Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

kupiłem prasę z panelem sterującym w kabinie. miała taką "fajną" wtyczkę, że do niczego nie pasowała (3 bolce, w 2 tylko prąd) więc sie zdenerwowałem kupieł hermetyczne gniazdko i wtyczkę na 220 V, posręcałem, prąd prosto z rozrusznika po drodze bezpicznik a masa z bloku i wszystko działa jak trzeba... :lol:

Opublikowano

nazbieralo sie tego sporo :P

1. cala elektryka wymieniona (razem z tablica bezpiecznikow teraz mam takie bezpieczniki jak w samochodzie)

2. radyjko

3 swiatla awaryjne

a teraz jestem w trakcie zakladania klalsonu pneumatycznego z elektro-zaworem... :o

i jeszcze swiatlo cofania z sygnalem dzwiekowym

Opublikowano

coś żle zronieś skoro kable się grzeją. Gdzieś jest zwarcie. Mi w 3512 zapalił się kabel który idzie do wycieraczki i lampki, zrobiło się zwarcie bo od lampki jest pociągnięte zasilanie na sieczkrnie.

Opublikowano

Ja w 4514 zrobiłem włączanie tylnego halogenu z kabiny (wykorzystałem instalację i włącznik od tylnej wycieraczki- silnik już się spalił a kable pozostały) ale długo to nie podziałało :o , więc musiałem powrócić do włącznika zamontowanego w lampie.

Opublikowano
ja w swoim zetorze 16145 przerobilem wlaczanie przedniego napedu z linki na elektryczne tanim kosztem :o
no właśnie jak to ztobileś bo ta linka to nic nie warta
dokladniej dokladniej :P:P zrobiles na elektromagnes??

w sumie to tez jestem ciekaw bo mam te linkę i mam jej dość.

Opublikowano
ile taki klakson kosztuje??duzo roboty???

sam nowy klakson z elekto-zaworem to kosztuje od 40 do 200 zlotych, ale ja niedlugo jade na szrot mysle ze zaplace ok 30-50 zlotych zalezy jaki klakson... :o

a co do roboty to trzeba sie wpiac w instalacje pneumatyczna planuje wstawic trojnik zaraz za butla i wystarczy pociagnac wezyk... a potem kabeli jak pod zwykly sygnal dziekowy

Opublikowano

witam panowie jakis czas tu nie zagladalem. odnosnie tego wlaczania przodu to zastosowalem silowniczek od centralnego zamka z samochodu :) postaram sie szybko umiescic fotki