Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli jest to nie z twojej winy wal prosto do mleczarni jest to ich święty obowiązek odebrać od ciebie mleko [przynajmniej u mnie mleczarnia Ozorków] miałem takie przypadki, jest to wina kierowcy jak mówisz że droga była przejezdna. Dzwoń do nich ktoś musi przyznać się do winy

Opublikowano

Wal prosto do mleczarni przecież ty nie ponosisz odp za to czy drogi publiczne są przejezdne. A przy jakiej drodze mieszkasz? U mnie tez czasami są obsuwy ale nawet o 2,00 przyjadą. Ja radzę jechać do mleczarni i za***ać w pysk kierowcy bo pewnie mu się nie chciało i ściemę puścił że droga zasypana a mleczarnia niech kasę oddaje ty zrobiłeś co do Ciebie należy wydoiłeś i schłodziłeś to oni d*py dali. Ale znając życie bez rękoczynów tam się nie obejdzie :D twardo postaw sprawę bo oni lubią chłopa kantować i za wszystko zawsze dostawca winien :D

Opublikowano

Jak Ci się mogło mleko skwasić, przecież jest zima? U mnie kiedyś latem, gdy zabrakło prądu, bo drzewo zerwało linię to oddałem lekko skwaśniałe mleko, było czuć zapach, ale nie pytałem, czy mogę je oddać. Poszło i tyle i nic z tego powodu nie miałem, ale moja była mleczarnia nie stawiała surowych wymagań.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mf255fan
      Witam
      Przeglądałem tematy ale tego nie znalazłem więc piszę.
      Mieliśmy zamontowane poidła ale po dwóch przypadkach kiedy zabiło prądem 4 najlepsze krowy właśnie przez instalacje do poideł to tata to zdemontował.Czy jest jakaś możliwość zniwelowania takiej możliwości ? Żeby przez poidła już nigdy nie mógł przypadkiem płynąć prąd.
    • Przez rafi101
      witam.czy ktoś z was stosował bolusu dożwaczowe w okresie okołoporodowym przeciwko ketozie ,działanie 3miesiące
    • Przez kotek85
      Witam, 
      Chciałbym poznać wasze opinie na temat krwawienia 1-2 dni po ruji, z tego co wiem oznacza min że ruja się odbyła.Lecz chciałbym poznać wasze zdanie czy  można przypuszczać że krowa będzie cielna czy nie? U mnie osobiście zaobesrowalem że po krwawieniu 2 krowy były nie cielne czy to reguła? Czy nie koniecznie, proszę o opinie, pozdrawiam.
    • Przez Młody1997
      Jakie macie sprawdzone sposoby na nauczenie dojenia jałówki? Najlepiej w jedną osobę, bo niestety nie mam nikogo innego do pomocy w domu.
    • Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
  • Dodaj nową pozycję...
v