Skocz do zawartości

Jaki samochód do 14 tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce sobie kupić samochód w cenie do 14 tyś.

Może macie jakieś propozycje ??

Osobiście myślałem na VW Golf IV rocznik 99.

Wymagania jakie mam to przyzwoite spalanie, mały silnik (max 1,4 w benz)

Opublikowano

a... zapomniałem dodać nie potrzebuje dużej limuzyny. Może to być małe zgrabny samochodzik. narazie jestem na etapie rozważania każdej propozycji.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A może coś takiego: Seat. Nie za duży, dosyć świeży, spalanie i osiągi zadowalające.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja bym radził jakieś Audi A4 bądź A3 z silnikiem TDI ;)ze względu na przyzwoitą dynamikę i niskie spalanie :)

Opublikowano

Ja proponuje koledze Opla VECTRE B ładne zgrabne auto.

autko bardzo ładne ale trochę zbyt duży silnik, od 1,6 w górę..... Niestety ale dopiero zaczynam swoją przygodę z samochodami i stąd tez moje obawy o ubezpieczenie OC

Opublikowano

polecę Ci z czystym sercem Audi 80 B4. świetne autko, praktycznie bezawaryjne... najlepiej kupić w Niemczech, trafisz z przebiegiem nawet poniżej 150tyś. km.. tanie w eksploatacji. mówię o silniku 1.9TDI 90KM/110KM.

Opublikowano

Jeśli chcesz małą benzyne to tylko japoniec :) Podnieś pułap do 1.5 i możesz pomyśleć o hondzie civic 5d z lat 97-01 z silnikiem VTEC-Econo 114KM, nie znajdziesz oszczędniejszej benzyny z takimi osiągami w aucie tej wielkości.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Kolego @Mariusz x a Ty chciałbys jezdzic takim żółtym seatem bo autko fajne tylko ten kolor... http://www.allegro.pl/item862528899_seat_ibiza_evo_1_gt_tdi_110hp.html

To tylko przykład, ja preferuje czarne samochody :) . Za te pieniądze trafi się już na model po liftingu, np : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11049780.

Ten seat to Polo w innym nadwoziu, na pierwszy samochód idealny, jedynie OC może być trochę drogie. Spalanie symboliczne, ok 5 litrów a nawet mniej, żadna benzyna nie spali mniej, a jest już czym jechać.

Opublikowano

z tym podniesieniem pułapu do 15 tyś to nie bardzo, bo muszę mieć jeszcze kasę na koszty związane z przerejestrowaniem,

matus95 bardzo fajna ta astra http://moto.allegro....o_oplatach.html

a jeszcze jedno - w grę wchodzą tylko samochody wyprodukowane po 1998 r.

Chodziło mi o pojemność 1.5 :) spokojnie zmieścisz sie w tych 14 tys. za godny egzemplarz po 1998 roku.

Opublikowano

autko bardzo ładne ale trochę zbyt duży silnik, od 1,6 w górę..... Niestety ale dopiero zaczynam swoją przygodę z samochodami i stąd tez moje obawy o ubezpieczenie OC

Zarejestruj sobie z Ojcem jako współwłaściciel będą uznane zniżki starszego i po chyba 5 latach zniżka z Ojca przejdzie na Ciebie.

Opublikowano

Pamiętaj że do spalania podanego przez producenta dodaj 0,5l-1l więcej i spalanie w dużej mierze zależy od użytkownika. Ja ci polecam golfa 4 ale nie tego z 1999r ma tzw choroby wieku dziecięgo jak już to bierz te 2001r.Dobry dla ciebie może też być peugeot 306 w hatchbacku.

Opublikowano

A ja polecam Mitsubishi Carismę z silnikiem 1.6. W tej cenie znajdziesz już samochód po lifcie ok 2001r. Blachę ma ocynkowaną, ekonomiczny, bezawaryjny i w miarę dynamiczny silniczek (vectra B 1.6 16v chowa się).Spalanie od 5.5l pb latem do 7 zimą bardzo delikatnej jeździe. Wiem co mówię bo posiadam takie wozidełko tylko ze z początku produkcji - 96r

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeżeli z aut po 1998r to też bym radził wybrać Astrę drugiej generacji z silnikiem 1.6 16V bądź z jakimś turbodieselem, :) matka ma z silnikiem 2.0 DL16V no i się dobrze sprawuje :)