Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Farmer w alder agro w konarzycach .
Rudinho jak dla mnie ten fiegl to lipa konstrukcja słaba adapter porażka bardziej taka zabawka

Opublikowano

Witam, poszukuję nowego rozrzutnika i chciałbym usłyszeć od was opinię oraz cenę.

Wyposażenie:

10t ładowności

2 adaptery pionowe

jedna oś

4 łańcuchy w posuwie

posuw hydrauliczny

przegroda hydrauliczna

delflektory rozrzutu hydrauliczne

resorowany zaczep wzdłużny

hamulce pneumatyczne

Co sądzicie o Alimie Bis ES-10 za 86 tyś netto ?

Pozdrawiam

0dradzam mam 2 lata i nie polecam lepiej brać unie ja żałuje ze oszczędziłem te 8 tys.

Opublikowano
Dnia 23.10.2017 o 17:57, raul1985 napisał:

0dradzam mam 2 lata i nie polecam lepiej brać unie ja żałuje ze oszczędziłem te 8 tys.

MOGLBYS KOLEGO NAPISAC DLACZEGO NIE POLECASZ ALIMY ,SAM SIE ZASTANAWIAM NADTYM ROZRZUTNIKIEM

Opublikowano
1 godzinę temu, Camel_2159 napisał:

Witam, zna ktoś aktualne ceny Apollo 10 i tytan premium 10 td, ewentualnie jakiś inny 8 tonowy godny polecenia do 70 tys?

Kolego zerknij na Pronara, ceny to jakoś 55-60tyś, zapewne taniej od Unii, a jakością myślę nie odbiega w stosunku do polskiej konkurencji ;) 

Opublikowano
Dnia 2.01.2018 o 10:20, ramzesss napisał:

unia tytan 18 cena około 90 netto, miał ktoś z was z takim doczynienia jak to sie sprawuje ? umnie w okolicy to tylko te tytany 10 ale trochę mały

Posiadamy tytanta 13 i jak na razie nie narzekamy jedyny minus to trochę wolny posuw mimo ustawienia jak najszybciej choć do obornika jest akurat tylko w naszym przypadku wozimy nim kukurydzę na usługach i trochę za wolno się posuwa, ponoć można zamontować szybszy napęd hydrauliczny

Opublikowano

A z jakim ciągnikiem chodzi, z jak wydajną hydrauliką ?

Dnia 21.10.2017 o 06:27, KARGO napisał:

Pichon 1350 12t gilotyna wałek szerokokątny opony 620 109netto
Euromilk 16m3 12t gilotyna podwujna hydrauliczna amortyzacja błotniki wałek szerokokątny onony 650 /32 adapter HD 2,25 na 2,15 99netto

M1350 ma 7t ładownosci a nie 12.

Opublikowano

Pichon 1350 ma ładowność 12t na Polskę na zachodzie rzeczywiście ma w homologacji 7t. Mam euromilka 1600 chodzi z case maxxum 100 pompa 113l

Opublikowano
Dnia 17.01.2018 o 16:27, KrowieBieszczady napisał:

Kolego zerknij na Pronara, ceny to jakoś 55-60tyś, zapewne taniej od Unii, a jakością myślę nie odbiega w stosunku do polskiej konkurencji ;) 

O Pronarze nic dobrego się ostatnio nie czyta tzn. jakby z plasteliny go robili. Wygląda jakby szli po koszach i oszczędzali na materiale lub robili lipe po prostu. Co do Unii to wiem tyle, że czeka się bardzo długo za maszynami bo nie ma ich po prostu kto skręcać (info od dealera).

Opublikowano
2 godziny temu, chuck00 napisał:

O Pronarze nic dobrego się ostatnio nie czyta tzn. jakby z plasteliny go robili. Wygląda jakby szli po koszach i oszczędzali na materiale lub robili lipe po prostu. Co do Unii to wiem tyle, że czeka się bardzo długo za maszynami bo nie ma ich po prostu kto skręcać (info od dealera).

Możliwe, osobiście mamy tylko przyczepę do balotów z pronara i jest ok ;) 

Opublikowano
Dnia 28.01.2018 o 13:08, KARGO napisał:

Pichon 1350 ma ładowność 12t na Polskę na zachodzie rzeczywiście ma w homologacji 7t. Mam euromilka 1600 chodzi z case maxxum 100 pompa 113l

Nie wiem skąd masz takie info ale na francuskiej jak i na polskiej tabliczce znamionowej DMC jest 14000kg, obciążenie osi 11000kg a ucha dyszla 3000kg. Rozrzutnik waży 6900kg to łatwo policzyć ile ma ładowności.

Co do rozrzutników z Unii to nie tyle nie ma ich kto skręcać co nie wyrabiają się z zamówieniami, podobnie jak metal-tech jak i spora część innych producentów.