dojarka-60ppm-oryginal-7019967480

Hydrauliczne to badziewie. Mam 6 sztuk z Westfalii pnuematyków i tym to dopiero można doić. 

Opublikowano
Dnia 7.05.2019 o 10:40, abc1922 napisał:

Panowie warto teraz jeszcze zasiać trawe po życie i czy coś z tego będzie na jesiez? czy czekać do jesieni?

pewnie, że tak! tym bardziej że wreszcie zaczęło padać i trawa taka jak życica szybko będzie kiełkowała i dawała masę - może Pan użyć np. życicy wielokwiatowej w mieszance BG-1 Milkway Sprint albo też wykorzystac już mieszankę poplonową BG-13 z życicą właśnie, wyką i koniczyną - obie te mieszanki można zostawić do pierwszego pokosu na wiosne 2020 i później zasiać kukurydzę 

Opublikowano

MP-6 z Granum, za chwilę kosimy. Ciekawa jestem ile da bel. Może nie jest super wysoka, ale gęsta. Myślę, że jak na suszę, która była, poradziła sobie bardzo dobrze. Niestety bardzo mało koniczyny przetrwało mrozy bez okrywy śnieżnej.

60778429_2286045881714725_5094202186561224704_n.jpg

Opublikowano

Polecam koniczyny z wyższej półki. Przykładowo odmianę Milvus z DSV miałem przez 5 lat, w tym były dwie ostre zimy gdzie wyleciały wszystkie inne, rzepaki, zboża...

Opublikowano

Koniczyna za zycica wiosna nigdy nie nadazy, ile faktycznie jej zostalo Zobaczysz latem jak przygrzeje bez deszczu. 

Co do odmiany to Aszv3 ma racje, kilka lat temu mialem mieszanke 2055 to koniczyna byla do konca

• Like 1